IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДФ ЮГ Маркет максимум (DFUMM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• днес -0.4 % защо така ...

Коментар

• радвай се, ако са в брой

Коментар

• Като си държат парите в брой, а не в акции така ще да е

Коментар

• Тази година нещо не ми харесват юг-а...днес само 0,06%..
          е че то са минали 2 дена от годината нека да сме малко милостиви все пак

Коментар

• Тази година нещо не ми харесват юг-а...днес само 0,06%...
            "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Ураа, ураааа Иииии-хууууу
              И аз си имам подаръче
              Тефтерчето е мнооооого сладурско
              Успехи през цялата година на Юг маркет и клиентите им.

Коментар

• Първоначално изпратено от Amatyor
                Първоначално изпратено от gratziano
                Добре.Купил съм дялове на 19лв и сега искам да ги продада на 19.50лв.Фонда няма други такси освен че пише такса управление 2%.Дяловете са 100,би трябвало да взема 1950лв
                Ако няма емисионни такси (аз такъв фонд не знам да има), значи ще вземеш 1950лв.

Такса управление трябва да е включена в тези 19,50. Реално цената на дяла е 19.9, но ти удържат въпросната такса скрито.

Така е при фондовете които аз знам. Може пък и при някой който не ми е в полезрението да е иначе - например такса управление да се заплаща при обратно изкупуване или при покупка на дялове. Но силно ме съмнява.

Във всеки случай това го пише в документацията на фонда. Затова:

ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПОДПИСВАТЕ.
                Всички имат такси за управление. Таксата за управление им е основния доход. А някои имат такси за емитиране и обратно изкупуване, но не всички. Когато емисионната стойност е равна на цената на обратно изкупуване е равна на НСА/дял, тогава няма такива такси, но винаги има такси за управление!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho
                  Първоначално изпратено от Amatyor
                  Добре.Купил съм дялове на 19лв и сега искам да ги продада на 19.50лв.Фонда няма други такси освен че пише такса управление 2%.Дяловете са 100,би трябвало да взема 1950лв
                  Ако няма емисионни такси (аз такъв фонд не знам да има), значи ще вземеш 1950лв.
                  ОББ Премиум ( май му беше името ) - нямат
                  Значи и те са калкулирани в цената на дяла. Ами то това май е най-добре. После направо обявяват котировките и те така.... като чеинджбюро (без комисионна)

Коментар

• А дано

Коментар

• хаха, но мисля, че момъка ни урочаса - догодина ще продаваме на 19,5 :-)
                      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Amatyor
                        ОББ Премиум ( май му беше името ) - нямат

Коментар

• Pacho ще се радвам да ми отговориш на лични

Коментар

• Първоначално изпратено от gratziano

Такса управление трябва да е включена в тези 19,50. Реално цената на дяла е 19.9, но ти удържат въпросната такса скрито.

Така е при фондовете които аз знам. Може пък и при някой който не ми е в полезрението да е иначе - например такса управление да се заплаща при обратно изкупуване или при покупка на дялове. Но силно ме съмнява.

Във всеки случай това го пише в документацията на фонда. Затова:

ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПОДПИСВАТЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от gratziano
                              Давам така примера да е по лесен .А ти можеш да ми отговориш конкретно на вапроса Nia
                              Imash LS
                              NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Просто е като две и две!!!

Ти купуваш по емисионна цена, а те ти изкупуват по цена на обратно изкупуване.
                                Ако ти е интересно къде са 2% сметни "емисионна цена" - 2% и ще получиш цената на обратно изкупуване.

Смятам, че така отговарям на въпроса ти.

Коментар

Working...
                                X