IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5000 лв."Капман Макс" и 5000 лв."Юг Маркет&qu

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• dimy

2007-09-10 - Счетоводни отчети
    На 10.09.2007 год. в БФБ-София АД е постъпил
    месечен отчет към 31.08.2007 год. от
    ИД Капман Капитал АД /CAPTL/. -Niakoi zapoznat li e s otcheta im za minalia mesec!?

Коментар

• не се дърпайте бе инсайдере, той субзиро никак не е лош, и мисля има си некои основания, инак мойте скромни виждания са нещо средно, а пък признавам примерно за БАКБ съм си консервативно настроен, това си го признавам че ми е направо грешка тва схващане ама много им немам вяра на тея американци, имат 4 офиса и некоя елка по бюрата ама нещо ми се струват малко луксозен американски .... / щех да кажа нещо, ама все пак заради благоприличието сложих многоточие/
      и се надявам много и премного ще се радвам и ХИМ и ЕВРОИНС и БАКБ и ХДАПТ и МОСТ и ... и ... абе сичко да удари едно 200% за една година тва ще ме зарадва яко ама такива сме си с големото куче - и на малко се радваме
      а Субзиро, нека Райфайзените си играят техната игра нема лошо ако случайно имаш там некой познат или колега, все си е по-убаво човек да има некой познат по банките ако ще "магаре" да е, но да е банково па ти си играй твойта игра и си им гледай сеира на райфайзените извиневайте за наставленията все пак, ама некак си ми стана жално да гледаме да се дърпате и то за тая или оная акция а спецялно за фондовете ние с големото куче също си имаме фаворит - избрали сме си го като сме гледали как играе и понеже много ни харесва играта и ни пасва и на нашата - затва сме си го харесали, ама не го казваме засега - хем да не правиме реклама, хем след половин месец може да допълваме ...

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
        Първоначално изпратено от INSIDER-A
        Бате, да сравняваш (БАКБ, ХИМИМПОРТ, ЕВРОИНС) от една страна и (ХДПАТ, МОСТС) от друга е колкото смешно и трагично, толкова жалко и необосновано, но нали трябва да се намираме на приказка. Лаф да става. А онова магаре дето умря миналата година живо ли е още? :-)
        Вероятно съм ти "бате" и затова няма да коментирам постинга ти. Вместо буквалистика, можеше да обърнеш малко внимание и на контекста, но... Нека да сравним петте компании, за които става дума, в края на годината. Ок?

P.S.
        за магаре не знам, но от миналата година досега се случиха много неща. Все хубави, впрочем.
        Един мой доста мъдър приятел казваше:

"ИМА ДВА НАЧИНА ДА ЗАБОГАТЕЕШ. КАТО СПЕЧЕЛИШ ДОСТА ПАРИ ИЛИ КАТО СИ НАМАЛИШ КРИТЕРИИТЕ ЗА БОГАТСТВО!"

Не го разбирай буквално ;-) Радвай се на момента. Не се засягай - викам бате (майсторе) , защото не ти знам името :-) Айде продължавай да надуваш, че края на годината идва и ще сравняваме :-) !
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
          Бате, да сравняваш (БАКБ, ХИМИМПОРТ, ЕВРОИНС) от една страна и (ХДПАТ, МОСТС) от друга е колкото смешно и трагично, толкова жалко и необосновано, но нали трябва да се намираме на приказка. Лаф да става. А онова магаре дето умря миналата година живо ли е още? :-)
          Вероятно съм ти "бате" и затова няма да коментирам постинга ти. Вместо буквалистика, можеше да обърнеш малко внимание и на контекста, но... Нека да сравним петте компании, за които става дума, в края на годината. Ок?

P.S.
          за магаре не знам, но от миналата година досега се случиха много неща. Все хубави, впрочем.

Коментар

• Е-мейл

Моят е-мейл е:

perfektsoft@abv.bg

скайп име: Еделвайс Димитров

Благодаря.
            Очаквам да се намерим!
            Човекът е човек, когато е на път!

Коментар

• Ок, пусни ти най-напред една поща и утре в удобно за мене време ще ти отговоря.

Коментар

• Бат НЕСТОРЕ, ПОСОЧИ НЯКОЙ ТВОЙ е-мейл или скайп-име?

Бат Несторе страхотен си, смятам да се съветвам с тебе и да ти се доверявам напълно.
                Ще те помоля ако нямаш против посочи ми някакъв е-мейл или скайп-име най-добре да контактуваме не само чрез форума.
                Много ще съм ти благодарен и признателен за това.
                Благодаря.
                Очаквам някакми координати!
                Да си здарв и читав Наборе, аз след месец ставам на 38!

Коментар

• Може, може Edelweis, колкото години поискаш. Аз съм на 39, но тези цифри нямат особено значение. Аз също съм закъснявал с доста неща, но както е казано " По-добре късно, от колкото още по-късно. "

Иначе сам ще разбереш, че основното което се изисква за успешното инвестиране е не най-важното един добър съвет, а личната ти смелост да пристъпиш прага, чак след това следват / както вече казах / ; търпеливостта, смирението и някой, който да потвърди до известна степен това, което си решил да направиш.

