IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заслужава ли си следният вариант ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А, да сте чували за късмета на начинаещия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe
      за начинаещите (като мен например) дали ще купят акции или ще играят хазарт е горе-долу все тая.
      това си стана направо клише
      начинаещ не значи непременно неграмотен, в някои случаи дори не предполага и неопитност
      гении като айнщайн просто са твърде съсредоточени в интересите си

Коментар

• Първоначално изпратено от laclo
        Въпросът е да уцелиш на акции...
        Ето това според мен означава да си майстор. А за начинаещите (като мен например) дали ще купят акции или ще играят хазарт е горе-долу все тая. Между другото, покерът също е повече майсторство, отколкото късмет
        А че акциите могат да донесат печалба не 100%, а 100 пъти - не споря. Както и че доходността от фондовете ще намалява в бъдеще.

Коментар

• Tazi tema mi napomnia za Magelan... Kogato toi prekosiaval Tihia Ocean iavno ne popadnal na seriozni buri i zatova go narekal Tix. Niakolko veka po-kasno znaem che Tihia Ocean sas sigurnost ne e po-tih ot drugite, taka che hubavoto vreme po negovoto pateshestvie e po-skoro sluchainost otkolkoto zakonomernost.

Pozelavam vi hubavo vreme, kakvoto i da reshite!

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe
            А какво става, ако пазарът падне с 3-5%?
            Според официалните данни фондовете прибират примерно 5% от НСА и имат 1-2% транзакционни разходи, а докарват 20-40-60% доходност. Не бих нарекъл това "жълти стотинки". Друг въпрос е колко ще продължи бумът на ВФ.
            Акциите не винаги са по-доходни. Ако си майстор, ОК, но ако тепърва навлизаш в играта, най-вероятно ще си идиота на масата за покер.
            Какво значи да си майстор? Това все пак не е покер ... избираш си 2-3 качесвени компании (да не давам примери, но те се виждат), взимаш си акции и вместо великите ти фондове, които ще ти хвърлят по 30-40% годишно - защото виждам какво става ... можеш да направиш 100% и повече доходност. Забрави ти, че фондовете още дълго ще раздават като минали години ...
            Въпросът е да уцелиш на акции, а на БФБ има много потенциал ... поне следващите 1-2 години!
            Все пак всичко е по-добре от това да държиш на депозит в банка като пенсионер и да чакаш една година да закяриш некой лев ... евентуално за едно море през лятото ... :-)

Коментар

• А какво става, ако пазарът падне с 3-5%?
              Според официалните данни фондовете прибират примерно 5% от НСА и имат 1-2% транзакционни разходи, а докарват 20-40-60% доходност. Не бих нарекъл това "жълти стотинки". Друг въпрос е колко ще продължи бумът на ВФ.
              Акциите не винаги са по-доходни. Ако си майстор, ОК, но ако тепърва навлизаш в играта, най-вероятно ще си идиота на масата за покер.

Коментар

• Абе кофтито е, че изкарват пари а на инвеститорите хвърлят трохите тези фондове. Следил съм някои от тях ... при бичи пазар когато акциите хвърлят по 3-5% на ден, фондовете дават максимум 1%. Така, че аз определено смятам, че по-доходния вариант е директно в акции ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                  Преди 2-3 седмици теглих 10 000 лева и ги сложих във високодоходния Бенчмарк Фонд 2. Кредита го теглих от Райфайзен и за 5 години с месечна вноска грубо 210 лв. връщам около 12 600. Без поръчители, ипотеки и т.н. Просто реших, че сигурно няма да имам време да се занимавам да участвам лично на борсата, пък и не разбирам достатъчно. Ако си нов, може би е по-добре да не пробваш веднага с индивидуална игра, а първо с фонд.

Относно изборът ми на Бенча - имаха прилична доходност, а съм чувал добри неща за тях. Питах и във форумите, но отговорите бяха мъгляви. Има и фондове с по-добра доходност, но просто или не ги бях чувал, или по форумите за тях ми правеха доста рисково впечатление (примерно за Капман).

Това не е препоръка. Ако ще и заради факта, че доста отскоро се интересувам от БФБ и определено не мисля, че мога да ти дам най-квалифицирания съвет. Например виждам, че другите колеги предлагат инвестиране в няколко фонда, а аз се пуснах само в един, което може да е грешка, но може и да не е. В крайна сметка, ако нямаш впечатления от някакви фондове, защо да влагаш в тях.
                  по отношение на бенча 2 - не е грешка според мен

Коментар

• Преди 2-3 седмици теглих 10 000 лева и ги сложих във високодоходния Бенчмарк Фонд 2. Кредита го теглих от Райфайзен и за 5 години с месечна вноска грубо 210 лв. връщам около 12 600. Без поръчители, ипотеки и т.н. Просто реших, че сигурно няма да имам време да се занимавам да участвам лично на борсата, пък и не разбирам достатъчно. Ако си нов, може би е по-добре да не пробваш веднага с индивидуална игра, а първо с фонд.

Относно изборът ми на Бенча - имаха прилична доходност, а съм чувал добри неща за тях. Питах и във форумите, но отговорите бяха мъгляви. Има и фондове с по-добра доходност, но просто или не ги бях чувал, или по форумите за тях ми правеха доста рисково впечатление (примерно за Капман).

