Първоначално изпратено от Bobi75
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Договорните фондове - поредното брилянтно ограбване !
Collapse
X
-
Понеже стана въпрос за пенсионните фондове - гласуваха им нова наредба, според която трябва да изчисляват и обявяват степента на риск на инвестициите си, ако някой го топли, де :-)
Що се отнася до КИС - кьорав карти не играе - или решаваш, че се оправяш сам, губиш си, печелиш си, ако можеш в момента или не се занимаваш с това да издържаш цял офис на инвестиционен посредник с твоите такси, комисионни и да ги учиш на "професионализъм" безплатно, както правилно сте отбелязали...
Коментар
-
[quote="gateway"]Първоначално изпратено от ДЪртанянСамо се питам като е дългосрочно, защо събират комисионни всеки 3 месеца, значи едни чакат години, и може да загубят, а други системно лапат без риск!!!!!!!!!!!
Вземете попрочетете малко някой друг проспект и правилата преди да пишете глупости. С голями букви, поне на 10 места е написано и за риска и за хоризонта и че липсват всякакви гаранции.
Миналата година, когато всичко беше розово не ревяхте. Сега ви боли. Така е. Това лично мен ме радва, и то много. И ми е кеф, че има такива набутани от липса на елементарни познания и култура. Така пазара допълнително ще се охлади и след кризата ще е доста по-ефективен. Но дотогава ще се нароят още много нови баламурници като вас, които ще влезнат пак на върховете. Нищо лично!
Вашата работа може доста добре да се оприличи със следните поговорки:
"На крива ракета, небето и е виновно"
"Видяла жабата, че подковават коня и отишла и тя си вдигнала крачетата"
"Пази боже сляпо да прогледа"
....и още доста има!
Mnogo si originalen Ako nqkoi ti e dal parite si i ti si obeshtal da se grigish za tqx kato "dobar stopanin" i "profesionalist"... kak da reagira toi kato pri pokachvane minalata godina nad 200% ti mu dadesh 60%, a pri zaguba 50% ti imash zaguba 150%??? I trabva da sedish i da chakash da ti doida "profesionalizma" kato se "uchish" s chugdite pari...DA ama NE Koito ne e izbqgal shte izbqga shtoto to biva iznenadi to biva prestrukturirane ama da ne mogesh sled 12 meseca da se podredish taka che da minimalizirash zagubite si i da prodalgavash da obqsnavash vsichko s krizata...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvbTV не ми ги цитирай дори за времето :-) И там не е сигурна информацията.
Първоначално изпратено от IVO_Първоначално изпратено от stdmvПри положение че акциите са паднали с 50%, как точно очакват 0 доходност?
Първоначално изпратено от IVO_Вчера по БТВ говориха за пенсионните фондове . Тази година се очаквало доходността им да е нулева ?! Далече съм от пенсиониране и затова не знам как ще ми се отрази ! Държавата се грижела парите в тези фондове да се инвестират разумно ! Да вярваме ли ? Аз се осигурявам в един фонд ( Доверие ) , но имам три различни вноски - двете са задължителни , а третата е доброволна и ми я плаща работодателя , защото имам повече от 10 г. трудов стаж при него ! Мога да следя какви суми се трупат , но нямам никакво право да ги ползвам преди пенсия ! И ако сега ме съкратят и дълго време остана без доходи тези пари ще си стоят по сметките безполезно ! Защо не се промени закона всеки да има право при желание да тегли от натрупаната за пенсия сума и после да я възстановява ! Така е в други страни !
Коментар
-
bTV не ми ги цитирай дори за времето :-) И там не е сигурна информацията.
Първоначално изпратено от IVO_Първоначално изпратено от stdmvПри положение че акциите са паднали с 50%, как точно очакват 0 доходност?
Първоначално изпратено от IVO_Вчера по БТВ говориха за пенсионните фондове . Тази година се очаквало доходността им да е нулева ?! Далече съм от пенсиониране и затова не знам как ще ми се отрази ! Държавата се грижела парите в тези фондове да се инвестират разумно ! Да вярваме ли ? Аз се осигурявам в един фонд ( Доверие ) , но имам три различни вноски - двете са задължителни , а третата е доброволна и ми я плаща работодателя , защото имам повече от 10 г. трудов стаж при него ! Мога да следя какви суми се трупат , но нямам никакво право да ги ползвам преди пенсия ! И ако сега ме съкратят и дълго време остана без доходи тези пари ще си стоят по сметките безполезно ! Защо не се промени закона всеки да има право при желание да тегли от натрупаната за пенсия сума и после да я възстановява ! Така е в други страни !
