Препоръчайте ми фонд които инвестира извън БГ. Идеята е добра да се диверсифицира по този начин харесва ми.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?
Collapse
X
-
При мен резпределението е:
Статус нови акции: 18%
Статус финанси: 11%
Капман Макс: 18%
Елана балансиран евро фонд: 31%
Директно на БФБ: 22%
Оказа се доста успешно, по време на пролетната корекция инвестицията в Статус нови акции компенсираше донякъде загубите по другите вложения, в същото време успях и да се възползвам добре от бума на бфб през лятото. Балансираният фонд на Елана е доста стабилен по време на трудни периоди и в същото време има отлична доходност когато пазарът е нагоре (предполагам благодарения на акциите от monbat, orgh и elarg). Единствено Статус финанси засега е грешна стъпка, не е мръднал от създаването си, въпреки че портфейлът му изглежда обещаващ.
Коментар
-
Plamendev,
mnogo е важно да изясниш какъв е твоят time horizon.
БФБ е мъничка борса. Неликвидна! Карткосрочно очакванията са добри, но какво ще стане след няколко месеца -никой не знае. Ако изцяло се набуташ в нея и изведнъж пазарът започне да пада, купувачите се скрият и ти увиснеш със скъпи акции. които няма кому да продадеш - месеци, а може и години наред - какво ще правиш???
Какъв е твоят risk tolerance?
Тия неща трябва да си ги изясниш !!!Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Re: Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?
Първоначално изпратено от plamendevЗдравейте, решил съм да вкарам някаква сума по фондовете. За сега нямам още смелост да играя сам. Това което си измислих като стратегия е следното:
преди месец вкарах 10% от от сумата която съм определил за инвестиции в един фонд. Сега мисля да изчакам около 3 месеца и след това да вкарам вече в 4 фонда по по-големи суми след още два месеца пак и след още два месеца пак.Така за около 9 месеца ще съм натъпкал всичко в 4 фонда по три вноски + първоначалната ми вноска. По изчисленията които си направих по този начин ще покрия някакво разко спадане с около 10%. за повече ;( . Почти съм се спрял и на фондовете, но още не е сигурно.
Това което ме интересува е вие как бихте постъпили и имате ли някакви стратегии за този вид инвестиции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя)Първоначално изпратено от AfterDarkИ само на БФБ ли ще са ти кинтите?
няма ли някой път да си кажеш мнението, пък всеки да решава доколко е добро като алтернатива...
Коментар
-
Re: Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?
Първоначално изпратено от plamendevЗдравейте, решил съм да вкарам някаква сума по фондовете. За сега нямам още смелост да играя сам. Това което си измислих като стратегия е следното:
преди месец вкарах 10% от от сумата която съм определил за инвестиции в един фонд. Сега мисля да изчакам около 3 месеца и след това да вкарам вече в 4 фонда по по-големи суми след още два месеца пак и след още два месеца пак.Така за около 9 месеца ще съм натъпкал всичко в 4 фонда по три вноски + първоначалната ми вноска. По изчисленията които си направих по този начин ще покрия някакво разко спадане с около 10%. за повече ;( . Почти съм се спрял и на фондовете, но още не е сигурно.
Това което ме интересува е вие как бихте постъпили и имате ли някакви стратегии за този вид инвестиции.
П.С. ще отървеш есенната беритба а тази година има доста берекет.
- и не е препоръка да знаеш
Коментар
-
AfterDark
И само на БФБ ли ще са ти кинтите?
Коментар
-
А чакането един месец от първото ти влизане как го отчиташ като печалба или загуба.В този месец много от високодоходните фондове направиха по 5-10% доходност.Ето я гаранцията за евентуален срив от 10% която е в бъдещете ти планове.Като казах гаранция ,тя я няма никаде където има добра доходност.Ти решаваш,успех.
Коментар
-
Как да инвестирам по голяма сума пари по фондовете?
Здравейте, решил съм да вкарам някаква сума по фондовете. За сега нямам още смелост да играя сам. Това което си измислих като стратегия е следното:
Това което ме интересува е вие как бихте постъпили и имате ли някакви стратегии за този вид инвестиции.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар