Първоначално изпратено от TheSkorpion
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
Братле по-добре продавай всичко и отивай на море... Много го мислишНе е препоръка за каквото и да било разбира се...
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Освен ако не е договорено нещо специално по заема, стандартно лихва се изплаща само по оставащата главница. Съответно в началото по-голяма част от вноската е лихва, но към края вече остава за погасяване 90-95% главница от всяка вноска.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеПичове,
снощи четох обявлението за Облигацията и взех да се чудя дали не съм даже твърде оптимистичен, при анализа на негативите ?
Чак малко ме е срам да попитам (уж трябва да е елементарно), ама как се начисляват лихвите за облигациите ?
Доколкото четох, май се оказва че са в/у номинала, без да се отчита частичното погасяване по главницата през годините ?
Т.е. ако си купя 1 облигация за 1000 EUR, колко лихва трябва да получа за 5 години ?
При лихв.процент от 3,2 % - това са 32 EUR за първата година, но май са толкова и за годините от 2 до 5-а... въпреки че през тези години реално има намаление на главницата ? Ако правилно расъждавам - значи въпреки, че част от главницата се изплаща през годините, аз си вземам 5*32 EUR ?!?
Така ли е ?
Ако е така наистина, значи работа е съвсем пре*бана спрямо банковите кредити, защото там си се плаща в/у остатъка по главницата.
Т.е. по-долу дето смятах, че за 1-2 години ще се плати лихва без да се ползва ефективно ресурса, май ще се окаже че лихвените плащания са доста по-утежнени от първоначалните ми сметки....
Не е препоръка за каквото и да било разбира се...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеПичове,
снощи четох обявлението за Облигацията и взех да се чудя дали не съм даже твърде оптимистичен, при анализа на негативите ?
Чак малко ме е срам да попитам (уж трябва да е елементарно), ама как се начисляват лихвите за облигациите ?
Доколкото четох, май се оказва че са в/у номинала, без да се отчита частичното погасяване по главницата през годините ?
Т.е. ако си купя 1 облигация за 1000 EUR, колко лихва трябва да получа за 5 години ?
При лихв.процент от 3,2 % - това са 32 EUR за първата година, но май са толкова и за годините от 2 до 5-а... въпреки че през тези години реално има намаление на главницата ? Ако правилно расъждавам - значи въпреки, че част от главницата се изплаща през годините, аз си вземам 5*32 EUR ?!?
Така ли е ?
Ако е така наистина, значи работа е съвсем пре*бана спрямо банковите кредити, защото там си се плаща в/у остатъка по главницата.
Т.е. по-долу дето смятах, че за 1-2 години ще се плати лихва без да се ползва ефективно ресурса, май ще се окаже че лихвените плащания са доста по-утежнени от първоначалните ми сметки....
Коментар
-
Пичове,
Така ли е ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВий бихте ли си купили облизвации? Щото лихвата е кежава - дивидент - по-сосен.
Може поковците да си купят някоя бройка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
Дивидентът ще падне като почнат да плащат по облигациите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВий бихте ли си купили облизвации? Щото лихвата е кежава - дивидент - по-сосен.
Може поковците да си купят някоя бройка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
ЕС върви с няколко години забавяне по стъпките на ФЕДhttp://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
По-скоро Драги подготви пазара за не вдигане тъй като всички анализатори очакваха едва ли не в началото на 2018-та с края на програмата със стимули да се вдигнат лихвите. Това явно няма да се случи така че изобщо не е подобно със ФЕД още повече че още не е ясно това покачване на лихвите зад океана дали води до нещо добро за тяхната икономика. Аз не съм щастлив от това исказване на Драги защото очаквах да говори за спиране на програмата вместо това той каза че ще я одължат което значи още 1 година на ниски лихви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
Така и ФЕД няколко пъти залъгваха с вдигането на лихвите, но почне ли да се говори за това, то означава, че се върви в тази посока и по-скоро говоренето подготвя психологически пазарите.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
Къде пък прочете че "европейската централна банка дава ясно да се разбере че лихвите поемат нагоре" :?
http://www.investor.bg/evropa/334/a/...nalice-241952/
Ето ти да си прочетеш какво мисли Драги:
„Все още сме в ситуация на продължително забавяне и имаме дълъг период на слаба инфлация, която означава по-бавно завръщане на инфлацията към нашата цел. Инфлационната динамика все още не е трайна и самоподдържаща се. Затова нашата парична политика трябва да остане без промяна“, каза Драги
С други думи нема вдигане на лихвите скоро.
Коментар
Коментар