If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лари (и дугите, разбира се),
имам следния въпрос:
Виждам че последните седмици АТЕРА ,както и ЕЛАРГА има известен спад. Дали това се дължи на бягство на инвестотори от тях към по-агресивни позиции???
100 акции на СОФКОМ. Поне ще си осигуриш 70 кинта дивидент другото лято... Мани ги идиотските фондове.
nz ama ako 4ovek mi u4astva na borsata samo za da izkara za cqla edna godina 10 % pecalba...
a tova za o6te edna 0 otzad emi bravo ako si mi multimilioner davai , ama ne vsi4ki sa taka...
ina4e po temata 600-800 lva za na4alo e mnogo dobra suma. moq suvet e da gi investirash vuv nisko kapitaliziono drujestvo , ama da ima i malko likvidnost pone
Защо да е в ниско капитализирано дружество.Ами ако не се качат акциите на това дружество точно поради тази причина, докато в едно по солидно като Капман, ОББ и тн.(само примери) то поне имам горе-долу някъква сигурност
Най-добре си вземи дялове в балансиран (или по-рисков, въпрос на предпочитания) фонд. Варианти има достатъчно. И си добавяй колкото и когато си поискаш, като си взимаш по някой дял. Сигурно няма да станеш милионер за година или две, но постоянството води до успех.
100 акции на СОФКОМ. Поне ще си осигуриш 70 кинта дивидент другото лято... Мани ги идиотските фондове.
nz ama ako 4ovek mi u4astva na borsata samo za da izkara za cqla edna godina 10 % pecalba...
a tova za o6te edna 0 otzad emi bravo ako si mi multimilioner davai , ama ne vsi4ki sa taka...
ina4e po temata 600-800 lva za na4alo e mnogo dobra suma. moq suvet e da gi investirash vuv nisko kapitaliziono drujestvo , ama da ima i malko likvidnost pone
Аз мисля, че не трябва да се подхожда скептично към инвеститорите с малък капитал. Още повече за неопитен човек.
Според мен е добре да започнеш наистина със сума за която не ти пука и да видиш как ще тръгне, а после да си направиш съответните изводи - все пак "човекът е мерило за света".
Не плашете човекът нека заповяда.
Моят съвет е започни с сума която можеш да си позволиш 50% да изгубиш без много сътресения за теб. Огледай се събирай информация и наблюдавай (особено последното ) след месец два продължи започнатото ... Ако беше малко по-голяма щях да те посъветвам да влезеш с половината в фонд а другата в кобос. В началото аз влезнах само в фонд с аналогична сума.
От мене получаваш пожелание за късмет.
тия гигантски проценти за нищо ги нямате,ей!явно не сте виждали корекция
!
Натам отиват нещата ! Започни с малко , че по малко ще загубиш .След голямо качване , следва голямо падане .Това се отнася и за фондовете . Вложи ги в някой слабо ликвидна акция и след време може да ги видиш тези проценти - научен. Аз също започнах с малко при еуфорията 2004/05г. и след това бях попарен със студен душ ... а тука смятам , че до февруари следва същия сценарии.
Коментар