IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново: Къде и как да инвестирам?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Cherry
    За акциите - избрах ги с четене и интуиция.

За риска и доходността - минимален риск и висока доходност ми звучи като "екстра качество и ниска цена". . Не очаквам никой да ми каже:"Да, това е най-правилния път", а по-скоро дали разсъждавам вярно.
    Четенето и интуицията са добро начало,ако започнеш да правиш сериозен анализ на прочетеното,не след дълго ще си убедена в правилноста на решението си.А да си убедена в това което правиш е много важно,защото акцията не върви само в една посока и трябва да си готова да преодолееш първоначалните кофти чувства,ако нещата не тръгнат както си мислиш ,че ще тръгнат.А когато сама си си взела решението и нещо не е както трябва,тогава не можеш да се сърдиш на никого,само на себе си.

Относно конкретните акции-имай предвид,че над 90% от мненията в този форум са пристрастни,тоест или ще коментират как една акция е без пари -тоест имат от нея,или ще коментират че не струва-тоест нямат.Разбира се има и изключения,вероятно си забелязала,че има почти единодушни мнения относно някой компании,че да речем не стават,между другото една от тези компании си я посочила по долу , а също така има и такива компании,при които почти единудушното мнение е че стават,пак имаш такава компания сред посочените по долу от теб.
    Мненията в отделните теми също са показателни и за ликвидността по отделните позиции.
    Немалко добри играчи има на борсата,а някой от тях и пишат отвреме на време,вероятно напредвайки с четенето на информацията ще си съставиш мнение за това,кой би могла да послушаш,и все пак с едно на ум.Всички отвреме на време показват емоцията си когато дадена компания от която имат акции се вдига ,,но това е неизбежно.По скоро трябва да следиш за добре аргументирани коментари.Такива все още има,въпреки,че не са много.
    Също така,би могла да следиш настроенията на инвеститорите и спекулантите в отделните теми.Понякога има единодушие,понякога равнодушие,понякога....
    Разбира се,не трябва да се взима всичко за чиста монета,това е все пак само един форум,но понякога могат да се видят определени индикации.
    Относно фондовете,мисля че си се ориентирала добре.
    Относно конкретните акции,моето скромно мнение е,че първите три са добър избор.Относно последните две ,не ги следя,така да се каже не са ми в полезрението,но ти би могла да се ориентираш и сама.Разгледай им графиките и на петте,виж какво им се случва напоследък,работят ли добре,печелят ли,кои са им мажоритарите и т.н. и сама ще видиш къде има потенциал и къде не.Ако си решила все пак да са само тези пет.Ако ли не , не е лошо да поразгледаш и други дружества освен тези които си изброила,убеден съм,че има и други добри възможности.Вероятно ти трябва малко време и ще се ориентираш още по-добре.
    Като време за вход-вероятно август ще е спокойно,може би ще могат да се купят добри акции на прилични цени.Септември ще интересно ,защото има заявени много интересни ИПО-та,и там ще имаш добри възможности, ако решиш да се включиш разбира се.След септември ,ако има голямо презаписване на ИПО-та,както и очаквам да бъде ,вероятно ще има нови рекорди на индексите.Така че,тогава някой от днешните цени на доста компании няма да са актуални.Поне според мен.

Това е от мен.Успех

пс
    Все пак това горе си е лично мое мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.Притежавам акции в някой от изброените дружества от теб,но все пак се опитах да бъда обективен.

И най важното е да вкараш много разум в това което мислиш да правиш и не след дълго резултатите сами ще си дойдат.

Коментар

• Момчета , очевидно не четете за какво става въпрос или не правите разлика между кредит и инвестиране в ценни книжа/акции?

Нали не очаквате да ви кажа че разполагам с вътрешна информация за предстоящи събития в определени компании ???

Ама вие да си скочите.Що да мислите като може и да не мислите !?

Коментар

• Re: Отново: Къде и как да инвестирам?

Първоначално изпратено от Mr_crash
        Първоначално изпратено от Петър Караиванов
        Първоначално изпратено от Cherry
        Очевидно е, че съм начинаеща, но имам голямо желание да се справя.
        Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. .
        Как ти звучи - 20% фиксирана/гарантирана доходност за 8месеца ?
        С това изяснихме и срока.
        Сума за инвестиция - 50 000лв.
        Това ми звучи като `яла яла гълъбче` , Петре на тез условия
        всяка банка ще ти даде кредит
        абсолютно само че банките вече го знаят Пешо

Коментар

Първоначално изпратено от Петър Караиванов
          Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. .
          Това ми звучи като `яла яла гълъбче` , Петре на тез условия
          всяка банка ще ти даде кредит

Коментар

• Първоначално изпратено от аналгина
            Щом си играч гледащ фундамента, ми е малко странно как не би погледнал GAGBT, след като той е по-добър дори от този на любимия ми Монбат, ама ти си знаеш.
            Аз казах, че колегата почти е познал, всъщност точно GAGBT е акцията, която наблюдавам с интерес в момента и мисля да се включа там.