За мен инвестирането е повече хоби и лична страст, нещо като ходенето за риба. Ако успея да изкарам и добри пари, удоволствието се увеличава, така както и рибаря се връща с улов.
                  30000 е добро начало, аз започнах COBOS - а си с 500, звучи смешно виждаш, че парите нямат значение когато нещо много ти се иска.

Коментар

• До БАТ Нестор!

Бат Несторе, аз съм на 37 години ама чак сега прохождам в инвестирането. Наистина много добре опечен си явно и заслужаваш бира с торта да бъдеш почерпен!
                    Ако идваш към Бургас, може да поговорим реално по въпроса и да си получиш полагаемото.
                    А между другото ти ме съветваш поне една година - защо само една година, не може ли доживотно да бъдат тези средства във фондове, кото ми трябват парички, продавам някоя акцийка, а после ще бъдат унаследявани от поколенията во веки веков?

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                      Ами нали има 10-15% кеш в портфейла.

Вижте пак какво съм написал - 2 позиции (HDPAT, MOSTS) и в двата фонда представляват почти 1/4 от стойността на акциите им.

Правите ли разлика между стойност на акции и портфейл?

П.П. Кеша даже гони 20%, а има и вземания, айде смятайте пак, че все ги бъркате сметките нещо.
                      After, ако си се занимавал поне малко с управление на портефейл, или поне се прочел нещо по темата, би трябвало да знаеш, че важни са дяловете на конкретни позиции спрямо ЦЕЛИЯТ портфейл.
                      Защото, по твоята логика, "Райфайзен България фонд акции" е инвестирал 24,88% "стойността на акциите им" в ДВЕ компании /БАКБ и Химимпорт/. А, ако прибавим и Евроинс, се оказва, че тези мениджъри са набухали 32,35% от "стойността на акциите им" в три емисии. Означава ли това, че никой не трябва да инвестира при тях?
                      А относно риск и други фактори при избора на фонд, препоръчвам да се прави сравнение по общоприети показатели. Който има време да ги потърси или си ги пресметне сам, ще открие най-доброто за него.

Да ме прощават хората от Райфайзен, нищо лично! Просто бях подходящ пример. Има и още такива, при които кешът е повечко. Уточнявам специално за After, че кешът също е част от управлението и също е част от портфейла, и също влияе върху ОБЩОТО представяне. Кешът е актив.
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Моля, моля. Предпочитам Бат' НЕСТОР, за Бай ми е малко рано. На малко под 40 съм . Но надявам се един ден заслужено да си получа титлата - " Бай " , разбира се с покритие.

Шегувам се , не приемайте на сериозно тези щуротии.

Разпределението ти е добро Edelweis, но дай му живот поне една година, може и повече.

Коментар

• Предлагам следното:
                          10000 лв. - Капман макс
                          10000 лв. - ТБИ Динамик
                          5000 лв. - Статус нови акции
                          5000 лв -Адванс Инвест
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Мдаа! слушай бай Нестор! той и на мен ми помогна и ако си беше дал адреса и бира-предпо4итанието до сега да съм го почел и материално ;-)
                            Айде успех, и след 2-3 месеца ела пак да си кажеш мнението и статуса, евентуално на други начинаещи да им "светне" ;-)
                            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Благодаря Несторе! Страхотен си! Заслужаваш признателност!

Искрено ти благодаря Несторе!
                              Това се казва наистина другарска взаимопомощ!
                              Инвеститор в нужда се познава!
                              Бъди много здрав и читав и дано в близките поне 100 години напред инвестициите ти се множат в геометрична прогресия!
                              Ще последвам съвета ти по следния начин:

10000 лв. - Капман макс
                              10000 лв. - ТБИ Динамик
                              10000 лв. - Статус нови акции

Това като начинаещ инвеститор от прочетенот всичко до тук от вас, си направих този извод и избарх тази диверсификация!

Надявам се да се укаже успешна!

Коментар

• Приятелю Edelweis, не се натъжавай затова което са написали колегите по твоя въпрос. Все пак тази тема , в различните и вариации е прекалено много дъвкана.
                                Тук все пак съветите, ако някой разбира се им обърне внимание са безплатни.

И все пак, тъй като виждам, че въпроса за теб стой сериозно ти предлагам два варианта / разбира се много условни / :
                                1. Условно по-консервативен 10 000 Капман Макс и 20 000 Ти Би Ай Динамик.
                                2. Условно по-рисков 20 000 Капман Макс и 10 000 Ти Би Ай Динамик.

Предполагам, че ти е за пръв път да влагаш парите си в активи, а не в банкови депозити, така че бъди търпелив каквото и да избереш.

Смирението и търпеливостта са доста по-важни от това как точно ще избереш да управляваш парите си / важното е да предприемеш някакви действия разбира се /, така че за да успееш бъди им добър слуга, поне първите пет години.

Успех!

Коментар

Working...
                                X