БОРСОВИЯ КОД ЛИ- SA- САШО АПАШО
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПФК ЦСКА АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДидо, Дидо, а уж си инвеститор:
1. Прилично боеспособен в едно първенство, което смешната трупа в синьо направи 3 победи и стана 3-ти по едно време Стига, моля ти се. Веднага бих могъл да кажа, че този прилчино боеспособен тим отпадна от най-слабия Левски в историята му (поне тази, която аз помня).
2. ИПО-то въобще не се знае дали ще е успешно или не
3. На хартия и Енергони имаха 1 мпрд капитализация, а БТК с една сделка за 20-30 кинта си качи капитализацията с 300 милки, та би следвало да знаеш, като инвеститор, какво значи понятието "на хартия"
П.С. Аз бих се радвал на успешно ипо или спо на цска (май е спо, че не съм се задълбавал) - това ще ми докаже, че е време да се връщам на бфб: явно балъците отново са се нароили и е време за жътва Успех
П.С. Чакаме те на борсата да ни ожънеш пиленце, вземи си повече парички за да е по-весело за всички!Last edited by DidoDinev; 11.03.2014, 18:48.
Коментар
-
Дидо, Дидо, а уж си инвеститор:
1. Прилично боеспособен в едно първенство, което смешната трупа в синьо направи 3 победи и стана 3-ти по едно време Стига, моля ти се. Веднага бих могъл да кажа, че този прилчино боеспособен тим отпадна от най-слабия Левски в историята му (поне тази, която аз помня).
2. ИПО-то въобще не се знае дали ще е успешно или не
3. На хартия и Енергони имаха 1 мпрд капитализация, а БТК с една сделка за 20-30 кинта си качи капитализацията с 300 милки, та би следвало да знаеш, като инвеститор, какво значи понятието "на хартия"
П.С. Аз бих се радвал на успешно ипо или спо на цска (май е спо, че не съм се задълбавал) - това ще ми докаже, че е време да се връщам на бфб: явно балъците отново са се нароили и е време за жътва Успех
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЯвно "синята общност" сериозно се е притеснила, че краят на авантюрата може и да не е пълен крах, а тъкмо обратното
Аз не спирам да се кефя на находчивостта на Томов - от един фалирал отбор засилен към В група, с бягащи футболисти, никаква подготовка за сезона и 0 ст. в касата да го добута до 1) прилично боеспособен отбор, който би два пъти вечния съперник, 2) да направи успешно ИПО и 3) в резултат на ИПОто да доведе клуба до финансово състояние на хартия вероятно много по-добро от невероятно прозрачния и не-знам-си-какъв син брилянт на Батков. Не искам да правя сравнения с мениджмънта на най-близкия пиър, за да не излезе, че се заяждам.
Та тъй, аз лично с голям кеф ще си купя за 30 кинта акции. Каква ирония, че покупката ще съвпадне със 100-годишнината на най-близкия пиър с взривения централен сектор АNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Хаки, знаещ, да ви кажа честно не бих бил на 100% убеден, че ще си купя. От гледна точка на отбора, на който съм истиски фен - да, бих си взел, естествено, но така с Лупи - ами де да знам, по-добре да си взема карта, макар да не ходя на мачове напоследък. Мисля, че ви е пределно ясно, че тези 30% от капитал, които излизат, могат да бъдат разводнявани до безкрай, догодина пак да има СПО, по-догодина - пак и т.н. Та затова ви питам като инвеститори, щото това на 99.99% са пари на вятъра, които няма да се използват за нищо, освен за далаверките на чичо ви Лупи, който отлично знаете кави ги свърши с Крем-а.
П.С. Но и аз като мрежата оценявам фенската ви привързаност и я оценявам - дано има повече фенове като вас, пък макар и да ми изглеждате като балъци в момента. Дано ме опровергаете
Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнениеВеднага ти отговарям - ще си купя, поради една единствена причина... Дори и да има 0.00001% шанс с парите от това предлагане наистина да се помогне на отбора ни, а не да се окаже поредното източване, аз искам да знам, че съм направил опит да допринеса с нещо. Един вид дарение... дали ще бъде към отбора или към Лупи, ще видим след време.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениепичове, ама вие наистина ли ще закупите акциЙ на чорбата? Въпросът ми е към мислещите фенове като Хаки основно?
