IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iuh
    mussi нямаш представа колко си прав. Уча в същия университет и знам за какво говориш....то на всякъде е така етака де. За кои преподаватели говориш...дай да ги назовем направо...те си го заслужават - Миро Владимиров - дебелия, Йордан Йорданов или Вачков.
    За Йо Йо,докато от Вачков нямам кой знае какви впечатления,а само съм чувал,че се изхвърлял излишно
    Only God Can Judge me...

Коментар

• mussi нямаш представа колко си прав. Уча в същия университет и знам за какво говориш....то на всякъде е така етака де. За кои преподаватели говориш...дай да ги назовем направо...те си го заслужават - Миро Владимиров - дебелия, Йордан Йорданов или Вачков.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
        Makar i nikoga da ne sam stapval v bg. universitet, ne trjabva da se slagat vsi4ki balgarski prof. pod edin znametel , a za tezi ot tjah koito sa napusnlai bg predi 10 god. i prepodavat na zapad- samo moga da im napravja dalbok poklon, osobenno na zari rachev, koito e edin ot naid dobrite v sveta.
        Пич,хубаво е да стъпиш в БГ университет за да се сблъскаш с МЕГАселяния и най-вече МЕГАпростотия от страна на преподавателите,които си мислят,че са хванали човека горе за шлифера и всички студенти са пълбни малоумници!
        Only God Can Judge me...

Коментар

• Makar i nikoga da ne sam stapval v bg. universitet, ne trjabva da se slagat vsi4ki balgarski prof. pod edin znametel , a za tezi ot tjah koito sa napusnlai bg predi 10 god. i prepodavat na zapad- samo moga da im napravja dalbok poklon, osobenno na zari rachev, koito e edin ot naid dobrite v sveta.

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
            Ruskite profesori po finance sa 100 puti po v chas ot BG psevdo profesorite, koito se mislqt za nomer 1, ama nqmat 5 leva da se usmihnat.
            Така е!На въпросът ми "Каква доходност имаше Вашия портфейл за миналата година?" и двамата заедно с пъпчивия асистент(който мисля,че поне се е научил да борави с интернет) мигаха на парцали и тогава "шефа"изръси онази глупост с пазарите и оттам нататък вече нямаше за какво да си говорим.Жалко
            Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от capital
              Потърси алманаха от Финансиадата на фондация "Атанас Буров" от 2005 г. В него е публикуван доклада на една студентка от Академията в Свищов. Тя сравнява 5 такива дружества в България още през 2005 г.! Наистина все още базата е много малка, за да се правят сравнения, но има какво да се пише. Потърси въпросната студентка, поискай от фондацията да ти дадат координатите й. Сега работи в БНБ.
              Интересен съвет

Коментар

• Ruskite profesori po finance sa 100 puti po v chas ot BG psevdo profesorite, koito se mislqt za nomer 1, ama nqmat 5 leva da se usmihnat.

Коментар

• Прави сте, горките ни преподаватели са една много особена порода същества, които се ъпдейтват много рядко и почти във всички случаи некачествено поради плагиатстване. Липсва им връзката с практиката и от там иде това кофти положение. Докато има такива "остарели реотани", които се бият в гърдите със защитените си "боклучиви писаници4 в Бившия СССР, няма да излизат добри икономисти от университети в България. И ВАК е същата прогнила история.
                  Затова ще искат от децата да им пишат сравнителен анаилз на взаимните фондове и какви ли още не щуротии, преводи и прочие. Щото то само с руски тая работа не става!

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
                    Първоначално изпратено от Гари
                    Такова задание може да измисли само някой университетски преподавател, който си няма хал хабер от нещата и се чуди с какво да тормози студентите. Те нашите фондове нямат и година история, какво ще им сравняваме. Пиши каквото ти хрумне. Кой управлява по-голям портфейл, в какви инструменти инвестират - отношение акции/облигации. У нас или в чужбина. Кой диверсифицира повече, някой залага ли на компании с малка капитализация или купува само акции от SOFIX. Каква доходност имат за последните 12 месеца и доколко сравнима е тя с борсовия индекс.
                    те тези университетските си нямат работа и едно си знаят едно баят. Практика никаква нямат и чакат някой да им напише нещо па и те да станат известни. Ама като си студент си от луузинг сайде. Щото това го няма у всеки Corporate Finance учебник.
                    [/quote]

А иначе как се надуват на студентитенаправо не е истина - яко дразнят с поведението си.Не казвам,че съм някакъв финансов гуру или нещо подобно,но имам доста познания и практика в тази област и когато реших да завърша една магистратура в ИУ-Варна на изпита ми по финансови пазари ми се случи нещо невероятно - всички мои отговори бяха задрскани с големи червени черти и на въпроса ми защо е така(след като бяхме стигнали до консенсус,че все пак не е трябвало да ме късат) отговора беше следния:"Защото пазарите особено в България не са такива каквито трябва да са..." При което просто станах и излязох дълбоко "замислен".Така че въобще не е учудващо,че има много такива случаи.Просто нивото на преподавателите е под абсолютно всякаква критика.На самия изпит въпросите бяха формулирани така,че имах чувството че съм се върнал 70-тегодини на ХХ век.Тремините бяха от тогава,а преподавателя размахваше някакъв сертификат,че е защитил докторат по икономика
                    през ... 1978г.!!!Стана малко дълъг поста ми,но просто се паля много винаги,когато ми се наложи да се връщам към този момент
                    Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                      Такова задание може да измисли само някой университетски преподавател, който си няма хал хабер от нещата и се чуди с какво да тормози студентите. Те нашите фондове нямат и година история, какво ще им сравняваме. Пиши каквото ти хрумне. Кой управлява по-голям портфейл, в какви инструменти инвестират - отношение акции/облигации. У нас или в чужбина. Кой диверсифицира повече, някой залага ли на компании с малка капитализация или купува само акции от SOFIX. Каква доходност имат за последните 12 месеца и доколко сравнима е тя с борсовия индекс.
                      те тези университетските си нямат работа и едно си знаят едно баят. Практика никаква нямат и чакат някой да им напише нещо па и те да станат известни. Ама като си студент си от луузинг сайде. Щото това го няма у всеки Corporate Finance учебник.
                      [/quote]

Коментар

• www.burov.org

Коментар

• Потърси алманаха от Финансиадата на фондация "Атанас Буров" от 2005 г. В него е публикуван доклада на една студентка от Академията в Свищов. Тя сравнява 5 такива дружества в България още през 2005 г.! Наистина все още базата е много малка, за да се правят сравнения, но има какво да се пише. Потърси въпросната студентка, поискай от фондацията да ти дадат координатите й. Сега работи в БНБ.

Коментар

• Ами ако Танчето е някоя дебелана ,как ще я удариш...!!!

Коментар

• Dai az da ti q napisha. Ste mi platish v natura.

Коментар

• Blagodarq mom4eta
                                Gari dqvolski si prav-pi6a diplomna rabota za vzaimnite gondove v BG.

Коментар

Working...
                                X