IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Договорните фондове - поредното брилянтно ограбване !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хайде сега ти да ми отговориш на най-простия въпрос: Защо? :-)
    Защо мислиш, че ще има възстановяване?

Първоначално изпратено от vankata107
    Първоначално изпратено от stdmv
    Аз не бих предлагал, но мисля че депозитите в момента са ОК. Също може да се погледне някой ликвиден инструмент, например в злато, но не съм чул някой да предлага.

Вие, какво предлагате при това положение.На мен лично не ми се занимава сам да търгувам на нашата борса, а варианта с фондовете ми се вижда добра идея за свободните средства, оказа се за периодите в които расте.
    При тези нива вече няма смисъл според мен, поне ще има някакво възстановяване до края на годината си мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
      Аз не бих предлагал, но мисля че депозитите в момента са ОК. Също може да се погледне някой ликвиден инструмент, например в злато, но не съм чул някой да предлага.

Вие, какво предлагате при това положение.На мен лично не ми се занимава сам да търгувам на нашата борса, а варианта с фондовете ми се вижда добра идея за свободните средства, оказа се за периодите в които расте.
      При тези нива вече няма смисъл според мен, поне ще има някакво възстановяване до края на годината си мисля.

Коментар

• Аз не бих предлагал, но мисля че депозитите в момента са ОК. Също може да се погледне някой ликвиден инструмент, например в злато, но не съм чул някой да предлага.

Коментар

• Re: stdmv

Ако просто следват пазара, за това е нужно основно образование (да четат и пишат грамотно) и работата им ще е по-ниско платена от тази на секретарката, тъй като е далеч по-проста.
          Свежда се до: "Дига са - купувам. Пада - нищо не прая".

Между другото за брокер/дилър в западна институция не взимат висшисти. Работата не е за квалифивирани кадри.

Вече не мисля, че са много-добри,те просто следват пазара т.е. на мен оставят да търся дъната и върховете, което би трябвало да е тяхна работа.
          даааам, има нещо такова, имам един-двама приятели дето отидоха в Англия, и ги взеха в такива фирми на тези позиции, ама да ви кажа не бяха най-блестщите умуве в курса

-------------------------------------------------------------------------------
          http://knol.google.com/k/knol/system...trict=general#
          [url]http://knol.google.com/k/knol/system/knol/pages/Search?&start=0&num=10&q=nikola%20koevski&local

Коментар

• Вие, какво предлагате при това положение.На мен лично не ми се занимава сам да търгувам на нашата борса, а варианта с фондовете ми се вижда добра идея за свободните средства, оказа се за периодите в които расте.

Коментар

• Преди около година в една мноооого голяма банка (няма да я казвам коя е) :-) ми предлагат:
              - Купете си от фондовете
              - Защо? - питам.
              - Много са изгодни!

[....без коментар....]

Първоначално изпратено от nedyalko
              Те фонд мениджърите ги наемат след изпит за консултант от КФН, без други изисквания , а вие очаквате да ви управляват парите... то като отвориш два вестника и прочетеш мненията им и видиш че си приличат на 80 % , си правиш извод и за начина им на управление на активите...

Коментар

• Те фонд мениджърите ги наемат след изпит за консултант от КФН, без други изисквания , а вие очаквате да ви управляват парите... то като отвориш два вестника и прочетеш мненията им и видиш че си приличат на 80 % , си правиш извод и за начина им на управление на активите...

Коментар

Не гледай колите и офиса. Гледай дали могат да кажат 5 изречения последователно без да повторят фразите в различни варианти: "Ние сме много добри", "Много сме големи", "Акциите са много изгодни"

Ако просто следват пазара, за това е нужно основно образование (да четат и пишат грамотно) и работата им ще е по-ниско платена от тази на секретарката, тъй като е далеч по-проста.

Между другото за брокер/дилър в западна институция не взимат висшисти. Работата не е за квалифивирани кадри.

Вече не мисля, че са много-добри,те просто следват пазара т.е. на мен оставят да търся дъната и върховете, което би трябвало да е тяхна работа.
                  Много неща вече ми се изясниха,но както обикновенно се оказва малко късно

Коментар

Много неща вече ми се изясниха,но както обикновенно се оказва малко късно

Коментар

Коментар

• stdmv

Коментар

• Едно не ми е ясно: защо си мислиш, че тези които 'управляват' парите ти са много добри? И дали са по-добри от теб?
                          Не мога да разбера какво е накарало някой да мисли така. Същото е и с банковите фондове в ЦК, които направиха почти всички банки. Къде видяхте професионалисти в банките, че да им повярвате?

