IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДФ ЮГ Маркет максимум (DFUMM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marcy
    Днес като смятам (61.82% от началото на годината ) сме задминали DFCAPM и DFNEW, добре се развива.

Няма да казвам че имам доста и т.н.
    Е по-голяма "реклама" от тази не можахте да си направите :-) Щом сте изпаднали до там да "рекламирате" във форума със "спонтанни" :-) въпросчета значи немам думи... А за размера на портфейла - КАКВОТО И ДА ВИ РАЗПРАВЯТ РАЗМЕРА ИМА ЗНАЧЕНИЕ :-)

Не е реклама на ДФ или ИД или каквото и да било ;-)

Коментар

• Днес като смятам (61.82% от началото на годината ) сме задминали DFCAPM и DFNEW, добре се развива.

Няма да казвам че имам доста и т.н.
      Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• между другото аз съм за малките фондове (които обаче имат потенциал да емитират голям брй дялове в близко бъдеще) поради следните причини

1. По-малко пари се управляват по лесно
        2. При корекция ако се излиза на кеш не се налага допълнително да натиснат определена позиция която да се отрази на НСА
        3. Дори и да не разкешат част от профейла по време на корекция при условие че емитират дялове автоматично протфейла им става по резистентен (функция от размера на емисията за съответния ден към актуаллизирания протфейл за същия ден) към мечия пазар докато обратното при бичи пазар не влияе негативно понеже дяловете които се емитират са в съотвествие с новите цени - може да се рзгледа и като частен случай (непрекъснато динамично във времето) увеличение на капитала за съответния ИД или ДФ.

П.С. държа да отбележа че не правя реклама на нито едно ИД и ДФ

Коментар

• Първоначално изпратено от top
          като е отворена темата, да си кажем и критиките - това не е фонд, а по-скоро един обикновен портфейл. Това позволява по-гъвкаво управление и малко екстра доходност. За тези, които предстои да инвестират в него - да внимават, защото едно е да управляваш малък фонд, друго е голям фонд.
          Е, това се казва прозрение!
          Хубаво, че всички останали фондове управляват НЕобикновен портфейл. А някои сигурно и повече от ЕДИН.
          И какво значи да имаш голям или малък портфейл, когато ограниченията са еднакви за всички? Все едно да кажеш, че никой фонд или ИД в България не струва, защото, видите ли, едни хора в Европа и САЩ уравляват милиарди... Е, и?
          Или може би "Капман макс" и "Статус нови акции" са просто един портфейл, защото "Райфайзен" и "ДСК" управляват два и три пъти повече пари? Аз бих инвестирал в нещо, което носи доход, а не в нещо, което е голямо.

Нямам нищо общо със споменатите фондове. Ама нещо ме е напекло слънцето... Не се заяждам, top. Честно.

Peace!

Коментар

• Първоначално изпратено от finty
            Би било добре, по-напредналите колеги да разберат, че има все повече новаци като мен включително, които се опитват да се ориентират.
            А най-добрият начин за това е четене + питане. Аз лично съм пускал подобна тема за друг фонд и имах 2 мнения преди това, а никога не съм работил във финансова институция, вероятно няма и да работя.
            А това, че някой може да се възползва и да рекламира себе си... не е готино, но е логично да се случи. В крайна сметка сме мислещи хора и не се мятаме след първия коментар. Ако някой го прави - то е за негова сметка - буквално
            Донякъде си прав, ама докато мислите времето си тече. Обикновено нова тема се пуска за фонд,който е реализирал относително добра доходност към момента. Плюс това ситуацията на борсата /и съответно при взаимните фондове, инвестиращи на БФБ/ е такава, че всички реализират доходност, поне два пъти и нагоре над тази, реализирана от срочен депозит, така че няма да си на загуба. Винаги можеш да си изтеглиш вложенията, максимум до ден-два, така че и за ликвидност няма за какво да се притесняваш. Моя съвет е да седнеш да прочетеш за една седмица мненията във форума за темите, късаещи БФБ, така хем ще се ориентираш кои са водещите фондове, кои са гъвкавите инвестиционни посредници, кои са "гурутата" във форума и евентуално мненията на кой от пишещите тук да следиш.
            По-натам си изтегли отчетите на взаимните фондове, виж от кои акции им е сформиран портфейла, как се изменя във времето с растежа на акциите в него и си направи анализ-ама САМ си го направи, защото тук никой няма да се ангажира да ти даде препоръка,поне от лицата, уважаващи себе си като инвеститори. А повечето от тях имат във взаимен фонд не повече от една четвърт от капитала, с когото разполагат.
            Така мисля аз, мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Би било добре, по-напредналите колеги да разберат, че има все повече новаци като мен включително, които се опитват да се ориентират.
              А най-добрият начин за това е четене + питане. Аз лично съм пускал подобна тема за друг фонд и имах 2 мнения преди това, а никога не съм работил във финансова институция, вероятно няма и да работя.
              А това, че някой може да се възползва и да рекламира себе си... не е готино, но е логично да се случи. В крайна сметка сме мислещи хора и не се мятаме след първия коментар. Ако някой го прави - то е за негова сметка - буквално
              Портал за интернет пазаруване

