IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Договорните фондове - новите пирамиди

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поздрав

Първоначално изпратено от Бай Мангау
    За тези, които смятат, че няма как договорните фондове да са пирамида, как ви зучи 16.2% разходи годишно от активите на Стандарт международен фонд?
    За всички инвестирали във фондовете на Стандарт, специален поздрав

http://www.youtube.com/watch?v=u_zlS468g_o

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
      Някои се насочиха към чуждестранни борси, други имат нисък дял на акциите в портфейла.
      Първоначално изпратено от mkalyonski
      На мен пък ми е странно, как фондовете докарват положителна доходност при спад на акциите през последните месеци?
      За съжаление са ми ясни тези неща , те не малко фондове "изпуснаха" пара и разпродадоха наши компании. И за това сега сме такива нива. Имам чувството , че един лев не е влезнал на борсичката ни през последната година, само се продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
        Някои се насочиха към чуждестранни борси, други имат нисък дял на акциите в портфейла.
        На мен пък ми е странно, как фондовете докарват положителна доходност при спад на акциите през последните месеци?
        За съжаление са ми ясни тези неща , те не малко фондове "изпуснаха" пара и разпродадоха наши компании. И за това сега сме такива нива. Имам чувството , че един лев не е влезнал на борсичката ни през последната година, само се продава.

Коментар

• Някои се насочиха към чуждестранни борси, други имат нисък дял на акциите в портфейла.
          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• На мен пък ми е странно, как фондовете докарват положителна доходност при спад на акциите през последните месеци?

Коментар

• За тези, които смятат, че няма как договорните фондове да са пирамида, как ви зучи 16.2% разходи годишно от активите на Стандарт международен фонд?
              Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• Напълно логично, само като се видят портфейлите на някои фондове може да се прецени какъв е потенциалът им.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74
                  Не знам дали пиша в точната тема обаче хвърлих едно око на добрите стари и любими ДФ-ЮГ МАРКЕТ МАКСИМУМ и КАПМАН МАКС.Не съм си правил труда да разгледам по-дълъг период но прави впечетление че за последната седмица Юга е постигнал феноменалния резултат от +1% при +5% на Капманци.Не знам и как да го коментирам вероятно всеки си има гледна точка но според мен доста ДФ подобно на ПФ са се кеширали здраво и един господ знае кога ще избият инвестициите на вложителите си а за печалби не ми се мисли.Това разбира се е лично мнение.
                  +1...
                  От най добрите за 2006-2007 станаха най лошите за вложителите си, много жалко...
                  Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
                    По добре даже нали някой трябва има кеш ) и да ни купува акциите кат се удвоят )
                    А също като се утроят и учетворят ......

Коментар

• По добре даже нали някой трябва има кеш ) и да ни купува акциите кат се удвоят )
                      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Не знам дали пиша в точната тема обаче хвърлих едно око на добрите стари и любими ДФ-ЮГ МАРКЕТ МАКСИМУМ и КАПМАН МАКС.Не съм си правил труда да разгледам по-дълъг период но прави впечетление че за последната седмица Юга е постигнал феноменалния резултат от +1% при +5% на Капманци.Не знам и как да го коментирам вероятно всеки си има гледна точка но според мен доста ДФ подобно на ПФ са се кеширали здраво и един господ знае кога ще избият инвестициите на вложителите си а за печалби не ми се мисли.Това разбира се е лично мнение.

Коментар

• Недостигът на ресурси при някои фондове влезе в полезрението на КФН

Комисията за финансов надзор (КФН) обмисля възможността да поиска конкретни мерки от няколко дружества за управление на активи, тъй като някои от техните фондове дълго време не поддържат минималния праг за нетни активи. Това научи "Дневник" от експерти в КФН, която от броени дни има ново ръководство начело с Петър Чобанов.

Поне 11 фонда в момента работят под законовите изисквания за наличие на минимум 500 хил. лв. активи (виж списъка), което ги прави обект на интерес за регулаторните органи. Ситуацията е деликатна, защото някои от тези фондове вече са надхвърляли минимума активи, но в момента са под този праг в резултат на оттеглянето на инвеститорите от фондовия пазар през последната година и половина. В същото време в закона няма ясно разписан регламент какво се прави, в случай че активите паднат под 500 хил. лв. Единственото изискване е до една година от получаването на разрешението за организирането му фондът да набере поне половин милион лева активи и да започне обратно изкупуване. В противен случай комисията отнема издаденото разрешение.

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi...ndove_vleze_v/
                          Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                            Първоначално изпратено от piramida
                            До Мариян

Всички знаят, че на борсата има риск. Там не е за всеки. Трябва да се внимава. Ако не разбираш, по-добре инвестирай в договорен фонд. Така е по цял свят.

Но не и в България. Нашите фондове УМИШЛЕНО надуха цените и превърнаха цялата борса в пирамида. Нашите фондове могат да съществуват САМО ако непрекъснато им се наливат нови и нови пари. Те са ПИРАМИДИ.