Само един пример: Имаше тема 'Докога най-изгодната инвестиция ще е банковият депозит'. Болшинството гласуват там, че депозитът е срам за всеки инвеститор. Е, с кой акъл ще държиш сриващи се ЦК с години, вместо да идеш на по-нискорисков депозит и като се вдигне пазара, пак да минеш на ЦК. Това се нарича упорита глупост (като коч на мост), а не професионализъм.

... След подобно мислене у 'специалистите' какво повече да говорим...

Доста хора са изразили мнение по темата.Едните нямат и понятие от борсата и не търгуват на нея, вторите търгуват и очакват разстеж от февруари до сега и не са продавали защтото е инвестиция, третите са продали по рано и са реализирали по-малка печалба или загуба кой както го разбира.
                          Аз, когато си закупувах дялове ми обясняваха,че специалисти се грижат за моите пари и т.н.При първоначалният спад си казах това е нормално, специалистите ще управляват и всичко ще е наред, по късно не ми се продаваше на по-голяма загуба и продължавах да се надявам на тях,резултатите се виждат.Под управление разбирах, че се справят на падащ и покачващ се пазар.
                          Моите очаквания не бяха нереалистични, очаквах 20 -30 % годишно и щях да съм доволен.Не исках да следя БФБ, а те да го правят и да се грижат за моите интереси е резултата е ясен.Някои казват българина нямал инвестиционна култура,напротив тези, които продадоха рано се оказаха по-далновидни от мен,който разчиташе фондовете да му защитават интересите.
                          Какви изводи си направих-инвестиционните хоризонти за които говорите не са решение, какъв е смисалът да купиш дялове за 100 лв. и след 4-5 год да са достигнали примерно в добрият вариант200,като може за тези години да влизаш и излизаш в определени периоди на спадове и да ги направиш примерно 300 и повече.Е това ми е мнението и грешката,че им се предоверих и пропусам ползи,имам загуба на време и др.Занапред ще трябва да следя отблизо пазара и да подбирам сам периодите на вход и изход от КИС щом те не могат, ако остана занапред техен клиент и на нашата борса.
                          Поздрави.

Коментар

• Доста хора са изразили мнение по темата.Едните нямат и понятие от борсата и не търгуват на нея, вторите търгуват и очакват разстеж от февруари до сега и не са продавали защтото е инвестиция, третите са продали по рано и са реализирали по-малка печалба или загуба кой както го разбира.
                            Аз, когато си закупувах дялове ми обясняваха,че специалисти се грижат за моите пари и т.н.При първоначалният спад си казах това е нормално, специалистите ще управляват и всичко ще е наред, по късно не ми се продаваше на по-голяма загуба и продължавах да се надявам на тях,резултатите се виждат.Под управление разбирах, че се справят на падащ и покачващ се пазар.
                            Моите очаквания не бяха нереалистични, очаквах 20 -30 % годишно и щях да съм доволен.Не исках да следя БФБ, а те да го правят и да се грижат за моите интереси е резултата е ясен.Някои казват българина нямал инвестиционна култура,напротив тези, които продадоха рано се оказаха по-далновидни от мен,който разчиташе фондовете да му защитават интересите.
                            Какви изводи си направих-инвестиционните хоризонти за които говорите не са решение, какъв е смисалът да купиш дялове за 100 лв. и след 4-5 год да са достигнали примерно в добрият вариант200,като може за тези години да влизаш и излизаш в определени периоди на спадове и да ги направиш примерно 300 и повече.Е това ми е мнението и грешката,че им се предоверих и пропусам ползи,имам загуба на време и др.Занапред ще трябва да следя отблизо пазара и да подбирам сам периодите на вход и изход от КИС щом те не могат, ако остана занапред техен клиент и на нашата борса.
                            Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                              ...

Често съм си мислил, ако чичко Бъфет бе отворил офис тук в България и събираше пари, колко нашенци ли биха поверили спестяванията си на този човечец с измачкано костюмче и раздрънкана кола отпред.
                              бих му поверил на такъв, стига да е добър но не сме изцяло сигурни, доколко е бил измачкан костюма на Бъфет, когато е канил клиентите си в новооснованото си фондче

Коментар

• За друг път да знаем като се появят такива теми, че е време за купуване

Коментар

Working...
                                X