IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-добрите акции на 2008-ма

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov
    Тяази теме ще бъде актуална на края на 2008, когато наистина преценимкоя акция ще е най-добрам сега може да прогнозираме само за 2008 коя ще е най-добра.
    自由西藏

Коментар

• Re: Най-добрите акции на 2008-ма

Дивидентите за 2008г. http://www.vbox7.com/play:5487d73f

Първоначално изпратено от съни(тя)
      Честита Нова Година!
      Здрава, усмихната и много успешна!

Икономическите цикли не се съобразяват особено с Новогодишната нощ), но включват трезвеността на първия ден - нали с кафенце започнахте разкарването на махмурлука))

2008-ма е годината на земния Плъх - чест и почитания))
      Началото й е от 07.02.2008.
      Започва нов цикъл в китайския хороскоп - ново начало и прогрес.
      Два водещи елемента - земя и вода.Доминираща е Водата.
      Силата й ще способства развитието на секторите, отнасящи се към елементите метал и земя.
      Добра година за рудодобивът, химическата промишленост, недвижимите имоти, хотелиерството, застраховането, тежката промишленост, стоманолеярните, машиностроенето, здравеопазването, високите технологии...

По-слабият елемент Земята, но с пребладаващо Дърво ще спомогне развитието на всички дейности, свързани с дървообработване, хартиена и текстилна промишленост, мода.Силно развитие, но слаба доходност.

Силната вода предполага малко по-слаба година за огнения сектор - финанси, корабоплаване, производство на напитки, енергетика...

Толкова от китайската митология)
      Дано да е мирна и спокойна година!

2008-ма е и Високосна година.
      Доходна, но и много доказване ще трябва))

Та, кои са акциите на 2008-ма?)

Коментар

• Na vasheto vnimanie:
        guruto po investicii i analizi na BG fondovia pazar "Krasimir Nikolov" i sumishlenika mu "blah-blah"!!!

APLODISMENTI, Dami i Gospoda!!!!

Коментар

Тяази теме ще бъде актуална на края на 2008, когато наистина преценимкоя акция ще е най-добрам сега може да прогнозираме само за 2008 коя ще е най-добра.
          Краси, за много години. Да смe живи и здрави и много успехи в инвестирането, логическата мисъл и правописа.

Коментар

• Първоначално изпратено от George_G
            А Арома?
            Супер показатели, добри акционери и чудесна перспектива и се питам защо всички го пренебрегват и залитаме по какви ли не екзотики.

И не на последно място сплит!
            "...Супер показатели, добри акционери и чудесна перспектива..."...3 в 1, странно...))

EquityPrivate, т.е. ти вярваш, че Ксетрата, която евентуално ще стартира в средата на годината ще привлече в първите си месеци и голям чуждестранен интерес към Бг пазара?
            А 100-те хиляди, могат да бъдат проблем и за Ломско и за...Као-то, например, зависи от пазара))...сравнявам двете, защото имат близка доходност към момента от старта си

Коментар

• А Арома?
              Супер показатели, добри акционери и чудесна перспектива и се питам защо всички го пренебрегват и залитаме по какви ли не екзотики.

И не на последно място сплит!
              http://www.KlikniTuk.com

Коментар

• Ами и малките ще имат ръстеж. Далеч съм от мисълта, че няма да ръстат. Просто ако искаш да сложиш по-солидна сума в някоя компания като индивидуален инвеститор (за бълг. мащаби да кажем 100 000лв и нагоре), едва ли ще го направиш в LOMSKO, където при излизане цената може да ти варира с 3%-5%.
                Освен това повечето индивидуални инвеститори следят къде влизат чуждите инвеститори и влизат след тях. А те едва ли ще влизат в компании където информацията е оскъдна и дневния оборот е 40хил. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                  Най-добре ще са големите ликвидни компании с добър фундамент. От юни на БФБ ще се ползва платформата XETRA и чуждите инвеститори ще се насочат към акции като: КАО, CHIM, MONBAT etc. Такива с капитализация от по 50-60млн лева просто няма да имат шанс.
                  Обобщаваш, а изключваш малките компании с добър фундамент?!)
                  нещо като - големите се бият за големите и надуват цената, така ли))

Коментар

• Първоначално изпратено от skip
                    Не, става въпрос за реалности. Например аз съм с по добри резултати при ЕURINS отколкото при EUBG, и с по добри при CHIM отколкото при CCB, но пък с по добри при BRP краткосрочно - и от двете! Борса! :-)

п.с - Имам поне още 20-ина примера от личния си портфейл, в това число и HES! :-)
                    Зазяпах се в COBOS-a и това стана неликвидно...

Коментар

• Не, става въпрос за реалности. Например аз съм с по добри резултати при ЕURINS отколкото при EUBG, и с по добри при CHIM отколкото при CCB, но пък с по добри при BRP краткосрочно - и от двете! Борса! :-)

п.с - Имам поне още 20-ина примера от личния си портфейл, в това число и HES! :-)

Коментар

• Най-добре ще са големите ликвидни компании с добър фундамент. От юни на БФБ ще се ползва платформата XETRA и чуждите инвеститори ще се насочат към акции като: КАО, CHIM, MONBAT etc. Такива с капитализация от по 50-60млн лева просто няма да имат шанс.

Коментар

Каза ли нещо или....)))

Аз съм фен на ЕNE, EUBG, KAO за тази година. Да поживеем, да видим какво ще стане...
                          NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Тяази теме ще бъде актуална на края на 2008, когато наистина преценимкоя акция ще е най-добрам сега може да прогнозираме само за 2008 коя ще е най-добра.

Коментар

• Ако ми говориш за хедж, не, не е добра идея да го правиш с холдинга и дружество от него.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                                Първоначално изпратено от Императорът
                                А защо ми е Стара Планина? Ако някое дружество е секси, винаги е по-добре да пазаруваш негови акции, а не на "шапката" му. Мене Стара Планина ми е любимият холдинг - неслучайно 60% от портфейлът ми са акции на негови дружества.
                                Правиш грешка - това е все едно да купуваш Зърнени Храни и Химимпорт едновременно.
                                Защо не?

п.с - Ако едното е с 50% нагоре гаранция ли е, че шапката няма да е 30% надолу???

Коментар

Working...
                                X