Коментар

Коментар

• Щом си играч гледащ фундамента, ми е малко странно как не би погледнал GAGBT, след като той е по-добър дори от този на любимия ми Монбат, ама ти си знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                  Ще се опитам да позная разбивката на акциите на Нед:

Притежава - ОЦК и Монбат

ще купува - Фазан

не би погледнал - Гагарин и Биовет

Не е препоръка за нищо )

Нищо лично...
                  Почти си прав, аз съм играч, гледайки фундамента, така че не съм труден за разгадаване!
                  Не е препоръка!

Коментар

• За акциите - избрах ги с четене и интуиция.

За риска и доходността - минимален риск и висока доходност ми звучи като "екстра качество и ниска цена". . Не очаквам никой да ми каже:"Да, това е най-правилния път", а по-скоро дали разсъждавам вярно.

Коментар

• .

Не бих те посъветвал да вкарваш в КОБОС.
                      Избери няколко фонда и започни да захранваш.
                      Съветът ми е да ги разпределиш на месечни вноски бавно и славно. И чак след това можеш да пробваш с 10% в КОБОС.

За акциите имам резерви към някой, но не мога да кажа какви и кой точно

Успех
                      Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Ще се опитам да позная разбивката на акциите на Нед:

Притежава - ОЦК и Монбат

ще купува - Фазан

не би погледнал - Гагарин и Биовет

Не е препоръка за нищо )

Нищо лично...
                        * think positive * think simple * think big *
                        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• за доверително управление ти трябват поне 50 000 лева

как се спря на долните акции?

Коментар

Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. Възможно е да реинвестираме получения доход /дано да има такъв, де /. От известно време чета тук и стигнах до следните идеи:
                            -една част от сумата ще е във високорисков фонд, предпочитам Капман Макс.
                            -една част- в Адванс Източна Европа
                            -част в индексен фонд-вероятно Алфа топ 20.
                            -част на доверително управление - вероятно в Карол
                            -и за една част се опитвам да убедя мъжа, че трябва да разиграем сами на борсата чрез COBOS. За тази част съм си набелязала няколко акции:
                            OTZK
                            GAGBT
                            MONBAT
                            BIOV
                            FAZAN
                            Целта на цялата инвестиция е да получим възможно най-висок доход при разумен риск. Приемам всякакви мнения и съвети по моите идеи и ще съм ви безкрайно благодарна.

Целта на всеки инвеститор е с минимален риск да постигне максимална доходност. Не вярвам инвеститор, който уважава себе си да ти даде точна препоръка и да се ангажира с нея от рода на "Давай, ще успееш на 100%". Моя съвет е да първо да инвестирате в договорни фондове и да следите поне 6-8 месеца, как изменението на акциите в портфейла, влияе на доходността, кои акции купуват и кои продават през месеца инвестиционните посредници и договорните фондове.
                            От акциите които сте посочили, две от тях притежавам, за едната мисля да закупя, а други две не бих ги погледнал.
                            За да диверсифицирате вземете акции и от АДСИЦ-те са добро убежище при корекция, а фундамента и переспективите пред някои от тях са впечатляващи!
                            Успех!

Коментар

Разполагаме /семейно/ с прилична сума пари, която за момента е на депозит в банка, но искаме да я инвестираме. Сумата е такава, че предполага всякакви варианти. Склонни сме да рискуваме. Единствено не сме наясно със срока на инвестицията - може да бъде и по-дълъг. Възможно е да реинвестираме получения доход /дано да има такъв, де /. От известно време чета тук и стигнах до следните идеи:
                              -и за една част се опитвам да убедя мъжа, че трябва да разиграем сами на борсата чрез COBOS. За тази част съм си набелязала няколко акции:
                              OTZK
                              GAGBT
                              MONBAT
                              BIOV
                              FAZAN
                              Целта на цялата инвестиция е да получим възможно най-висок доход при разумен риск. Приемам всякакви мнения и съвети по моите идеи и ще съм ви безкрайно благодарна.

Коментар

• Отново: Къде и как да инвестирам?

OTZK
                                GAGBT
                                MONBAT
                                BIOV
                                FAZAN
                              Working...
                              X