Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСкоро ще стана акционерченце туканка.
Коментар
-
Над 30 млн. лв. вече инвестирани във финансов лизинг
В края на месец април 2016 г. ЕЛАНА Агрокредит има вече инвестирани над 30 млн. лв. в договори на земеделци за финансов лизинг върху земеделска земя. С тези средства са финансирани над 6000 имота в 23 области в страната.
От 2015 г. компанията предлага вече и кредити за оборотни средства на сключилите договори за финансов лизинг. Към края на април 2016 г. вече са отпуснати над 2.6 млн. лв. кредити на земеделци.
Актуален Бюлетин на инвеститора
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеСъветът на директорите на Елана Агрокредит АД предлага да разпредели брутен дивидент от 4,924 ст. на акция от печалбата за 2015 г., показва поканата за общо събрание на акционерите, обявена чрез БФБ-София.
Последната сделка с акции на дружеството е при цена от 1,178 лв., което прави дивидентна доходност от 4,18%.
Коментар
-
Съветът на директорите на Елана Агрокредит АД предлага да разпредели брутен дивидент от 4,924 ст. на акция от печалбата за 2015 г., показва поканата за общо събрание на акционерите, обявена чрез БФБ-София.
Последната сделка с акции на дружеството е при цена от 1,178 лв., което прави дивидентна доходност от 4,18%.
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеОт това което виждам в бюлетините, тук основната дейност е финансиране на попука на имоти (различни видове земя) чрез финансов лизинг (нещо което и атерата стартираха миналата година за обработваема земеделска земя от техния портфейл, но за сега не е особено развито). Така че мисля проблема на пазара със земята е засегнат и тук. Ако инвестиционните намерения във връзка с разширяване на земите намалят, то как тук се генерира ръста? Да има разлика с модела на атера, където продават техните земи, а тук предполагам финансират сделки за избрани от фермерите имоти, но пак тези сделки се влияят от пазара на земята и инвестиционните намерения на земеделците. Ако тук се бележат ръстове във финансираните сделки, а атерата е в застой, то значи проблема не е в пазара на земята, а може би в портфейла на атерата.
Във връзка с оборотните средства, не успях да намеря информация дали тук предлагат примерно оборотни средства за торове, горива, семена, покупка на нови животни и подобни дейности, които аз разбирам като оборотни средства?
Няма значение на цената на земята понеже 8% лива са си 8 % . Има значение колко кредити ще успеят да пласират. Растежа се генерира от размера на раздадените кредити а възвращаемостта на собствения капитал и от размера на ливериджа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеНесъпоставимо е пич, нужда от кредити и оборотни средства трябват за всеки бизнес. Освен това посредством ливеридж може да понапомпят дивидентите и без да поскъпва земята. Лостовите механизми за растеж тук са други според мен
Във връзка с оборотните средства, не успях да намеря информация дали тук предлагат примерно оборотни средства за торове, горива, семена, покупка на нови животни и подобни дейности, които аз разбирам като оборотни средства?
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеКолеги, как бихте съпоставили бизнеса тук и при атера? При атера продажбите намаляха доста, а тук нещата са в обратна посока. Ако има застой в цената на земята и сделките са намаляли, то как си обяснявате очаквания ръст тук?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеБлагодаря !
Колеги, поиграх си да посмятам малко тук. За тримесечието отчитат 422 хил. печалба след данъци, а 3 то тримесечие още не дошло (като най силно). Според мен се насочват към 8 ст чисто дивидент за 2016 (ако не мине котка път)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеФайловете са ок вече. Имаше технически проблем на сайта, който е оправен вече.
Колеги, поиграх си да посмятам малко тук. За тримесечието отчитат 422 хил. печалба след данъци, а 3 то тримесечие още не дошло (като най силно). Според мен се насочват към 8 ст чисто дивидент за 2016 (ако не мине котка път)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеЗащо не мога да отворя 3 месечния отчет за 2016г. на страницата на елана агрокредит
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеНали разрешаваш след година да те цитирамBulls on BSE
Коментар
Коментар