Първоначално изпратено от needtoknowmore
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
да, 762. А защо да трябва да се спекулира вече?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
да, 762. А защо да трябва да се спекулира вече?Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Станахме ли 750 акционерите? Аз имам, но да ти кажа не искам да влиза, че ще трябва да спекулирам, а това никак не ми харесва за позиции като тази.
Ъх, че сме палячовска борса....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Станахме ли 750 акционерите? Аз имам, но да ти кажа не искам да влиза, че ще трябва да спекулирам, а това никак не ми харесва за позиции като тази.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеЕлана влиза(най-вероятно) в Софикс индекса, честито на имащите! (не знам доколко добре е това)Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Тук мисля, че наистина малко манипулативно е обявен резултата.... Грую е прав в случая:
Важни са пласираните пари, като декарите за Юли'2018 (1160 дка.) наистина са доста повече от декарите за Юли'2017 (936 дка.), но стойността им не е някаква съществено увеличена - 795 хил.лв. сега спрямо 743 хил.лв. Юли'2017. Така че малко подвеждащо заглавие с тези +24 % ръст на годишна база...
Иначе, колкото до радостния коментар на needtoknowmore че Капиталът влязъл в употреба, човек моля те да замълчиш
Фен съм на акцията и имам доста от нея, ама все още си скубя косите с това увеличение..... Така нареченото "влизане на капитал в употреба" е за 2,5 млн. ОБЩО за 4 (четири) месеца след увеличението..... при осигурен ресурс от 57 млн.лв. (19 млн. капитал + 38 млн.лв лимит за кредити при ливъридж 1:2), тези пари тряваше да ги дават месечно.....
Да не говорим, че следващия месец ще им стоварят по сметките едни 7-8 млн. от погашения по действащите лизинги....Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Пичове, пропускате и покриването на заема към ЕБВР за 3260 хил лв. Аз лично това го оценявам като положително - няма да плащат лихви, които автоматично отиват в печалбата. Нали не очаквате да отпуснат заеми за 50 млн за месец-2?Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнениеДНЕВЕН БЮЛЕТИН НА БФБ
ЕЛАНА Агрокредит финансира 1 160 дка през юли 2018 г., което е ръст от 24% на годишна база
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАма как четете бюлетина като Дявола Евангелие, не е истина просто. А дори за непредубеденото око е повече от видно, че са продали много декари, но на безумно ниска цена - в последните 2 години това им е второта най-ниска цена, което води до някакъв мижав ръст от около 50К, сравнено с периода преди една година, т.е. около 7% ръст на отпуснатите пари (щото само те интересуват държащите тук). Само дето сега имаме 2 пъти по-висок капитал...
Иначе, колкото до радостния коментар на needtoknowmore че Капиталът влязъл в употреба, човек моля те да замълчиш
Фен съм на акцията и имам доста от нея, ама все още си скубя косите с това увеличение..... Така нареченото "влизане на капитал в употреба" е за 2,5 млн. ОБЩО за 4 (четири) месеца след увеличението..... при осигурен ресурс от 57 млн.лв. (19 млн. капитал + 38 млн.лв лимит за кредити при ливъридж 1:2), тези пари тряваше да ги дават месечно.....
Да не говорим, че следващия месец ще им стоварят по сметките едни 7-8 млн. от погашения по действащите лизинги....
Коментар
-
Ама как четете бюлетина като Дявола Евангелие, не е истина просто. А дори за непредубеденото око е повече от видно, че са продали много декари, но на безумно ниска цена - в последните 2 години това им е второта най-ниска цена, което води до някакъв мижав ръст от около 50К, сравнено с периода преди една година, т.е. около 7% ръст на отпуснатите пари (щото само те интересуват държащите тук). Само дето сега имаме 2 пъти по-висок капитал...
Както вече казах, единствената врътка е това, което явно правят, за да влязат в Суфлекса и се надяват на Никиту - а определени хора явно имат вътрешно инфо, което е единственото обяснение за супер изкустването надуване на акцията. Като добавим и крайно нереалния ръст от 603 на 701 акционера за един ден (1 ден!!!), то нещата си плачат за проверка на евентуална пазарна манипулация. Но всички знаем, че такава няма да има, щото това е Евана, бе, Евана на Евереста!
Не е препоръкъ, скоро ще се разбере всичко, макар че някои сигурно вече го знаят!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнениеДНЕВЕН БЮЛЕТИН НА БФБ
ЕЛАНА Агрокредит финансира 1 160 дка през юли 2018 г., което е ръст от 24% на годишна базаМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Тука, вече мога да се съглася с теб, но все пак имам едно наум, че е възможно да правиш обратното на това дето пишеш във форума
Успех на теб и намали малко ентусиазма - личен съвет, в който не е задължително да се вслушвашNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар