Първоначално изпратено от annihilator
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сега ли е моментът?
Collapse
X
-
юг маркет всеки ден изнасят цени за обратно изкупуване.много са готини.макар че падат последния месец все пак съм оптимист че от понеделник ще се оправят нещата.а шибаните капман си имат тенденция-ВСЕ НАДОЛУ И НАДОЛУ.И там имам дялове ама ще ги махна че ми омразна само да пада.аиде респект!
Коментар
-
Re: Забавянето при обратното изкупуване!
Първоначално изпратено от toshovnPacho е прав, че само изброените от него фондове обявяват цена 2 пъти седмично. По този начин се прикрива, че цената е паднала в определен ден, защото след още един или два дни има корекция. За мен лично е по добре да се обявява цена всеки ден, ако може даже 2 пъти на ден. То иначе на какво прилича. Решаваш, че ще ти трябват пари в 17:10 часа в петък и току виж ако си пуснеш поръчката за обратно изкупуване в понеделник и най-близката цена, по която ще се определи курсът, по който управляващото дружество да изкупи обратно дяловете ти е чак във вторник вечерта. Това означава, че при добро стечение на обстоятелствата парите ти ще се преведът в сряда и ако IBAN-ът ти е в различна банка от банката-депозитар, в най-добрият случай парите ще са в смеката най-рано в четвъртък даже по вероятно в петък. Така че ето ти 1 седмица.
Ами то в банката не ти трябва такова предизвестие от 1 седмица!!!
В Ти Би Ай, ДСК и други това например не може да се случи. Затова аз лично предпочитам Ти Би Ай, до сега ми се е случвало 4 пъти да тегля пари при тях и 3 пъти са пристигали на следващия работен ден. А в 1 случай на по следващия ден, и защото бях отишъл чак в 17 часа в офиса им. Не е препоръка.
То е като при футболен мач как върви играта в 17 минута е без значение важен е крайния резултат
Успехи
Коментар
-
През юли и аз бях пуснал подобна тема "Да инвестирам ли сега или да изчакам до есента" или нещо такова! Повечето хора ме посъветваха да влизам смело - послушах ги и не съжалявам, дори и при факта, че последните седмици имаше връщане назад!
В дългосрочна перспектива момента на влизане е "сега".
А в още по-дългосрочна перспектива we are all dead! :-)
Ahoy!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
ЕЕЕ, toshovn, много лесно го искаш!
В банката имат големи суми пари в наличност, а парите във фонда са на борсата! Ако има 500 решили да си изкупуват дяловете в петък няма да има достатъчно мангиз за всички, за това ще трябва време на фонда да реагира!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Забавянето при обратното изкупуване!
Pacho е прав, че само изброените от него фондове обявяват цена 2 пъти седмично. По този начин се прикрива, че цената е паднала в определен ден, защото след още един или два дни има корекция. За мен лично е по добре да се обявява цена всеки ден, ако може даже 2 пъти на ден. То иначе на какво прилича. Решаваш, че ще ти трябват пари в 17:10 часа в петък и току виж ако си пуснеш поръчката за обратно изкупуване в понеделник и най-близката цена, по която ще се определи курсът, по който управляващото дружество да изкупи обратно дяловете ти е чак във вторник вечерта. Това означава, че при добро стечение на обстоятелствата парите ти ще се преведът в сряда и ако IBAN-ът ти е в различна банка от банката-депозитар, в най-добрият случай парите ще са в смеката най-рано в четвъртък даже по вероятно в петък. Така че ето ти 1 седмица.
Ами то в банката не ти трябва такова предизвестие от 1 седмица!!!
В Ти Би Ай, ДСК и други това например не може да се случи. Затова аз лично предпочитам Ти Би Ай, до сега ми се е случвало 4 пъти да тегля пари при тях и 3 пъти са пристигали на следващия работен ден. А в 1 случай на по следващия ден, и защото бях отишъл чак в 17 часа в офиса им. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от amstelexно не разбирам з-то фондовете ти записват дяловете чак седмица след като си подал заявлението, защо толкова много се бавят с обратното изкупуване?
Записват ти дялове по следващата цена след преоценка на нетната стойност на активите. Повечето ги преоценяват всеки ден - т.е. ако пуснеш заявката в понеделник , ще ти ги запишат по цена - вторник.
Някои фондове го правят това нещо два пъти в седмицата и може би това те е объркало. Мисля че Капман , Юга , Адванс-инвест преоценяват два пъти седмично ( понеделник и четвъртък май беше , ама не съм сигурен), може и други да има.
Коментар
-
Longin е прав, че за инвестиране във фонд трябва да се изчака малко за да отмине истерията и боричканията, на които сме свидетели в момента
колкото до бенча, в техния портфейл има голям брой компании с потенциал, които следя отблизо, но определено не съм запознат с всички фондове и може да има и доста по-добри от тях
Коментар
-
какво ще рече Sofix-a да минел 1980?... връзката м/у Софикса и % доходност на фондовете не е ли правопропорционална, че да чакам да се дигал до 1980?
при евентуално инвестиране в три различни високорискови фонда (капман, карол и още един) до каква степен според Вас ще се понижи риска?
В момента чета много форуми и се мъча да навляза в тази тема, но не разбирам з-то фондовете ти записват дяловете чак седмица след като си подал заявлението, защо толкова много се бавят с обратното изкупуване?
Коментар
Коментар