IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Статус Финанси - портфейл?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Borsalino
    Мисля, че преди да изминат 6 месеца фондовете по закон нямат право да обявяват доходност.
    Вижте например ДФ Стандарт Инвестмънт Международен Фонд стартирал април 2007. И там се обявява само емисионна стойност и цена за обратно изкупуване, но не и доходност.
    И какво от това? Всеки, който има глава на раменете може да сметне какви печалби (или загуби) има от началото на инвестицията си в тоззи фонд => изобщо не ме интересува кога по закон ще обявяват доходността си!

За 3 месеца имат успеваемост по-малка от един процент и то на възходящ пазар - това не е на добре! Добре, че я има конкуренцията...

Коментар

• Мисля, че преди да изминат 6 месеца фондовете по закон нямат право да обявяват доходност.
      Вижте например ДФ Стандарт Инвестмънт Международен Фонд стартирал април 2007. И там се обявява само емисионна стойност и цена за обратно изкупуване, но не и доходност.

Коментар

• Съгласна съм напълно с commentator. Ако продължават така вяло ще загубят инвеститорите си със сигурност, но на пазара има и други. Да живее конкуренцията. Много скоро ще се ориентирам там, където гледат сериозно на дейността инвестиране на пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aleator
          Първоначално изпратено от ariadna
          Обаче ако бяха инвестирали повече в български акции,профита щеще да е по-голям....а не да гледат СЪРБИЯ И ХЪРВАТСКА
          Това на дневна база ли? :-) Не го гледай час по час. Все пак фонда си и ма проспект, а и препоръчителния хоризонт за инвестиции в такъв тип фондове е 3-5 години и нагоре, а не от сряда вечер до четвъртък следобед;-)
          Не съм съгласен. Това че хоризонтът е 3-5 г. съвсем не означава, че първите 2-3 год. мениджърите могат да си поспят, пък след това да наваксват.

Аз лично много съм разочарован, въпреки че участвам със символична сума. След като КТБ направи над 50%, ПИБ над 30%, стойността на един дял на Статус Финанси се понижи под номинала!!! Оправдават се със спада в акциите в Сърбия и Хърватска. Ами ако не бяха КТБ и ПИБ?! Нали затова са мениджъри: да познават добре пазарите, на които инвестират и да минимизират загубите. В крайна сметка фондът все още е много малък и следователно много по-мобилен при влизане и излизане от позиции, отколкото един голям фонд като Адванс Инвест например. За периода от създаването на Статус Финанси, Адванса направи доста солидна доходност въпреки габаритите си, докато първият е на червено. За мен това говори много за качеството на управлението му, съотвено за мениджърите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ariadna
            Обаче ако бяха инвестирали повече в български акции,профита щеще да е по-голям....а не да гледат СЪРБИЯ И ХЪРВАТСКА
            Това на дневна база ли? :-) Не го гледай час по час. Все пак фонда си и ма проспект, а и препоръчителния хоризонт за инвестиции в такъв тип фондове е 3-5 години и нагоре, а не от сряда вечер до четвъртък следобед;-)

Коментар

• Обаче ако бяха инвестирали повече в български акции,профита щеще да е по-голям....а не да гледат СЪРБИЯ И ХЪРВАТСКА

Коментар

• Първоначално изпратено от RSS
                Първоначално изпратено от ogyn
                http://www.status-invest.com/status_finance/portfolio/
                Благодаря. Този линк явно е от скоро в сайта им. Мисля, че в понеделник когато гледах последно го нямаше. За 33-те процента наистина е интересно. Може би чакат някое IPO. А къде ли спаха по време на IPO - то на нашите две банки?
                Не са спали, просто от тогава много са им нарастнали активите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ogyn
                  http://www.status-invest.com/status_finance/portfolio/
                  Благодаря. Този линк явно е от скоро в сайта им. Мисля, че в понеделник когато гледах последно го нямаше. За 33-те процента наистина е интересно. Може би чакат някое IPO. А къде ли спаха по време на IPO - то на нашите две банки?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov
                    Много ми е интересно какво правят онези 33% кеш в портфейла им? Фондът не е балансиран, а се води високорисков в крайна сметка!
                    А те повечето високорискови фондове имат кеш от около 30 % от портфейла си

Коментар

• Много ми е интересно какво правят онези 33% кеш в портфейла им? Фондът не е балансиран, а се води високорисков в крайна сметка!

Коментар

• http://www.status-invest.com/status_finance/portfolio/

не зная данните от кога са, обаче

Коментар

• Статус Финанси - портфейл?

Следя котировките на този фонд от създаването му. Даже налях пробно незначителна сума. Мислех си, че след като започна търговията с корпоративна и първа инвестиционна котировките ще се раздвижат, ама не би. Някой може ли да постне портфейла на фонда за да се ориентирам какво се случва и дали има смисъл от инвестиции там. Това което пише в конспекта явно не е достатъчно за да направя преценка. Биха ми били интересни и коментари по темата.
                        Working...
                        X