IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5000 лв."Капман Макс" и 5000 лв."Юг Маркет&qu

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И все пак 30000 лв. заслужава ли си в един фонд да са?

За последно към момента ще ви питам и повече няма ви тормозя с въпросите си.
    30000 лв. заслужава ли си да бъдат вложени само в един фонд - напр. Капман или е добре да се разпределят в два-три поне: Статус нви акции и ТБИ?
    Прекалено рисково ли е ако ги остова всичките в Капман?
    Имате ли представа за порфейла на ОББ?
    Те ивнестират ли в чужди компании или само в родни?
    Няма повече да ви занимавам със себе си.
    Виждам че тук вие явно не желаете да давате съвети, моите въпроси ви отегчават и затова вероятно мястото ми не е тук.
    От всичко написано, почти никакъв извод не можах да си направя.
    Човекът е човек, когато е на път!

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
      Чуй един съвет от мен - да се губят чужди пари съвсем не е същото като губенето на свои пари. Интерпретирай го както искаш.
      Ето още един съвет: 2+2=4
      Интерпретирай го както искаш
      Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
        Maмка му, планинско цвете, казва се "диверсификация", а не "диверзификация".

Чуй един съвет от мен - да се губят чужди пари съвсем не е същото като губенето на свои пари. Интерпретирай го както искаш.
        хи хи, така е форексов, да се губят чужди пари е по неангажиращо - нали не са твои.

Коментар

• Re: А какво бихте казали за АДСИЦ?

Първоначално изпратено от Edelweis
          А какво е мнениета ви за АДСИЦ?
          Те стабилни ли са - напр. Елана или Адванс тера?
          Заслужава ли си да се инвестира в тях?
          Щом се отнася до ОББ - те инвестират ли в чуждестранни акции и компании за да се получи известна диверзификация на фона на БФБ или те също като Капман влагат само в нашенски български дружества?
          Благодяря.
          Има сума ти теми, в които твоите въпроси са обсъждани достатъчно подробно:

http://forum.investor.bg/viewforum.p...189233904&f=23

Прегледай ги една по една и после питай пак.

Коментар

• Maмка му, планинско цвете, казва се "диверсификация", а не "диверзификация".

Коментар

• А какво бихте казали за АДСИЦ?

А какво е мнениета ви за АДСИЦ?
              Те стабилни ли са - напр. Елана или Адванс тера?
              Заслужава ли си да се инвестира в тях?
              Щом се отнася до ОББ - те инвестират ли в чуждестранни акции и компании за да се получи известна диверзификация на фона на БФБ или те също като Капман влагат само в нашенски български дружества?
              Благодяря.

Коментар

• Защо написах TBI Dynamic:
                "С цел подобряване диверсификацията на портфейла през юли бяха закупени акции на немския застраховател Алианц, австрийската Ерсте Банк и немската енергийна компания ЕОН. През месеца бяха закупени и акции на първоначалните публични предлагания на Ломско Пиво АД и Специализирани Бизнес Системи АД. Към 31.07.2007 г. 68.4% са инвестирани в акции на компании, търгувани на БФБ София, 16.6% са инвестирани в чуждестранни акции и взаимни фондове и ценни книжа с експозиция към световните пазари на акции. Останалата част от активите са вложени в банкови депозити."

Това би трябвало да осигури лека диверсификация на фона на Капман и Юг Маркет, а и считам че ТБИ са по-добри в доста отношения на фона на Статус. Въпрос на лични анализи и предпочитания.
                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Re: А ТБИ Динамик и ОББ - това диверзификация ли е?

Първоначално изпратено от Edelweis
                  Пак ще ме извините за невежеството и неграмотността ми, ама ще се наложи да продължа да питам по темата.
                  Значи оказва се че следващата седмица ще получа още приходи - около 20 000 лв. и така общата ми инвестиция достига стойност около 30 000 лв.
                  Значи първите 10 000 лв. както вече вие ме посъветвахте ги инвестирах в Кампан Макс.
                  Сега се чудя за останалите 20 000 дали и тях всичките да ги нахакам в Капмана или вече тук ще се наложи да диверзифицирам?
                  Доколкото чета от вашите съвети, други 10 000 да вложа в Статус нови акции и последните 10 000 в ОББ или ТБИ Динамик?
                  По принцип да запитам - ТБИ Динамик и ОББ като портфейли еднакви ли са или тук може да се говори за диверзификация?
                  Да не би да е все едно и също като Капман и Юг маркет?
                  Питам ви защото гледам портфейлите, ама нищо не схващам.
                  Затово отвово ви моля за съвет.
                  Много ви благодаря.
                  Имаш всякакви възможности за избор.

Но истинската диверсификация спрямо БФБ би била регионалната.

Имаш 2 фонда, които ти вършат работа Адванс Източна Европа и Статус Нови Акции.

ОББ Премиум Акции е с най-ниски такси.

От тук насетне сам решавай, би трябвало всичко изписано да ти стига за вземане на решешние.

Иначе си наеми някой да ти управлява парите.

Коментар

• А ТБИ Динамик и ОББ - това диверзификация ли е?

Пак ще ме извините за невежеството и неграмотността ми, ама ще се наложи да продължа да питам по темата.
                    Значи оказва се че следващата седмица ще получа още приходи - около 20 000 лв. и така общата ми инвестиция достига стойност около 30 000 лв.
                    Значи първите 10 000 лв. както вече вие ме посъветвахте ги инвестирах в Кампан Макс.
                    Сега се чудя за останалите 20 000 дали и тях всичките да ги нахакам в Капмана или вече тук ще се наложи да диверзифицирам?
                    Доколкото чета от вашите съвети, други 10 000 да вложа в Статус нови акции и последните 10 000 в ОББ или ТБИ Динамик?
                    По принцип да запитам - ТБИ Динамик и ОББ като портфейли еднакви ли са или тук може да се говори за диверзификация?
                    Да не би да е все едно и също като Капман и Юг маркет?
                    Питам ви защото гледам портфейлите, ама нищо не схващам.
                    Затово отвово ви моля за съвет.
                    Много ви благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                      Ами нали има 10-15% кеш в портфейла.

