If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тяази теме ще бъде актуална на края на 2008, когато наистина преценимкоя акция ще е най-добрам сега може да прогнозираме само за 2008 коя ще е най-добра.
Честита Нова Година!
Здрава, усмихната и много успешна!
Икономическите цикли не се съобразяват особено с Новогодишната нощ), но включват трезвеността на първия ден - нали с кафенце започнахте разкарването на махмурлука))
2008-ма е годината на земния Плъх - чест и почитания))
Началото й е от 07.02.2008.
Започва нов цикъл в китайския хороскоп - ново начало и прогрес.
Два водещи елемента - земя и вода.Доминираща е Водата.
Силата й ще способства развитието на секторите, отнасящи се към елементите метал и земя.
Добра година за рудодобивът, химическата промишленост, недвижимите имоти, хотелиерството, застраховането, тежката промишленост, стоманолеярните, машиностроенето, здравеопазването, високите технологии...
По-слабият елемент Земята, но с пребладаващо Дърво ще спомогне развитието на всички дейности, свързани с дървообработване, хартиена и текстилна промишленост, мода.Силно развитие, но слаба доходност.
Силната вода предполага малко по-слаба година за огнения сектор - финанси, корабоплаване, производство на напитки, енергетика...
Толкова от китайската митология)
Дано да е мирна и спокойна година!
2008-ма е и Високосна година. Доходна, но и много доказване ще трябва))
Та, кои са акциите на 2008-ма?)
Коментар
nevermind
Na vasheto vnimanie:
guruto po investicii i analizi na BG fondovia pazar "Krasimir Nikolov" i sumishlenika mu "blah-blah"!!!
Тяази теме ще бъде актуална на края на 2008, когато наистина преценимкоя акция ще е най-добрам сега може да прогнозираме само за 2008 коя ще е най-добра.
Краси, за много години. Да смe живи и здрави и много успехи в инвестирането, логическата мисъл и правописа.
А Арома?
Супер показатели, добри акционери и чудесна перспектива и се питам защо всички го пренебрегват и залитаме по какви ли не екзотики.
И не на последно място сплит!
"...Супер показатели, добри акционери и чудесна перспектива..."...3 в 1, странно...))
EquityPrivate, т.е. ти вярваш, че Ксетрата, която евентуално ще стартира в средата на годината ще привлече в първите си месеци и голям чуждестранен интерес към Бг пазара?
А 100-те хиляди, могат да бъдат проблем и за Ломско и за...Као-то, например, зависи от пазара))...сравнявам двете, защото имат близка доходност към момента от старта си
Ами и малките ще имат ръстеж. Далеч съм от мисълта, че няма да ръстат. Просто ако искаш да сложиш по-солидна сума в някоя компания като индивидуален инвеститор (за бълг. мащаби да кажем 100 000лв и нагоре), едва ли ще го направиш в LOMSKO, където при излизане цената може да ти варира с 3%-5%.
Освен това повечето индивидуални инвеститори следят къде влизат чуждите инвеститори и влизат след тях. А те едва ли ще влизат в компании където информацията е оскъдна и дневния оборот е 40хил. лв.
Най-добре ще са големите ликвидни компании с добър фундамент. От юни на БФБ ще се ползва платформата XETRA и чуждите инвеститори ще се насочат към акции като: КАО, CHIM, MONBAT etc. Такива с капитализация от по 50-60млн лева просто няма да имат шанс.
Обобщаваш, а изключваш малките компании с добър фундамент?!)
нещо като - големите се бият за големите и надуват цената, така ли))
Не, става въпрос за реалности. Например аз съм с по добри резултати при ЕURINS отколкото при EUBG, и с по добри при CHIM отколкото при CCB, но пък с по добри при BRP краткосрочно - и от двете! Борса! :-)
п.с - Имам поне още 20-ина примера от личния си портфейл, в това число и HES! :-)
Не, става въпрос за реалности. Например аз съм с по добри резултати при ЕURINS отколкото при EUBG, и с по добри при CHIM отколкото при CCB, но пък с по добри при BRP краткосрочно - и от двете! Борса! :-)
п.с - Имам поне още 20-ина примера от личния си портфейл, в това число и HES! :-)
Най-добре ще са големите ликвидни компании с добър фундамент. От юни на БФБ ще се ползва платформата XETRA и чуждите инвеститори ще се насочат към акции като: КАО, CHIM, MONBAT etc. Такива с капитализация от по 50-60млн лева просто няма да имат шанс.
Каза ли нещо или....)))
Аз съм фен на ЕNE, EUBG, KAO за тази година. Да поживеем, да видим какво ще стане...
NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...
А защо ми е Стара Планина? Ако някое дружество е секси, винаги е по-добре да пазаруваш негови акции, а не на "шапката" му. Мене Стара Планина ми е любимият холдинг - неслучайно 60% от портфейлът ми са акции на негови дружества.
Правиш грешка - това е все едно да купуваш Зърнени Храни и Химимпорт едновременно.
Защо не?
п.с - Ако едното е с 50% нагоре гаранция ли е, че шапката няма да е 30% надолу???
Коментар