Коментар

• BGold, Nikola, B.Graham вие сте луди. Ако търсите тема в която да избивате комплекси отивайте в gepime.com.
                На всички останали голямо благодаря!
                Модераторът да се чувства свободен да закрие темата.
                Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от top
                  Първоначално изпратено от marcy
                  е по добре да се следи всеки ден обратното изкупуване на фондовете в кобоса.
                  ей това се мъча да го разбера ама не мога!
                  Какво се чудиш всеки ден всеки фонд публикува цена продава и купува ако нямаш кобос го следиш в новини на БФБ.
                  Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy
                    е по добре да се следи всеки ден обратното изкупуване на фондовете в кобоса.
                    ей това се мъча да го разбера ама не мога!

Коментар

• Първо да споделя че имам от тук и то доста над 20к и за сега съм доволен.
                      Доходноста е почти като DFCAPM и DFNEW.
                      Добре се справя засега Гено.

Не е препоръка както се сещате но отговарям на uzuznoff за да се ориентира, а иначе за сравнение (компаний -фондове) макар че не ги обновяват добре всеки ден в investor a е по добре да се следи всеки ден обратното изкупуване на фондовете в кобоса.
                      Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• като е отворена темата, да си кажем и критиките - това не е фонд, а по-скоро един обикновен портфейл. Това позволява по-гъвкаво управление и малко екстра доходност. За тези, които предстои да инвестират в него - да внимават, защото едно е да управляваш малък фонд, друго е голям фонд. политиката е много различна, и и компромисите са повече. иначе успех момчета

Коментар

• Първоначално изпратено от Geno
                          Първоначално изпратено от Nikola
                          Спрете се бе!
                          Мариане защо не направите една тема за всички договорни фондове?!?! А трябва всеки ден работещи в тези фондове да си ги рекламират?
                          Никола, приеми моите извинения, но няма да се съглася с теб.

Гарантирам, че наши служители нямат нищо общо с тази тема. Прекалено сме заети.
                          Наистина.

Съгласен съм, че трябва да има тема за ДФ и ИД, при това само една, за да няма съмнения, че един или друг си прави реклама.

Колкото до създателя на темата, уверявам го, че всяка информация за които и да е ДФ и ИД може да бъде открита в интернет - БФБ, корпоративния сайт, КФН, Investor.bg, икономическата преса.

Паздрави,

Гено Тонев
                          УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД

P.S.
                          Надявам се това да не бъде прието като реклама и прочие...
                          Ако автора на темата няма нищо против, нека модераторите изтрият темата.
                          Гено, разбери че когато се появи човек с 2 мнения във форума и пусне тема за някой фонд това бие на очи. Това е поредния случай. Радвам се че имате много работа дано е така и за напред успех ви желая. :wink:

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                            Спрете се бе!
                            Мариане защо не направите една тема за всички договорни фондове?!?! А трябва всеки ден работещи в тези фондове да си ги рекламират?
                            Никола, приеми моите извинения, но няма да се съглася с теб.

Гарантирам, че наши служители нямат нищо общо с тази тема. Прекалено сме заети.
                            Наистина.

Съгласен съм, че трябва да има тема за ДФ и ИД, при това само една, за да няма съмнения, че един или друг си прави реклама.

Колкото до създателя на темата, уверявам го, че всяка информация за които и да е ДФ и ИД може да бъде открита в интернет - БФБ, корпоративния сайт, КФН, Investor.bg, икономическата преса.

Паздрави,

Гено Тонев
                            УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД

P.S.
                            Надявам се това да не бъде прието като реклама и прочие...
                            Ако автора на темата няма нищо против, нека модераторите изтрият темата.

Коментар

• Един и същ човек пуска темите за фондовете.Явно прави някакво проучване или пише дипломна работа.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Има си отчети и то доволно подробни за всички фондове, които биха могли да те заинтересуват на следния сайт:
                                http://www.bse-sofia.bg/download/finance/2007/

Коментар

Working...
                                X