Вижте пак какво съм написал - 2 позиции (HDPAT, MOSTS) и в двата фонда представляват почти 1/4 от стойността на акциите им.

Правите ли разлика между стойност на акции и портфейл?

П.П. Кеша даже гони 20%, а има и вземания, айде смятайте пак, че все ги бъркате сметките нещо.
                      After, ако си се занимавал поне малко с управление на портефейл, или поне се прочел нещо по темата, би трябвало да знаеш, че важни са дяловете на конкретни позиции спрямо ЦЕЛИЯТ портфейл.
                      Защото, по твоята логика, "Райфайзен България фонд акции" е инвестирал 24,88% "стойността на акциите им" в ДВЕ компании /БАКБ и Химимпорт/. А, ако прибавим и Евроинс, се оказва, че тези мениджъри са набухали 32,35% от "стойността на акциите им" в три емисии. Означава ли това, че никой не трябва да инвестира при тях?
                      А относно риск и други фактори при избора на фонд, препоръчвам да се прави сравнение по общоприети показатели. Който има време да ги потърси или си ги пресметне сам, ще открие най-доброто за него.

Да ме прощават хората от Райфайзен, нищо лично! Просто бях подходящ пример. Има и още такива, при които кешът е повечко. Уточнявам специално за After, че кешът също е част от управлението и също е част от портфейла, и също влияе върху ОБЩОТО представяне. Кешът е актив.
                      Всичко, което пишеш ми е ясно.

Виж въпроса на човека (първият постинг по темата) и ще разбереш защо съм отговорил така.

P.S. SubZero,

Първо двама ме нападнаха, че фонодовете ми били криви и, че не било 1/4.

После един от тях сметна 23%. ОК сгрешил съм с 2%.

После ти ми пишеш, че съм пропагандирал да не се инвестира във фондове, в които 1/3 или 1/4 от стойността на акциите били в 2-3 позиции.

Абе вие изобщо четете ли за какво става дума?

Човекът пита дали ще е успешна диверсификация да си раздлели парите 50/50 в Капман Макс и Юг Маркет.

Ами няма да е успешна.

Ама вие през цялото време си мислите, че някой ви обижда съкровените фондове и прави заговори срещу тях.

Четете по-внимателно и се вземете в ръце.

Коментар

• Ами нали има 10-15% кеш в портфейла.

Вижте пак какво съм написал - 2 позиции (HDPAT, MOSTS) и в двата фонда представляват почти 1/4 от стойността на акциите им.

Правите ли разлика между стойност на акции и портфейл?

П.П. Кеша даже гони 20%, а има и вземания, айде смятайте пак, че все ги бъркате сметките нещо.
                        After, ако си се занимавал поне малко с управление на портефейл, или поне се прочел нещо по темата, би трябвало да знаеш, че важни са дяловете на конкретни позиции спрямо ЦЕЛИЯТ портфейл.
                        Защото, по твоята логика, "Райфайзен България фонд акции" е инвестирал 24,88% "стойността на акциите им" в ДВЕ компании /БАКБ и Химимпорт/. А, ако прибавим и Евроинс, се оказва, че тези мениджъри са набухали 32,35% от "стойността на акциите им" в три емисии. Означава ли това, че никой не трябва да инвестира при тях?
                        А относно риск и други фактори при избора на фонд, препоръчвам да се прави сравнение по общоприети показатели. Който има време да ги потърси или си ги пресметне сам, ще открие най-доброто за него.

Да ме прощават хората от Райфайзен, нищо лично! Просто бях подходящ пример. Има и още такива, при които кешът е повечко. Уточнявам специално за After, че кешът също е част от управлението и също е част от портфейла, и също влияе върху ОБЩОТО представяне. Кешът е актив.

Коментар

• Да, на TBI Dynamic портфейла е различен поне до известна степен от тези на Кпман МАКС и Юг маркет. Малко по-бавно се движи на пред, но с по-устойчиви темпове.

П.П. Фирмата ни притежава дялове от TBI Dynamic и Юг маркет.
                          Доволни сме, няма съмнение.

Коментар

• Вижте портфейла и на TBI Dynamic, също става за диверсификация на риска в зависимост от профила на отделното лице, по мое мнение разбира се.
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy
                              Защо разглеждаш само акциите др. неща са не по малко важни и то за риска в фонда.
                              Но бягаме от темата, за Edelweis 60% в високорисков в България, 40% Чужбина.
                              Примерно 60% (DFCAPM или DFUMM) 40% DFNEW.
                              Подкрепям с двата крака.

Така или иначе отговорът на въпроса му (в началото на темата) е не.

Не можеш да диверсифицираш в тези 2 фонда. Или си вкарай всичките пари на куп в един от тях или влез с 40-50% от парите в Статус Нови Акции или Адванс Инвест Източна Европа.

Коментар

• Защо разглеждаш само акциите др. неща са не по малко важни и то за риска в фонда.
                                Но бягаме от темата, за Edelweis 60% в високорисков в България, 40% Чужбина.
                                Примерно 60% (DFCAPM или DFUMM) 40% DFNEW.
                                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

Working...
                                X