Личи си желанието ти да навлязат нови и агресивни играчи, ама уви, тоя играч, дето ти му викаш "нов", е от 4 години на пазара, т. е. появява се около 1 година след Елана.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеГруйче,
не трябваше да информираш Евереста, че бизнесът му е пред ликвидиране от мощната конкуренция. Сега ще вземе да пусне и той една промоция за първата година лихва 2,89% и ще убие конкуренцията барабар с радостта, която ти носи Агрион.
П.С. особено ще се радвам да се качи цената до 1,22 и да изляза на 0, но пък мечтите са безплатни...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеГрую, колко си назад като абсолютна стойност....предлагам да съберем сумата и да почнеш да хвалиш акцията. Не е до парите, тях така или иначе съм ги прежалил (аз петцифрени суми давани на "приятели" на заем, когато са имали нужда, а после удобно са "забравяли" да ми ги върнат, съ, прежалвал, та това ли няма да прежаля), макар те никога да не са маловажни, важен е принципът и как се мъчат да ни правят на канарчета, затова и никога няма да им простя и ще си ги хейтя всеки път, когато се оакат, а това се случва все по-често напоследък.
Та да не съм офтопик - колко мислите ще са сделките шрез май месец, при наличието на подобна оферта от Агрион? А като се намесят и банките, което е само въпрос на време? Или и Евереста ще свали на 2,90 и уйде коня у ряката...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Мда, а конкуренцията не спи и активно се рекламира на Бата агро - Агрион дават фиксирана лихва от 2,90% за първата година, после си е 8,50%. Даже са си пуснали спонсорирана публикация в днес.бгНякой вярва ли още в перфектната акция с перфектния бизнес, от който никой не би искал да отхапе парче и само ще расте, и расте, и расте - ъп, ъп, Суфлекс, Никиту.... лебедовата песен
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Съгласявам се, че можеше да направят три увеличения по 6 млн. лв., вместо едно за 20 млн. лв.
Софарма имоти го прави всяка година без проблем
Просто трябваше да направят 2-3 по-малки стъпки, никой не спори за доходността на бизнеса....
Това е целия проблем тук.
Не е ли парадокс - никой (почти никой) не спори за бизнеса дали е добър или лош, има ли потенциал за развтитие и т.н.
Цялата драма стана абсолютно ИЗКУСТВЕНО, едно много, ама много лошо увеличение на капитала.
Както се казва "От нищо - нещо".
Съсипаха уникална акция !!! И единствено в главата ми кънти - ЗАЩО ЗА БОГА ?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеа ГОЛЕМИЯТ въпрос е защо не са били против да се срине капиталовата им доходност за една година с 25% (ерго, да им намалее стойността на един дял, основният им показател, по който се мерят)? И отговорът е само един - за пари ли, а, за много ли? Под масата ли, или заради нещо друго?..........
Айде откъм Еланата - слаб финансов мениджмънт, вероятно най-вече МЪРЗЕЛ("К'во ще правим увеличения всяка година като "Софарма имоти", така е по-лесно... едно увеличение, пък че не ефективно за акционерите - голям праз, важно е догодина да не се занимаваме пак да пишем проспекти"). Ама Фондовете защо не си защитиха интереса ?!?!? Ако се бяха решили да дадат по-малко пари (да подкрепят по-малко увеличение) щяха да имат значително по-висока доходност.... с 1 удар -> 2 заека - рискуваш по-малко пари, изкарваш по-голям %..... Та ЗАЩО наистина ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от James Brown is dead Разгледай мнение
Мда аз ОСЛО питам, преди казваше че ЕЦБ като вдигне лихвите и тук ще умре бизнеса, а сега е супер фен та ми стана интересно
по принцип ако се вдигнат лихвите на ФЕД и ЕЦБ до 5-6%, то тук ще кредитират отново на 10%, а не на 8,5% и дори на 12%
но аз повече вярвам в японския сценарий, а именно почти 30 години нулеви лихви...
Коментар
-
Първоначално изпратено от James Brown is dead Разгледай мнениеЗащо Елана Агро, а не АТЕРА?
тук разчитам на дивидентна (супер) плюс капиталова, вклю влизане в SOFIX септември
При Адванс Терафонд трябва да очакваш земята да поскъпне. Е това последното не мога да го твърдя със сигурност...
Не е препоръка
Имам акцииLast edited by oslo; 12.05.2018, 22:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеЗащото в АТЕРА съм двойно по-дебел от АГРОКРЕДИТА, пък и те са различни по бизнес модел. Първата е "Поземлено банкиране", а Втората е "Кредитна институция". В този смисъл е добре човек да има и от двете като диверсификация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Ами, те (ПФ) са си абсолютно реални собственици на капитала - ако притежаваш примерно 10 % от капитала, реално си собственик с 10 % в компанията. И вече е въпрос на организация на собствениците да вземат решения - ако се съберат примерно 5 фонда с по 10-15 %, може да наложат определена политика на управлението - в частност с случая - "Няма да подкрепим 2-но увеличение на капитала, защото не са ни нужни толкова пари за хоризонт от 2 години. Ще подкрепим увеличение с 5 или с 10 млн.лв., а като ги вложите заедно с 10-20 млн. полагащи се привлечени средства, ще ви дадем нови пари за инвестиране".
Ако няма подкрепа от големите акционери, "Елана" няма нищо да направи и обратното - след като увеличението мина в този си вид, е явно, че фондовете не са били против, въпреки че както описах горе са били в пълните си възможности да насочат увеличението към друг размер.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар