IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-добрите акции на 2008-ма

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе, съгласна съм с теб и с големия Бъфет))
    Но...ако проявлението на тази вътрешна стойност се очаква след време, дай да не ги мъчим сега, а да си стоят докато им дойде момента)
    Кои са твоите за тази година)

Коментар

• Съни - най-добрите акции са тези с най-добра вътрешна стойност. Гледайте какво стои зад акцията и никога няма да се прецаквате.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Радвам се на усета на някои с лек хумор да откриват и по нещичко сериозно дори в митологиите))...(макар че става дума за влияние на звездите)
        Зарко, постави ме на тясно с това застраховане и китайските тълкувания))Предполагам,... при силната вода и противоборството на земята, която не може да си намери опората се засилва и стремежа към повече разум и сигурност...)
        Благодаря за песничката - добро начало и за предстоящата китайска година))

Импе, добрите акции са нещо относително, както и хората имат различно схващане за инвестицияНо Зарко направо ти е отговорил - за ограничен период вероятно повечето разбираме - тези с добра доходност за годината.Не непременно бомбастична, а съизмерима с поетия риск.
        Миналата година анализатори бяха поместили същата тема в "Капитал", не ми се рови, но май всички са познали при добрата година, която изпратихме)

Инвестор, за инфраструктурните, може пък и китайския хороскоп и... евро фондовете да помогнат))

Коментар

• Първоначално изпратено от karpuz
          Куроператоре не само кремиковци ами и биовед тях ги принудиха да продадат централата /дето я направиха за 30мил./ за 16мил.
          ех защо сега няма къси поръчки на бфб.
          Не може да не добавим HIMKO поредната развалина пред разпадане....
          NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Куроператоре не само кремиковци ами и биовед тях ги принудиха да продадат централата /дето я направиха за 30мил./ за 16мил.
            ех защо сега няма къси поръчки на бфб.

Коментар

• Да ни е честита новата година! С пожелания за много успехи, както финансови така и в личен план.

Коментар

• Най-калпава акция на 2008, дори на 1-во тримесечие, ще е Кремиковци (KREM). Имаше статия тия дни как поетапно ще го затварят. Тези, които са си купили акции там, трябва да се запитат дали след като почнат да се разплащат с кредиторите, ще има и останали пари за акционерите и ако има, дали това ще е 20лв на акция.
                Тия дни някой пак се опита да манипулира пазара като купуваше малко акции на пушилника, евентуално очаквайки рибите да клъвнат и да почнат да купуват.
                __________________________________________________ __
                Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Естествено че подобни теми са безсмислени.Най-добрите акции на 2008 са акциите които аз съм купил.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Ами то и Спарки Елтос разочарова за 2006 г., но видяхме как се представи през 2007 г., така че от олюване на слабо представяне за минала година няма също смилъл

Коментар

• Не разбрахте ли, че тези теми са безсмислени - всеки си изрежда портфейла и това е. По-добре направете една тема "Кои ще са разочарованията на 2008 г.". Поне без да си кривим душата ще оплюем някоя калпава акция, която никак не харесваме. А може и да предпазим някой новак да се нахака точно там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Съни - какво разбираш под "най-добрите" акции? Най качествените или тези, които ще отбележат най-висок ръст? Защото може би ще има сериозна разлика между едното и другото, както сме наблюдавали нееднократно.
                        Императорe, най-вероятно Съни е имала предвид, че най-добри са акциите, които носят най-висока доходност на своите акционери за определен период от време.

Друг поглед в класацията би бил прекалено субективен. Всеки от нас МИСЛИ, че акциите от неговият портфейл са най-доброто, което може да се желае в момента. Иначе, не бихме пазарували, ако това не е най-качественото на пазара!

Все пак Съни може да доуточни, ако не е вече на кафе с приятели, в което пък няма нищо лошо!
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Съни - какво разбираш под "най-добрите" акции? Най качествените или тези, които ще отбележат най-висок ръст? Защото може би ще има сериозна разлика между едното и другото, както сме наблюдавали нееднократно.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Съни, затова уважавам твоите мнения, защото знаеш - кое му е необходимо на човек (вкл. - такъв като мен) - разбира се - едно хубаво (никарагуанско+...) кафе! (тВа не е реклама - не съм вносител на кафе!)...
                            Направих си го - и ми просветна! Както казват - "малко - но навреме!"

Ако има и "кой да ти (подскаже)" - тва си е върхът! Готовите идеи са ценни! Благодаря - и веднага да пожелая успешна Нова година! ))

Ще си призная невежеството по темата... Не зная защо, но не ми е по силите да определя най-добрите акции напред във времето (за цялата година), защото:

1. Най-добрите акции - определено - не са акциите в моят портфейл - това е единствено сигурното на този свят... (вече съм споделял, че от няколко месеци портфолиото ми не обхваща дългосрочно представени акции, с изключение на акциите на някои непублични дружества, с които - субективно мнение - не искам да се разделя, поради явното им подценяване на тоя етап от извънборсовият пазар - независимо от търсенето и слабото им предлагане).

2. Най-лесно ми е - да кажа, че пазарът на акции у нас е алогичен (както лисицата, която не достигнала гроздето и си казала, че е кисело). Но кой пазар се подчинява на някаква логика? Ако има такъв - той не е типичен пазар, а най-вероятно - е наложен от някого, измислен, в който не действат точно пазарните механизми, а се обслужват нечии интереси (тук не искам да кажа нещо повече от написаното...)... Затова не е възможно да се прогнозират (примерно) трите акции с най-висока доходност към края на настоящата Нова финансова година... Така че - всеки ще изброи тук акциите - с най-голяма тежест в портфолиото си, някои ще му повярват - тъй като мненията ни са крайно субективни, но накрая - резултатите навярно биха могли да бъдат много по-добри... Дори професионалните анализатори "стрелят" напосоки - много е задължаваща тази титла "професионален анализатор", но не мисля, че тази професия може да бъде научена... Затова всеки трябва да се движи в материята, спазвайки своите правила и стратегия!

3. Не искам да критикувам китайската митология, за да не подведа някого, който би спечелил от съобразяването с нейните постулати, но съм точно на обратното мнение по отношение на това, че Новата година ще е слаба за енергетиката (по-точно - за акциите на компаниите - особено свързани с поддържането и експлоатацията на мощностите в енергетиката). Не мисля, че годината ще е слаба за тях, точно обратно... (сигурно ще имат основание за критика тия от нас, които кажат, че съм пристрастен, поради наличието на такива акции- и стремежът ми за придобиване на нови акции от сферата на енергетиката, които са примерно 15-18% от портфейла ми).

4. Мнението ми за застраховането съвпада с твоето, Съни, но не разбрах защо то попада точно в сферата на доминиращият елемент "вода"? Вярно, че изчезнаха застрахователите, които си служеха с преобладаващ елемент "дърво" (бухалка) , но в сектора ще има едно голямо преразпределяне (което не е преставало в последните години), предвид навлизането на нови чужди застрахователни компании.

5. Най-вероятно ще има познали трите акции с най-висока доходност към края на Новата финансова година, но в този форум - това ще са - не повече от 5 човека! (лично мнение)... Все пак, пожелавам на всички да имат поне две от акциите с най-голяма доходност!

Хайде стига съм се правил на анализатор! Нека всеки има възможност да каже нещо тук, без да става досаден на околните!

По Радио1 върви една песен, която много харесвам. Нека тя е Новогодишен поздрав за всички, както и за теб - Съни!

http://www.youtube.com/watch?v=_am1y...eature=related

Мнението не е препоръка! ))
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• И аз бих изброил моите акции, но за жалост в момента нямам...

Коментар

Working...
                                X