Първоначално изпратено от iuh
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от niki5Makar i nikoga da ne sam stapval v bg. universitet, ne trjabva da se slagat vsi4ki balgarski prof. pod edin znametel , a za tezi ot tjah koito sa napusnlai bg predi 10 god. i prepodavat na zapad- samo moga da im napravja dalbok poklon, osobenno na zari rachev, koito e edin ot naid dobrite v sveta.Only God Can Judge me...
Коментар
-
niki5
Makar i nikoga da ne sam stapval v bg. universitet, ne trjabva da se slagat vsi4ki balgarski prof. pod edin znametel , a za tezi ot tjah koito sa napusnlai bg predi 10 god. i prepodavat na zapad- samo moga da im napravja dalbok poklon, osobenno na zari rachev, koito e edin ot naid dobrite v sveta.
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersRuskite profesori po finance sa 100 puti po v chas ot BG psevdo profesorite, koito se mislqt za nomer 1, ama nqmat 5 leva da se usmihnat.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от capitalПотърси алманаха от Финансиадата на фондация "Атанас Буров" от 2005 г. В него е публикуван доклада на една студентка от Академията в Свищов. Тя сравнява 5 такива дружества в България още през 2005 г.! Наистина все още базата е много малка, за да се правят сравнения, но има какво да се пише. Потърси въпросната студентка, поискай от фондацията да ти дадат координатите й. Сега работи в БНБ.
Коментар
-
Прави сте, горките ни преподаватели са една много особена порода същества, които се ъпдейтват много рядко и почти във всички случаи некачествено поради плагиатстване. Липсва им връзката с практиката и от там иде това кофти положение. Докато има такива "остарели реотани", които се бият в гърдите със защитените си "боклучиви писаници4 в Бившия СССР, няма да излизат добри икономисти от университети в България. И ВАК е същата прогнила история.
Затова ще искат от децата да им пишат сравнителен анаилз на взаимните фондове и какви ли още не щуротии, преводи и прочие. Щото то само с руски тая работа не става!
Коментар
-
Първоначално изпратено от HeraclitusПървоначално изпратено от ГариТакова задание може да измисли само някой университетски преподавател, който си няма хал хабер от нещата и се чуди с какво да тормози студентите. Те нашите фондове нямат и година история, какво ще им сравняваме. Пиши каквото ти хрумне. Кой управлява по-голям портфейл, в какви инструменти инвестират - отношение акции/облигации. У нас или в чужбина. Кой диверсифицира повече, някой залага ли на компании с малка капитализация или купува само акции от SOFIX. Каква доходност имат за последните 12 месеца и доколко сравнима е тя с борсовия индекс.
А иначе как се надуват на студентитенаправо не е истина - яко дразнят с поведението си.Не казвам,че съм някакъв финансов гуру или нещо подобно,но имам доста познания и практика в тази област и когато реших да завърша една магистратура в ИУ-Варна на изпита ми по финансови пазари ми се случи нещо невероятно - всички мои отговори бяха задрскани с големи червени черти и на въпроса ми защо е така(след като бяхме стигнали до консенсус,че все пак не е трябвало да ме късат) отговора беше следния:"Защото пазарите особено в България не са такива каквито трябва да са..." При което просто станах и излязох дълбоко "замислен".Така че въобще не е учудващо,че има много такива случаи.Просто нивото на преподавателите е под абсолютно всякаква критика.На самия изпит въпросите бяха формулирани така,че имах чувството че съм се върнал 70-тегодини на ХХ век.Тремините бяха от тогава,а преподавателя размахваше някакъв сертификат,че е защитил докторат по икономика
през ... 1978г.!!!Стана малко дълъг поста ми,но просто се паля много винаги,когато ми се наложи да се връщам към този моментOnly God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариТакова задание може да измисли само някой университетски преподавател, който си няма хал хабер от нещата и се чуди с какво да тормози студентите. Те нашите фондове нямат и година история, какво ще им сравняваме. Пиши каквото ти хрумне. Кой управлява по-голям портфейл, в какви инструменти инвестират - отношение акции/облигации. У нас или в чужбина. Кой диверсифицира повече, някой залага ли на компании с малка капитализация или купува само акции от SOFIX. Каква доходност имат за последните 12 месеца и доколко сравнима е тя с борсовия индекс.
[/quote]
Коментар
-
Потърси алманаха от Финансиадата на фондация "Атанас Буров" от 2005 г. В него е публикуван доклада на една студентка от Академията в Свищов. Тя сравнява 5 такива дружества в България още през 2005 г.! Наистина все още базата е много малка, за да се правят сравнения, но има какво да се пише. Потърси въпросната студентка, поискай от фондацията да ти дадат координатите й. Сега работи в БНБ.
Коментар
Коментар