If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В проспектите на почти всички ДФ - ве е записано, че в техните портфейли ще присъстват дялове и на други ДФ - ве . Имайте предвид, че това означава като български, така и чуждестранни.
Това си е съвсем нормална практика.
Аз исках да си купя дялове в юг маркет.
Обаче някой може ли да ми обясни следното:
В портфйла на юг маркет има доста дялове от Кампан и макс и капитал. Тогава какъв е смисъла да купуваш от юг маркет, а?
Поставям този въпрос, защото ми е интересно дали има смислен отговор.
Горенаписаното да не се счита за реклама.
Ако разгледаш и сравниш порфейлите им ще намериш доста сходни позиции, с приблизително еднакво съотношение в портфейла. Като гледам реализираната доходност е приблизително еднаква, реализирана е в едно и също време.
Капман също притежават дялове от DFUMM.
Аз мисля че работят в тясно сътрудничество, в което няма лошо. По-лошо е според мен, че крепят някои позиции.
Не отричам, че се стремя да се равнявам по тях, подробно анализирам портфелите им, покупките и продажбите им. Професионалисти са и разбират от капиталови пазари!
Мнението ми е лично и не е препоръка!
Аз исках да си купя дялове в юг маркет.
Обаче някой може ли да ми обясни следното:
В портфйла на юг маркет има доста дялове от Кампан и макс и капитал. Тогава какъв е смисъла да купуваш от юг маркет, а?
Поставям този въпрос, защото ми е интересно дали има смислен отговор.
Горенаписаното да не се счита за реклама.
Robin,
моите уважения, но считам че тук не стои въпроса толкова с рекламата, колкото проблема за публичността. Аз лично съм на мнение, че трябва да има по една темичка за всеки от фондовете, и нека вътре да се обсъжда всичко - доходност, позиции, УД и т.н.
Нека да си припомним какво се случи само преди няколко дни в един български вестник със статия за един български фонд, който уж бил №1, ама не съвсем. Когато има достатъчно публичност, такива номера не минават. Приеми го, ако щеш и като вид "просветителска" дейност за повишаване на инвестиционната култура на българина.
Нека да има теми и нека в тях да се обсъждат фондовете. Нека да има ПУБЛИЧНОСТ.
Robin Hut, аз поне не виждам рекламата...61% от началото на годината се откриват лесно по ...отчетите...в БФБ...
Съни, 61-100-300-10000% са цифри. Аз пиша за спонтанните въпросчета във форума на инвестор.бг ;-) А както и ти каза фактите се откриват лесно по ...отчетите...в БФБ.
Robin Hut, мога да ти дам още един безплатен съвет - ДФ има набор от акции и т.н. от които е закупило и понеже човек не може да има от всички (примерно нямам от HDPAT) а те имат демек и аз имам чрез тях(HDPAT изби рибата днес).
Няма какво да я рекламирам след като е факт.
Както виждаш не я и препоръчвам но след като ти е прозвучало така какво да се прави и това ще го преглътна.
ДФ е малка част порфеила ми, но за сега се справят добре.
И както някой от акциите подкрепям или одобрявам така и тази (тълкувам я като акция).
Мисля че доста хора имат акции примерно от DFCAPM или др. и те правят същото (я колко мнения има там).
Коментар