Коментар
-
АБЕ САШО АПАШО
Финансов анализ разкри поредният тънък момент около пускането на акции от страна на ЦСКА. Ако Александър Томов успее да продаде заплануваните 3 милиона акции на феновете, то цената на клуба ще скочи 2,5 пъти. Респективно собственикът "Лира Инвестмънт" ще може да прибере далеч по-солидна сума, ако реши да го продаде. Иначе и при новото управление, ЦСКА е със сериозни финансови загуби. Анализът на Profit.bg разкрива още един изключително важен факт - Александър Томов не само, че не е погасил дълговете на клуба, а е натрупал нови и те вече са 20 милиона лева. При сключване на договора с "Титан", дългът на ЦСКА бе 10 милиона. Ето и цялата истина за състоянието на ЦСКА:
За първите десет месеца на 2013 г. ЦСКА АД има отчетена загуба от 8.989 млн. лв., което прави по близо 900 хил. лв. месечно. За сравнение в периода 1 януари – 30 октомври на 2012 г. е реализирана загуба от 3.037 млн. лв. За цялата 2012 г. ЦСКА отчита отрицателен финансов резултат от 3.275 млн. лв., спрямо загуба от 22.1 млн. лв. за година по-рано. Приходите от продажби за 2010 г. са 6.445 млн. лв., а за 2011 г. - 2.815 млн. лв. За цялата 2012 г. те са близо 8.4 млн. лв., а за първите десет месеца на 2013 г. - 2.138 млн. лв.
Сумата на задълженията на ЦСКА АД към края на октомври 2013 г. е 20.056 млн. лв., като от тях текущи са 19.668 млн. лв., а нетекущи – 388 хил. лв. Сумата на активите през 2012 г. се увеличава повече от 2 пъти спрямо 2011 г. в резултат на осчетоводени като новопридобити дълготрайни нематериални активи - вещни права в размер на 16.277 млн. лв., от които 12.838 млн. лв. съгласно сключени през 2012 г. договори, предоставящи на дружеството права за ползване на спортни обекти и 3.439 млн. лв. придобити права върху футболисти.
В резултат на промени в счетоводната политика, към 31.10.2013 г. правата за ползване на спортни обекти на стойност 12.838 млн. лв. лв. са отписани от нематериалните активи. Днес активите на ЦСКА АД са за 9.8 млн. лв. При успех на подписката по увеличението на капитала на ЦСКА, клубът ще бъде оценен на около 24.3 млн. лв.
Редактор: Actualno.com
Read more: http://bgfootball.actualno.com/Anali...#ixzz2vfL92Udi
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеЯвно "синята общност" сериозно се е притеснила, че краят на авантюрата може и да не е пълен крах, а тъкмо обратното
Аз не спирам да се кефя на находчивостта на Томов - от един фалирал отбор засилен към В група, с бягащи футболисти, никаква подготовка за сезона и 0 ст. в касата да го добута до 1) прилично боеспособен отбор, който би два пъти вечния съперник, 2) да направи успешно ИПО и 3) в резултат на ИПОто да доведе клуба до финансово състояние на хартия вероятно много по-добро от невероятно прозрачния и не-знам-си-какъв син брилянт на Батков. Не искам да правя сравнения с мениджмънта на най-близкия пиър, за да не излезе, че се заяждам.
Та тъй, аз лично с голям кеф ще си купя за 30 кинта акции. Каква ирония, че покупката ще съвпадне със 100-годишнината на най-близкия пиър с взривения централен сектор А
Коментар
-
Явно "синята общност" сериозно се е притеснила, че краят на авантюрата може и да не е пълен крах, а тъкмо обратното
Та тъй, аз лично с голям кеф ще си купя за 30 кинта акции. Каква ирония, че покупката ще съвпадне със 100-годишнината на най-близкия пиър с взривения централен сектор А
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениепоне си казваш ,че си балък...
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениепо добре намери лупи и му дай парите на ръка...Поне ще си знаеш какво си сторил ..А така, мисълта че си помогнал на любимия си отбор ще се сблъска след време с реалността - изобщо няма да ти хареса...Геко би те посъветвал да не се буташ в тази локва...
Коментар
Коментар