Може би не съм открил топлата вода през април, но имам повече от седем поста Марияне. Ако ти стиска защо не ги възстановиш? А защо ги изтрихте?
                            Ако не дадете обосновка, ще сменя името на темата, защото е много манипулативно. Всъщност нека КФН се занимае с вас, ако има основания разбира се
                            Но според мен заради псевдоанализи като вашия стигнахме до тук, куцо и сакато пишеше "подценено, ракета, няма пад..." това беше на върха
                            сега модерно е пирамида, балон....
                            обаче да видим, когато 99% мислят така, тогава ще е сигурното дъно

Иначе нищо ново под слънцето
                            в ГЪрция 99 г. всички инвестираха на Борсата им, сега никой, само чужденци, защото ги удари по-страшен балон
                            Имало е фирми които са абсолютно кухи, правят IPO взимат парите и изчезват.
                            ТОва при нас е нищо спрямо, това което е ставало в Гърция, това през 90-те години у нас, това с интернет балона в САЩ.
                            Разликата е, че сега се получиха 5-6 кризи на веднъж - енергийна, хранителна, финансова, вътрешно-икономическа българска и удара е с огромна амплитуда

в моята статия (където съм с името си, а не анонимен мишок, който се появява 1 г. след началото на спада и се прави на философ)
                            http://obuchenie.investor.bg/?cat=126&id=55046
                            пиша че ДФ са като банките, не могат да издържат, ако всички тръгнат да теглят (особено при падащ пазар, преживял съм много кризи и винаги е като сега, пада без обем, дори сега имаше обем заради ПФ). Пример за криза, която съм преживял е от 1998 -2001 г. (БФБ се срути със сегашните размери, заради ниските цени на суровините и съответно мораториума в Русия)

Държавата е пирамида - ако няма приходи няма държава, ако държавата не си изпълни приходната част и не даде пенсиите които обеща - бунтове, идват популистите и спиралата надолу продължава

Света е пирамида, ако паднат 10-тина атомни бомби във важни градове и край със сегашния живот

но вие манипулирате, защото сравнявате пирамидите от 90-те с ДФ

отново ви препоръчвам да прочетете тази статия
                            http://obuchenie.investor.bg/?cat=126&id=55046

от 20.09.2007 г. е,
                            3 седмици преди върховете...
                            Ти сам си дал обосновка за заглавието на темата като ми препоръчваш статията си. Там предупреждаваш какво могат да направят фондовете. И те го направиха! Никой не може да каже, че не знаеха какво правят или какви ще са последствията. Значи са надули цените УМИШЛЕНО.

ЗАЩО? За да спечелят опредени хора.

КОИ? Същите които ги покровителстват, рекламират, пазят от критики.

КФН? Може да се занимае с мен, но не и с тези които превърнаха борсата в ПИРАМИДА. Защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
                              Първоначално изпратено от wolf66
                              И чак пак за енергийна криза да се говори....не е ли малко пресилено? Какво толкова лошо има в отчетите досега? Тоя сценарии на БФБ си тече отдавна, доста преди увеличаването на газта....която между другото е възможно да падне. И казваш скъпи суровини зле...евтини пак зле и трябва да се срива Борсата. Няма такова чудо при +8/10% на индексите навън, ние да сриваме с -3%. Ако някои иска да излиза може да използва еуфорията от възстановяването навън и да излезе на по-добри цени ане да срива на пазарна така дърварски.
                              И аз това обяснявам, нека да падаме, нека, ако трябва да следваме гръцкия модел. Но който ми обяснява, че спад на Софикс 390 от 1200 без наченка на корекция е нормален и "пазарен" то той или има интерес да говори подобни неща, или си няма понятия как функционират капиталовите пазари. НЯМА ДВИЖЕНИЕ САМО В ЕДНА ПОСОКА. Затова си мисля, че има задкулисна игра. Голяма задкулисна игра. Вчерашният ден го потвърди. Сигурен съм, че щяха да минат минимум 20000 акции ХДПАТ на нива между 3.50-3.75 лв., само ако някои институционален беше подел след лудия купил 14 000 бройки в началото на сесията. Който искаше да излиза можеше да го направи на много по-висока средна цена. Сигурен съм! Подобен сценарий беше възможен при всички позиции.
                              ghetoff, тия неща се случват отдавна....не са само от вчера. Просто за които следи пазара е видно...банките продавали заради майките в чужбина....абе като продадеш няколко хиляди акции на 50% загуба какъв ти излиза тоя ресурс дето ще го засмучеш от борсата? Златен...платинен?
                              И за какв гръцки модел говорим? Като цяло нещата са несъпоставими със балона във Гърция...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                                а този блогър не предупреди ли още на 19 август 2007 г. (2 месеца преди върха)
                                http://www.investor.bg/?cat=91&id=53998
                                Разбира се, лихвите по кредитите в България ще са по-високи, рисковите премии ще са по-високи и ще се търсят по-ниски коефициенти цена/печалба (P/E) на компаниите, вместо нормалното 40, инвеститорите ще са склонни на 20-25. Като до тези P/E-та може да се стигне или чрез продажби от чужденци, които държат може би поне 50% от свободните акции у нас, или чрез липса на купувачи.

горното е цитат на блогъра....които според Мариан е предупреждавал.

Коментар

Working...
                                X