IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФК ЦСКА АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес се замислих дали новите акционери знаят какво е публично дружество, БФБ и вторичен пазар и как точно действат. Щото подозирам, че ако записването е успешно, много скоро ще се появят обяви в "Позвънете", "Продавалник", "7 дни спорт" и "Дон Балон" от сорта на "Продавам 5 акции на ЦСКА, спешно".
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Аз може и да си купя акции на ЦСКА /да направя дарение/, но преди това трябва да има приет закон, с който да се забранява на Александър Томов да се доближава до този отбор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        За два дена Сашо продаде 100 000бр .Стова темпо трудно ще запише емисията.
        бате сашо няма да изтърве тези безплатни пари, очаквай изненади в последните 1-2 дни. ако трябва сам ще си изкупи остатъка до 1.4млн акции но няма да изпусне парите на феновете

Коментар

• Чух ,че Бербатов искал да купи 100000бр,само че нито той нито емигрантите
          от чужбина купуват.

Коментар

• Ако питате спортните ежедневници нещо уникално се случва в момента, а петъчният ден е бил съпроводен от еуфорично търсене на акции на ЦСКА. Мъка, мъка...

Коментар

• За два дена Сашо продаде 100 000бр .Стова темпо трудно ще запише емисията.

Коментар

• Само Апашо е истински

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                  Пълен абсурд. Та това дори не е истинската емисия.
                  А то пък щото отборът е истински

Коментар

• Ето, който не го е чел.
                    14-03-2014 - Съобщение от БФБ-София (Съобщение от БФБ-София)

Във връзка с Решение на Съвета на директорите, относно допускане до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент за първично публично предлагане на емисия акции на Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София, БФБ-София уведомява своите членове, че предлаганата за записване временна емисия акции с емитент Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София, борсов код PFC, ще се търгува непрекъснато, като търговските сесии ще протичат през следните фази в посочения ред:
                    - Pre- trading
                    - Откриващ аукцион
                    - Непрекъсната търговия
                    - Закриващ аукцион
                    - Post - trading
                    При въвеждане на изпълними поръчки при потенциална цена на сделка, различна от тази, посочена в проспекта, одобрен от Комисията за финансов надзор, Системата ще инициира прекъсвания за нестабилност. Съгласно одобрения проспект, Системата автоматично ще отхвърля поръчки с обем по-малък от 10.
                    На датата за въвеждане в търговия, инвестиционният посредник, обслужващ предлагането на временните акции, следва да въведе поръчка „продава” за количеството и на цена, посочени в проспекта.
                    Последваща продажба на придобити временни акции на първичен пазар не следва да се извършва. Придобитите по време на срока на първичното предлагане акции ще бъдат блокирани по подсметка при инвестиционния посредник, чийто клиент е купувача, до регистрирането на емисията в регистъра по чл. 30 на КФН.
                    Предвид невъзможността в търговската система XETRA да се ограничи технически въвеждането на поръчки „продава” от други членове, освен от обслужващият посредник, лицата, приемащи поръчки по чл. 39, ал. 1 от Наредба № 38 от 25 юли 2007 г. за изискванията към дейността на инвестиционните посредници, следва да информират клиентите си за горепосоченият факт и да не приемат и съответно въвеждат в търговската система поръчки „продава”.
                    Инвестиционните посредници, поддържащи платформи за приемане на поръчки с директен достъп до търговската система Xetra, следва да ограничат възможността за подаване на поръчки „продава” за временните акции, както и да не допускат поръчки с обем по-малък от 10 броя акции, съгласно изискването на проспекта за публично предлагане на „ПФК ЦСКА” АД.
                    В електронната система за подаване на поръчки COBOS се ограничават всички поръчки “продава” за временната емисия акции с емитент „ПФК ЦСКА” АД, борсов код PFC.

