IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
    Освен ако не е договорено нещо специално по заема, стандартно лихва се изплаща само по оставащата главница. Съответно в началото по-голяма част от вноската е лихва, но към края вече остава за погасяване 90-95% главница от всяка вноска.
    е той пита за облигациите, при тях главницата не се ли плаща на края, купона трябва да е един и същ на датата на плащането
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение

Братле по-добре продавай всичко и отивай на море... Много го мислиш Не е препоръка за каквото и да било разбира се...
      Освен за ходене на море
      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Ван Бастен ти Еланци хептен на ненормални ги направи. Впрочем имаш ли акции тук???

Коментар

• Освен ако не е договорено нещо специално по заема, стандартно лихва се изплаща само по оставащата главница. Съответно в началото по-голяма част от вноската е лихва, но към края вече остава за погасяване 90-95% главница от всяка вноска.
          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Пичове,

снощи четох обявлението за Облигацията и взех да се чудя дали не съм даже твърде оптимистичен, при анализа на негативите ?

Чак малко ме е срам да попитам (уж трябва да е елементарно), ама как се начисляват лихвите за облигациите ?

Доколкото четох, май се оказва че са в/у номинала, без да се отчита частичното погасяване по главницата през годините ?

Т.е. ако си купя 1 облигация за 1000 EUR, колко лихва трябва да получа за 5 години ?
            При лихв.процент от 3,2 % - това са 32 EUR за първата година, но май са толкова и за годините от 2 до 5-а... въпреки че през тези години реално има намаление на главницата ? Ако правилно расъждавам - значи въпреки, че част от главницата се изплаща през годините, аз си вземам 5*32 EUR ?!?

Така ли е ?

Ако е така наистина, значи работа е съвсем пре*бана спрямо банковите кредити, защото там си се плаща в/у остатъка по главницата.
            Т.е. по-долу дето смятах, че за 1-2 години ще се плати лихва без да се ползва ефективно ресурса, май ще се окаже че лихвените плащания са доста по-утежнени от първоначалните ми сметки....

Братле по-добре продавай всичко и отивай на море... Много го мислиш Не е препоръка за каквото и да било разбира се...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Пичове,

снощи четох обявлението за Облигацията и взех да се чудя дали не съм даже твърде оптимистичен, при анализа на негативите ?

Чак малко ме е срам да попитам (уж трябва да е елементарно), ама как се начисляват лихвите за облигациите ?

Доколкото четох, май се оказва че са в/у номинала, без да се отчита частичното погасяване по главницата през годините ?

Т.е. ако си купя 1 облигация за 1000 EUR, колко лихва трябва да получа за 5 години ?
              При лихв.процент от 3,2 % - това са 32 EUR за първата година, но май са толкова и за годините от 2 до 5-а... въпреки че през тези години реално има намаление на главницата ? Ако правилно расъждавам - значи въпреки, че част от главницата се изплаща през годините, аз си вземам 5*32 EUR ?!?

Така ли е ?

Ако е така наистина, значи работа е съвсем пре*бана спрямо банковите кредити, защото там си се плаща в/у остатъка по главницата.
              Т.е. по-долу дето смятах, че за 1-2 години ще се плати лихва без да се ползва ефективно ресурса, май ще се окаже че лихвените плащания са доста по-утежнени от първоначалните ми сметки....

Без да съм специалист и на 100% сигурен, мисля че лихва се плаща през всички години за цялата сума.

Коментар

• Пичове,

Така ли е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Вий бихте ли си купили облизвации? Щото лихвата е кежава - дивидент - по-сосен.

Може поковците да си купят някоя бройка.
                  Не продават. Макс на 99 лица ще ги давали.... Дали ще се вредиш на опашката?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение

Дивидентът ще падне като почнат да плащат по облигациите.
                    И с колко- 0,5 % от 14 млн. и то ако не расте кредитния портфейл/а той вероятно ще расте/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Вий бихте ли си купили облизвации? Щото лихвата е кежава - дивидент - по-сосен.

Дивидентът ще падне като почнат да плащат по облигациите.

Коментар

• Вий бихте ли си купили облизвации? Щото лихвата е кежава - дивидент - по-сосен.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

ЕС върви с няколко години забавяне по стъпките на ФЕД
                          Именно няколко години в които на тия облигации ще плащаме по-високи лихви от пазарните
                          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

По-скоро Драги подготви пазара за не вдигане тъй като всички анализатори очакваха едва ли не в началото на 2018-та с края на програмата със стимули да се вдигнат лихвите. Това явно няма да се случи така че изобщо не е подобно със ФЕД още повече че още не е ясно това покачване на лихвите зад океана дали води до нещо добро за тяхната икономика. Аз не съм щастлив от това исказване на Драги защото очаквах да говори за спиране на програмата вместо това той каза че ще я одължат което значи още 1 година на ниски лихви.
                            ЕС върви с няколко години забавяне по стъпките на ФЕД

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

Така и ФЕД няколко пъти залъгваха с вдигането на лихвите, но почне ли да се говори за това, то означава, че се върви в тази посока и по-скоро говоренето подготвя психологически пазарите.
                              По-скоро Драги подготви пазара за не вдигане тъй като всички анализатори очакваха едва ли не в началото на 2018-та с края на програмата със стимули да се вдигнат лихвите. Това явно няма да се случи така че изобщо не е подобно със ФЕД още повече че още не е ясно това покачване на лихвите зад океана дали води до нещо добро за тяхната икономика. Аз не съм щастлив от това исказване на Драги защото очаквах да говори за спиране на програмата вместо това той каза че ще я одължат което значи още 1 година на ниски лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

Къде пък прочете че "европейската централна банка дава ясно да се разбере че лихвите поемат нагоре" :?

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...nalice-241952/

Ето ти да си прочетеш какво мисли Драги:

„Все още сме в ситуация на продължително забавяне и имаме дълъг период на слаба инфлация, която означава по-бавно завръщане на инфлацията към нашата цел. Инфлационната динамика все още не е трайна и самоподдържаща се. Затова нашата парична политика трябва да остане без промяна“, каза Драги

С други думи нема вдигане на лихвите скоро.
                                Така и ФЕД няколко пъти залъгваха с вдигането на лихвите, но почне ли да се говори за това, то означава, че се върви в тази посока и по-скоро говоренето подготвя психологически пазарите.

Коментар

Working...
                                X