Първоначално изпратено от has
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ДФ ЮГ Маркет максимум (DFUMM)
Collapse
X
-
selin има и друг вариант-ако смяташ ,че фонда след януари ще е нагоре- питай так където са репирани дали не можеш да преподпишеш репото-потози начин си удължаваш срока на репото и ще трябва да връщаш парите по-късно с надеждата да си на +,някои банки при спад на заложените позиции подканят клиентите да преподпишат договорите, по този начин клиента не връща цялата сума а само доплаща разликата и удължава срока с нов по-дълъг.не знам как са репирал(при кого) дяловете на фонда,но при някои банки преподписването е начин за удължаване на срока и те спасява да не връщаш пари при губещ пазар, но не всички банки са склони на това
Коментар
-
selin, според договора, който си сключила можеш ли да правиш частични продажби? Това би ти позволило да издършиш по-дълго без да тарсиш допълнително пари.
Сметнала ли си си колко пари ще загубиш ако развалиш цялата сделка и инкасираш загуба. А ако очакваш ръст на дяловете - колко ще спечелиш? И накрая, на колко си оценяваш спокойния сън? Ако разликата между първите две е по-голяма от цената на съня, можеш да държиш и да се надяваш по-дълго време.
Коментар
-
selin, чакай малко, последното нещо, което би ми хрумнало е да се радвам, на неволите на друг.....Само малко....нещо ми идват в повече някои ...панираните и по-скоро предизвикващите паника мнения...тук, в пресата...Както и да е...
Да те разбирам ли, че портфейлът ти е бил в дялове, основно на Юга, направила си репо-договор и с парите отново си купила - основно същите дялове???
И ...двете....покупки...стават приблизително в началото на октомври, така ли?
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от selinсъни, купих още дялове от юга с парите от репото, но тогава нещата стояха по мнооого по различен начин и уцелих самото начало на корекцията, когато всичко говореше за това, че ноември и декември ще са силни месеци донякъде "мал шанс" желая успех и късмет на всички
AfterDark, и аз се изкушавам да продължа, въпреки всичко, но не знам дали няма да прекрача една граница, която ще ме сложи в графата на ирационалните хазартни типове, които не преценяват реалната обстановка. И май по-добре да направя STOP-LOSS? А така се надявам нещата да се обърнат и нормализират!
1) Изградил си си предварителна схема и при спад под ..% закриваш позициията ... 8-10% обикновено е добре като таргет ...
2) Имаш по-флексибилно виждане за нещата ... взимаш предвид експозицията в портфейла, тренда ... и т.н.
3) Комбинация от 1) и 2).
Фактът, че не ти издържат нервите и че не си предвидил предварително загубите като възможност ...
Абе не го прави втори път поне ... че можеш да си скъсиш живота ...
Коментар
-
амии, аз лично, ако бях на мястото на Юга, още утре бих погледнала кой е купил дялове, направил е с тях репо и веднага е купил пак дялове от тях...бих му се обадила...и искрено ще го помоля да ми ги предложи за изкупуване, та да не се тормози с разни ...stop-loss, стоп - паник...и така))
Успех))
Коментар
-
съни, купих още дялове от юга с парите от репото, но тогава нещата стояха по мнооого по различен начин и уцелих самото начало на корекцията, когато всичко говореше за това, че ноември и декември ще са силни месеци донякъде "мал шанс" желая успех и късмет на всички
AfterDark, и аз се изкушавам да продължа, въпреки всичко, но не знам дали няма да прекрача една граница, която ще ме сложи в графата на ирационалните хазартни типове, които не преценяват реалната обстановка. И май по-добре да направя STOP-LOSS? А така се надявам нещата да се обърнат и нормализират!
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от selinами вече ще ми е доста трудно да върна репото, част от което ще покрия и с едни дялове, които са в капман макс( който също върви надолу), но основната част от дяловете ми са в Юга и са запорирани, заради репото, а и то е краткосрочно- до началото на януари и май вече ми е доста трудно да издържам на напрежението, което цари в последно време И пак предварително благодаря за мненията
Помисли следващия път преди да правиш репо ...
Иначе варианти колкото искаш ...
Няма кой да те посъветва какво да правиш ...
Аз лично бих си изчакал до януари ...
Коментар
-
ами вече ще ми е доста трудно да върна репото, част от което ще покрия и с едни дялове, които са в капман макс( който също върви надолу), но основната част от дяловете ми са в Юга и са запорирани, заради репото, а и то е краткосрочно- до началото на януари и май вече ми е доста трудно да издържам на напрежението, което цари в последно време И пак предварително благодаря за мненията
Коментар
Коментар