IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Такова задание може да измисли само някой университетски преподавател, който си няма хал хабер от нещата и се чуди с какво да тормози студентите. Те нашите фондове нямат и година история, какво ще им сравняваме. Пиши каквото ти хрумне. Кой управлява по-голям портфейл, в какви инструменти инвестират - отношение акции/облигации. У нас или в чужбина. Кой диверсифицира повече, някой залага ли на компании с малка капитализация или купува само акции от SOFIX. Каква доходност имат за последните 12 месеца и доколко сравнима е тя с борсовия индекс.

Коментар

• Re: Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!

Първоначално изпратено от tanya_vasileva
      Някой може ли да ми каже как точно бих могла да сравня два взаимни фонда, какви показатели да използвам и въобще има ли историческа информация, която мога да използвам?
      Трябва да направя сравнителен анализ на 2 взаимни фонда, какво точно да им анализирам - портфейла ли или.....
      Ще бъда благодарна ако някой ми помогне[/b]

Za BG samo dilurite i shefa im sa ot znachenie. Vsichko drugo e bla-bla

Коментар

• Ami zavisi kakvi sa tezi fondove: Ima pove4e ka4estvena info za fondovete v USA otkolkoto v BG. Predpolagam 4e 6te sravnyava6 fondove v BG. Ima dostata4no info na websites na tehnite asset managers i na fsc.bg. Nai-ob6to moje da sravni6:

1) Strategy
        2) Asset mix
        3) Change in Asset mix prez godinite
        4) Specifika na firmite koito izbirat da za portfolioto
        5) Top 10 holdings
        6) Return-YTD, 1 year current, 3 year current, 5 year current
        7) Benchmark
        8) Alpha-YTD, 1 year current, 3 year current, 5 year current
        9) Risk-SD
        10) Sharpe ratio-3 year, 5 year
        11) Management-experience i investment in the fund
        12) Expense ratio-ob6to sravnenie mejdu nivata i mejdu podobni fondove

Tezi 6te ti dadat dobar start.

Uspeh.
        In Goze We Trust

Коментар

• Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!

Някой може ли да ми каже как точно бих могла да сравня два взаимни фонда, какви показатели да използвам и въобще има ли историческа информация, която мога да използвам?
          Трябва да направя сравнителен анализ на 2 взаимни фонда, какво точно да им анализирам - портфейла ли или.....
          Ще бъда благодарна ако някой ми помогне[/b]
        Working...
        X