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvПри положение че акциите са паднали с 50%, как точно очакват 0 доходност?
Коментар
-
При положение че акциите са паднали с 50%, как точно очакват 0 доходност?
Коментар
-
Вчера по БТВ говориха за пенсионните фондове . Тази година се очаквало доходността им да е нулева ?! Далече съм от пенсиониране и затова не знам как ще ми се отрази ! Държавата се грижела парите в тези фондове да се инвестират разумно ! Да вярваме ли ? Аз се осигурявам в един фонд ( Доверие ) , но имам три различни вноски - двете са задължителни , а третата е доброволна и ми я плаща работодателя , защото имам повече от 10 г. трудов стаж при него ! Мога да следя какви суми се трупат , но нямам никакво право да ги ползвам преди пенсия ! И ако сега ме съкратят и дълго време остана без доходи тези пари ще си стоят по сметките безполезно ! Защо не се промени закона всеки да има право при желание да тегли от натрупаната за пенсия сума и после да я възстановява ! Така е в други страни !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieмного лесно 0.9 по SOFIX. фондовете могат да държат до 90% в акции, значи ако падат по малко от това се справят добре, ако като расте пазара растят повече също се справят добре. Ако има много голяма разлика между тях и индекса значи играят или много по-рисково или много консервативно. Избираш си какъв риск искаш да носиш като на българския пазар по-малък или по-голям и просто сравняваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДЪртанянСамо се питам като е дългосрочно, защо събират комисионни всеки 3 месеца, значи едни чакат години, и може да загубят, а други системно лапат без риск!!!!!!!!!!!
Вземете попрочетете малко някой друг проспект и правилата преди да пишете глупости. С голями букви, поне на 10 места е написано и за риска и за хоризонта и че липсват всякакви гаранции.
Миналата година, когато всичко беше розово не ревяхте. Сега ви боли. Така е. Това лично мен ме радва, и то много. И ми е кеф, че има такива набутани от липса на елементарни познания и култура. Така пазара допълнително ще се охлади и след кризата ще е доста по-ефективен. Но дотогава ще се нароят още много нови баламурници като вас, които ще влезнат пак на върховете. Нищо лично!
Вашата работа може доста добре да се оприличи със следните поговорки:
"На крива ракета, небето и е виновно"
"Видяла жабата, че подковават коня и отишла и тя си вдигнала крачетата"
"Пази боже сляпо да прогледа"
....и още доста има!
Коментар
-
Na tagnoto e che gledam kakav golqm e procenta na horata deto vse oshte im VERVAT i si mislqt , che USA e nai golemiq problem na sveta. Da za komisionnite si prav. Ami to kato nqma koi da vlaga novi pari ot koito da si dqlkat shte sabirame ot parite na budalite deto sa ni gi ostavili!Ne e preporaka A LICHNO MNENIE...NIKOGA VECHE FOND ili KIS
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДЪртанянПървоначално изпратено от slavikd"На практика останалите във взаимните фондове инвеститори са тези, които са преживели и приели загубите и са осъзнали, че този тип инвестиция е с дългосрочен характер", каза Димитър Тончев, прокурист, "ДСК Управление на активи".
Taka che daite im parite si i DALGOOOOO CHAKAITEPone 3-5 a zashto ne i 10 godini Te shte gi "UPRAVLQVAT"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavikd"На практика останалите във взаимните фондове инвеститори са тези, които са преживели и приели загубите и са осъзнали, че този тип инвестиция е с дългосрочен характер", каза Димитър Тончев, прокурист, "ДСК Управление на активи".
Taka che daite im parite si i DALGOOOOO CHAKAITEPone 3-5 a zashto ne i 10 godini Te shte gi "UPRAVLQVAT"!
Коментар
-
"На практика останалите във взаимните фондове инвеститори са тези, които са преживели и приели загубите и са осъзнали, че този тип инвестиция е с дългосрочен характер", каза Димитър Тончев, прокурист, "ДСК Управление на активи".
Коментар
Коментар