Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Договорните фондове - поредното брилянтно ограбване !
Collapse
X
-
Ами така е, Иво - който играй, пичели, който ни играй, ни пичели !!!
Набутал се някой без да разсъждава на висок пазар, само щото чул, че има някаква борса и някакви фондове, дето всички много печелят, а после циври !!!!
Който влязал на високото и не е избягал овреме, да чака 3-4 години и пак ще е на печалба.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
в момент на най-голямата финансова криза какво искате, фондовете да реализират печалби ли.
Каква според вас е загубата, която един фонд е допустимо да реализира ( в проценти) в тази обстановка -за високо доходните и каква балансираните от началото на 2008 година
Имайте предвид средния спад на цените около 60%
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_Забравих да пиша , че никога не съм купувал дялове от ДФ ! Когато миналата година септември месец фондовете бяха на върха имах малко спестени пари и се посъветвах с един икономист ! Той ме предупреди , че това са надути балони и да не си и помислям да инвестирам в тях ! И се оказа страшно прав ! Е инвестирах във валутна търговия и загубих , но ми беше много полезно и знам , че вината си е изцяло моя и няма на кой да се сърдя ! Научих много неща , които предполагам ще ми донесат изгода в бъдеще !
Ето аз на форекса вкарам 300 лв. и като сбъркам и пазара мръдне с 50 пипса и съм фалит ![/quote]
(Izvinete za latinicata)
Interesno mi e kakvo tochno ste nauchili sled kato ste si izgubili 300-te leva za 50 pipsa, moje bi ste otkrili margin-a i ste osyznali, che e nevyzmojno da se zanimavate s valutna tyrgoviq.
Syvetvam vi da si vkarate sledvashtite 300 leva vyv niskoriskov fond investirasht osnovno v obligacii i godishnata mu dohodnost mu da ne nadvishava 6-8 %. Taka shte sa na po-sigurno mqsto, otkolkoto v forex smetkata vi kym nqkoe IP.
A pyk ako iskate da igraete s po malko lotove , probvaite MARKETIVA.COM.
NE E PREPORYKA !!!
PS: I vnimavaite s takiva izkazvaniq i temi, zashtoto pri takiva vremena dumite vi mogat da se vyzpriemat dosta provokativno i da se nalojite da obqsnqvate pred Izpylnitelniq direktor na IP-to i prokurora, kakvo ste imali predvid.
Коментар
-
Аз да ви кажа само, фондовете на са ви виновни , те ако нямат наляти пари няма какво да управляват. алчността доведе парвоначално до загубите в тези измерения след това кризи и т.н. има вече фондове под емисионна стойност т.е. няма никои на печалба. но като гледам вс още ги подкрепят ей тука едно адресче ви предлагам за това тука
Коментар
-
Според мен фондовете са добра алтернатива за спестяванията, но за съжаление се управляват некомпетентно ...то с един изпит за консултант в КФН и вече можеш да управляваш, а то не е само да купуаш на килограм като то ти текат едни пари (както беше до миналта година) ами да прецениш кога трябва да се изчака дори и хората да са внесли милиони не означава че трябва да хванеш първите пет акции и да накупиш от тях. Ама пък може да падне доходността и няма да сме първи... Обаче никой не гледа сега кой фонд има най малък спад...Те даже К.А затова направи П.Р кампанията с балона, понеже те спряха да купуват точно преди големия скок а другите не и направиха по голяма доходност...ама всички загубихме от това дори и тези които не инвестираме в КИС, те АЛИНАНЦ за това излязоха от кисовете.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavikdПървоначално изпратено от Зарзаватчийски гласКупуването на дялове на фонд какво ще да е според теб? Инвестиране в пирамида?
Da te nqma da falirat ne e nugno , prosto 6te vi dadat stotinki i shte se izvinqt s borsite. Az napusnax tezi sxemi qnuari i togava slugitelite mi obqsnqvaxa kak i kolko mnogo shte zagubq zashtoto nqma parite mi da se upravlqvat ot "ekspertite" im po ograbvane. Po dobre SAM otkolkoto da te doqt kradci!!! Ima akcii i kompanii koito nosqt malak risk pri srivasht se pazar, a i v opredeleni momenti se i pecheli. NO ZA "EKSPERTITE" PO CHUGDI PARI TOVA SA "GLUPOSTI"
Ако вие сте щели да постъпите с парите на другите така, както описвате, не е задължително ДФ да правят като вас.
Много хора загубихме пари от пазара, не сте единствените. С тази разлика, че само вие хвърляте вината за това върху другите.
Jay, централата на Berkshire не е за изхвърляне като външен вид. Бъфет не приема всеки клиент на компанията си у дома, нито го вози в колата си. Иначе, Бъфет е пословично скромен, но не всеки скромен е Бъфет...
Коментар
-
Първоначално изпратено от MatrosovМисля, че проблема не е в КИС, а в ниската инвестиционна култура на българите. Досега не съм чувал от някой фонд да са отказали обратно изкупуване на дялове!
Миналата година темите за фондовете с най-голяма доходност бяха винаги на първа страница във форума и всички бяха щастливи! Сега някой трябва да е виновен за загубите и българина, понеже е "безгрешен" винаги търси вината в другите!Life won't wait for you.
Коментар
-
Мисля, че проблема не е в КИС, а в ниската инвестиционна култура на българите. Досега не съм чувал от някой фонд да са отказали обратно изкупуване на дялове!
Миналата година темите за фондовете с най-голяма доходност бяха винаги на първа страница във форума и всички бяха щастливи! Сега някой трябва да е виновен за загубите и българина, понеже е "безгрешен" винаги търси вината в другите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски гласПървоначално изпратено от SubZero
Съветвам Ви да продължите да работите в Кремиковци и да оставите инвестирането на хора, които не са просто"Guest stars".
Същият съвет може да последват и представители на други професии - производители, зарзаватчии и т.н.
Da te nqma da falirat ne e nugno , prosto 6te vi dadat stotinki i shte se izvinqt s borsite. Az napusnax tezi sxemi qnuari i togava slugitelite mi obqsnqvaxa kak i kolko mnogo shte zagubq zashtoto nqma parite mi da se upravlqvat ot "ekspertite" im po ograbvane. Po dobre SAM otkolkoto da te doqt kradci!!! Ima akcii i kompanii koito nosqt malak risk pri srivasht se pazar, a i v opredeleni momenti se i pecheli. NO ZA "EKSPERTITE" PO CHUGDI PARI TOVA SA "GLUPOSTI"
Коментар
Коментар