Това не е препоръка. Ако ще и заради факта, че доста отскоро се интересувам от БФБ и определено не мисля, че мога да ти дам най-квалифицирания съвет. Например виждам, че другите колеги предлагат инвестиране в няколко фонда, а аз се пуснах само в един, което може да е грешка, но може и да не е. В крайна сметка, ако нямаш впечатления от някакви фондове, защо да влагаш в тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от DFBG
                      Novaka_Bull неможах да разбера целта на твоята инвестиция
                      беше печалбата от сумата която си вложил в ДФ да си покрива
                      сама погасителните вноски по кредита без твоя намеса или
                      се бъркам и това е невъзможно като изпълнение..
                      Ще взема предвид съветите ти ,но също искам да ви
                      питам навсякъде пишат за риска от високо доходните фондове
                      ,то това е ясно но въпросът е кога примерно тези 3000 лева
                      от единия фонд и съответно останалите 6000 от другите два
                      се губят нацяло като сума. Ясно ми е как се изчислява печалбата
                      но примерно купувам за 3000 лева дялове от по 3 лв например
                      и след една година те са намалели до 2 лв за дял това означава
                      че имам 1000 лв загуба нали така. И кога се случва така че фалирам
                      на цяло , когато фалира и фондът ли ? А как разбирам за загубите ми
                      освен като си умножавам делът по цената на дневната емисия например ? Имам още въпроси и доста неща прочетох но все пак
                      останаха не намерили отговор такива. Затова ви занимавам за което
                      много благодаря всички мнения до тук .
                      по отношение на вероятния фалит на ДФ за статистика ще ти кажа само, че от около 18000 фонда по целия свят засега поне няма нито един фалирал.

относно вероятните загуби от ДФ или ИД - изчисляват се само на база стойноста на един дял и притежавания брой такива.

идеята ми описана по долу - вноските по заема ще ги изплащам за собствена сметка не чрез продажба на дялове защото съм убеден в силно бичия пазар не само в България а в целия регион поне до 2015г.

нали се сещаш, че ако почнеш да реализираш доходност и същевременно главницата намалява освен това си предвидил и някакви пари (в моя случай 35%) много бързо ще започнеш да издържаш на пазарни сътресения в рамките на над 50% - което е добре

аз съм супер дългосрочен профил и вече достигнах преднина при която диверсификацията вече не всичко (за разлика от преди) и затова наливам още средства а след някои друг месец се надявам и репо сделки да почна да правя но разбира се всичко с времето си
                      и пак ти казвам за мен е най-важно да издържам на големи сътресения поради две причини:
                      1. да не се загробя финансово
                      2. да продължа да купувам евтинко защото съм твърдо убеден в силния булмаркет на целия регион в близките няколко години - т.е. следвайки първичния тренд не е лошо да хванеш няколко вторични линии (корекции)

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                        Моя съвет е щом си решил да теглиш кредит, да е за период по-дълъг от 1г. /2-3г./ Сега акциите са доста надути и ще мине време преди да отчетат сериозен ръст и може да се окаже, че трябва да върнеш заема и евентуално продадеш дяловете си във фондовете точно преди следващото избухване на борсата.
                        Съгласен,

Аз съм взел 10 годишни кредити. Мога да ги върна когато поискам (някой от тях са и без наказатлена такса за предсрочно погасяване), погасителната вноска е по-ниска и по-дълго може да се работи с чуждите пари.

Коментар

• Моя съвет е щом си решил да теглиш кредит, да е за период по-дълъг от 1г. /2-3г./ Сега акциите са доста надути и ще мине време преди да отчетат сериозен ръст и може да се окаже, че трябва да върнеш заема и евентуално продадеш дяловете си във фондовете точно преди следващото избухване на борсата.

Коментар

• Аз мисля, че три фонда са много. Преди време тръгнах с 5 и след 3 месеца ги намалих до два.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint
                              да се загубят всички вложени средства във фондовете не вярвам. Може би около 40-50% максимум.
                              Ама да кажат все пак другите аз съм начинаещ.
                              Също съм теглил кредит за фондове и засега е ок всичко като достигна 50% доходност ще дръпна още един кредит за същата сума.
                              Относно загубата на средства по фондовете и във връзка с по-предходни въпроси от форекса - голяма разлика при загубата на средства е в това, че ако във форекса нещата тръгнат надолу в един момент реално можеш да загубиш всичко (сметката ти да е на нула, да не останат никакви пари). При търговията с дялове на фондове, те могат да понижат стойността си, но не се губят като брой, като в някакъв следващ момент тяхната стойност може да се повиши и надмине първоначалната, т.е. в по-дългосрочен план загуба едва ли ще има. Но, разбира се, ако фонда фалира загубата ще е 100%. Досега все още не съм чул за фалирали БГ фондове, докато по света това не са изолирани случаи.
                              Както писах в една друга тема, аз имам дялове в Pioneer investments в три подфонда и от ноември миналата година допреди световната криза от този месец доходността ми беше почти 20%. При небългарските фондове такива кризи, обаче, рязко понижават цената на дяловете им и в краткосрочен план доходността може да бъде дори отрицателна спрямо първоначално вложените средства. Фондовете, инвестиращи само в България засега имат доста добра доходност (в сравнение с чуждестранните), но кой би могъл да каже със стопроцентова сигурност, че това ще продължи още 10 години?

Коментар

• Твърдо "ЗА" потребителски кредит.

Аз имам вече потребителски кредит за 25 хил лв. Постигната ми печалба, за 2 месеца от вложените пари в 2 взаимни фонда(един високодоходен и един балансиран) ми изби лихвите за 4-те години на кредита. Заплатата ми е с около 25 % повече от колкото твоята. Най-добре е да изтеглиш максимален размер кредит за минимално време. При твоята заплата от 1000 лв. ще ти разрешат месечната вноска да е до около 650 лв. Дори и да не можеш да заделиш вноската от заплатата си ще можеш, да продаваш, част от дяловете си. Определено за първите 4-5 вноски е хубаво да имаш заделени средства!
                                Късмет ти желая!

Коментар

Working...
                                X