Таксите за търговия на борсата с временните акции на „ПФК ЦСКА” АД са съгласно чл. 20 от Тарифата за таксите на БФБ-София. С цел осигуряването на пълна информация на лицата, желаещи да запишат акции от увеличението и предвид предполагаемият им малък опит в инвестирането, молим всички борсови членове детайлно да информират клиентите си за пълния размер на разходите за придобиване.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                      В петък мина съобщение в платформата:
                      Уважаеми клиенти, във връзка с инструкция от БФБ относно търговията с емисия ЦСКА, бихме искали да ви помолим да не поставяте по тази позиция ордери, различни от КУПУВА НА ЦЕНА 3 ЛВ. Извиняваме се за причиненото неу... (добство явно).

Това разбира се само по себе си е следваща пародийна форма, ама карай, щом има благословия свише. Да не забравяме, че така ще влезнат пари в хазната.
                      Нямам препоръки!
                      Така е!
                      Инвестиционните посредници бяха помолени от БФБ да блокират (където се прави автоматично) или да не разрешават сделки с акциите на PFC различни от обявените, където брокер разрешава пускане на поръчка.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                        Аз поне това съм го разбрал! И съм сигурен, че всички го знаят! Но проблема не е в това, а в нарушението на това от някой, който не ми е известен! Почти съм сигурен, че това не е някой "дребен" и това е демонстрация на наглост - "вижте какво аз мога да правя, а вие не"!
                        А офертата не е само начин за закупуване на акции, това е и начин на проява на отношение към цената! Поне моята оферта би била такава!
                        И мен ме дразни, че има оферти купува. Би трябвало от БФБ да ги трият и да правят забележка на ИП-то. Ами представи си какво ще стане ако някой вземе, че продаде!? Пълен абсурд. Та това дори не е истинската емисия.

Коментар

Аз поне това съм го разбрал! И съм сигурен, че всички го знаят! Но проблема не е в това, а в нарушението на това от някой, който не ми е известен! Почти съм сигурен, че това не е някой "дребен" и това е демонстрация на наглост - "вижте какво аз мога да правя, а вие не"!
                          А офертата не е само начин за закупуване на акции, това е и начин на проява на отношение към цената! Поне моята оферта би била такава!
                          Не знам какво ти е известно, ама КФН одобри и после БФБ излезе със съобщение, където ЯСНО пишеше как ще се КУПУВАТ акциите по време на ИПОто. Не може да се въвежда никаква оферта "продава" и не може да се въвежда оферта "купува" на цена различна от обявената, т.е. 3 лева. Толкоз. Който не му харесва как изглеждало на монитора, да не гледа. Не е задължително. И минималния пакет е 10 акции. Очевидно фенове на ЦСКА са решили да подкрепят любимия си клуб с по трийсе-четирсе лева. Който може и повече.
                          А някой ако иска да спекулира с акцията, ще трябва да почака до другата седмица и то ако е успешно ИПОто, в което много се съмнявам.

Коментар

Още нещо странно - аз искам да вкарам оферта "купува" по-ниска от текущата цена и платформата не ми позволява с изписване на "акцията не се търгува в Ксетра", а междувременно и в петък и днес някой друг има възможност да вкарва оферти купува!?! Е, къде е КФН, къде е борсата и къде е равнопоставеността на всички пазарни участници?!? Или това са само приказки за наивници?
                            В петък мина съобщение в платформата:
                            Уважаеми клиенти, във връзка с инструкция от БФБ относно търговията с емисия ЦСКА, бихме искали да ви помолим да не поставяте по тази позиция ордери, различни от КУПУВА НА ЦЕНА 3 ЛВ. Извиняваме се за причиненото неу... (добство явно).

Това разбира се само по себе си е следваща пародийна форма, ама карай, щом има благословия свише. Да не забравяме, че така ще влезнат пари в хазната.
                            Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                              Това е ИПО не е нормална търговия. Борсата трябваше да излезе с изрично съобщение, че е забранено да се вкарват поръчки "купува" с цена под 3 лева, за да не стават недоразумения. Явно не всички са разбрали.

Коментар

• Нещо слабичко върви това ипо или на мен така ми се струва?

Коментар

Working...
                                X