IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сега ли е моментът?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от annihilator
    юг маркет всеки ден изнасят цени за обратно изкупуване.много са готини.макар че падат последния месец все пак съм оптимист че от понеделник ще се оправят нещата.а шибаните капман си имат тенденция-ВСЕ НАДОЛУ И НАДОЛУ.И там имам дялове ама ще ги махна че ми омразна само да пада.аиде респект!
    ... не си за тука батка..
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• юг маркет всеки ден изнасят цени за обратно изкупуване.много са готини.макар че падат последния месец все пак съм оптимист че от понеделник ще се оправят нещата.а шибаните капман си имат тенденция-ВСЕ НАДОЛУ И НАДОЛУ.И там имам дялове ама ще ги махна че ми омразна само да пада.аиде респект!

Коментар

• ...
        Е са е момента за апартамента...
        :P
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Re: Забавянето при обратното изкупуване!

Първоначално изпратено от toshovn
          Pacho е прав, че само изброените от него фондове обявяват цена 2 пъти седмично. По този начин се прикрива, че цената е паднала в определен ден, защото след още един или два дни има корекция. За мен лично е по добре да се обявява цена всеки ден, ако може даже 2 пъти на ден. То иначе на какво прилича. Решаваш, че ще ти трябват пари в 17:10 часа в петък и току виж ако си пуснеш поръчката за обратно изкупуване в понеделник и най-близката цена, по която ще се определи курсът, по който управляващото дружество да изкупи обратно дяловете ти е чак във вторник вечерта. Това означава, че при добро стечение на обстоятелствата парите ти ще се преведът в сряда и ако IBAN-ът ти е в различна банка от банката-депозитар, в най-добрият случай парите ще са в смеката най-рано в четвъртък даже по вероятно в петък. Така че ето ти 1 седмица.
          Ами то в банката не ти трябва такова предизвестие от 1 седмица!!!
          В Ти Би Ай, ДСК и други това например не може да се случи. Затова аз лично предпочитам Ти Би Ай, до сега ми се е случвало 4 пъти да тегля пари при тях и 3 пъти са пристигали на следващия работен ден. А в 1 случай на по следващия ден, и защото бях отишъл чак в 17 часа в офиса им. Не е препоръка.
          Вие ще поискате и гореща телефонна линия, където да се информира човек в реално време колко левчета е спечелил . Нали са ви казали, че крие рискове и най-вече, че е добре хоризонта да е над година поне !

То е като при футболен мач как върви играта в 17 минута е без значение важен е крайния резултат

Успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerald
            По правило на борсата правилният момент за покупко -продажба се разбира след като е отминал
            saglasen osven ako ne si super spec no spored men kam kraq na sedmicata demek utre 6te se uvatrq do kraj pak kvoto sabq pokaje

Коментар

• През юли и аз бях пуснал подобна тема "Да инвестирам ли сега или да изчакам до есента" или нещо такова! Повечето хора ме посъветваха да влизам смело - послушах ги и не съжалявам, дори и при факта, че последните седмици имаше връщане назад!
              В дългосрочна перспектива момента на влизане е "сега".
              А в още по-дългосрочна перспектива we are all dead! :-)
              Ahoy!
              BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• По правило на борсата правилният момент за покупко -продажба се разбира след като е отминал

Коментар

• ЕЕЕ, toshovn, много лесно го искаш!
                  В банката имат големи суми пари в наличност, а парите във фонда са на борсата! Ако има 500 решили да си изкупуват дяловете в петък няма да има достатъчно мангиз за всички, за това ще трябва време на фонда да реагира!
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• та какво става на пазара...6 седмична рецесия, леко успокояване и затишие...на мен ми се струва, че предстои ново изригване...хората са нетърпеливи нещо...

Коментар

• Забавянето при обратното изкупуване!

Pacho е прав, че само изброените от него фондове обявяват цена 2 пъти седмично. По този начин се прикрива, че цената е паднала в определен ден, защото след още един или два дни има корекция. За мен лично е по добре да се обявява цена всеки ден, ако може даже 2 пъти на ден. То иначе на какво прилича. Решаваш, че ще ти трябват пари в 17:10 часа в петък и току виж ако си пуснеш поръчката за обратно изкупуване в понеделник и най-близката цена, по която ще се определи курсът, по който управляващото дружество да изкупи обратно дяловете ти е чак във вторник вечерта. Това означава, че при добро стечение на обстоятелствата парите ти ще се преведът в сряда и ако IBAN-ът ти е в различна банка от банката-депозитар, в най-добрият случай парите ще са в смеката най-рано в четвъртък даже по вероятно в петък. Така че ето ти 1 седмица.
                      Ами то в банката не ти трябва такова предизвестие от 1 седмица!!!
                      В Ти Би Ай, ДСК и други това например не може да се случи. Затова аз лично предпочитам Ти Би Ай, до сега ми се е случвало 4 пъти да тегля пари при тях и 3 пъти са пристигали на следващия работен ден. А в 1 случай на по следващия ден, и защото бях отишъл чак в 17 часа в офиса им. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от amstelex
                        но не разбирам з-то фондовете ти записват дяловете чак седмица след като си подал заявлението, защо толкова много се бавят с обратното изкупуване?
                        Не, не е така.
                        Записват ти дялове по следващата цена след преоценка на нетната стойност на активите. Повечето ги преоценяват всеки ден - т.е. ако пуснеш заявката в понеделник , ще ти ги запишат по цена - вторник.
                        Някои фондове го правят това нещо два пъти в седмицата и може би това те е объркало. Мисля че Капман , Юга , Адванс-инвест преоценяват два пъти седмично ( понеделник и четвъртък май беше , ама не съм сигурен), може и други да има.

Коментар

• ...

Коментар

• padash noj ne se hvashta!!!

Коментар

• Longin е прав, че за инвестиране във фонд трябва да се изчака малко за да отмине истерията и боричканията, на които сме свидетели в момента
                              колкото до бенча, в техния портфейл има голям брой компании с потенциал, които следя отблизо, но определено не съм запознат с всички фондове и може да има и доста по-добри от тях

Коментар

• какво ще рече Sofix-a да минел 1980?... връзката м/у Софикса и % доходност на фондовете не е ли правопропорционална, че да чакам да се дигал до 1980?

при евентуално инвестиране в три различни високорискови фонда (капман, карол и още един) до каква степен според Вас ще се понижи риска?

В момента чета много форуми и се мъча да навляза в тази тема, но не разбирам з-то фондовете ти записват дяловете чак седмица след като си подал заявлението, защо толкова много се бавят с обратното изкупуване?

Коментар

Working...
                                X