Такова задание може да измисли само някой университетски преподавател, който си няма хал хабер от нещата и се чуди с какво да тормози студентите. Те нашите фондове нямат и година история, какво ще им сравняваме. Пиши каквото ти хрумне. Кой управлява по-голям портфейл, в какви инструменти инвестират - отношение акции/облигации. У нас или в чужбина. Кой диверсифицира повече, някой залага ли на компании с малка капитализация или купува само акции от SOFIX. Каква доходност имат за последните 12 месеца и доколко сравнима е тя с борсовия индекс.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!
Collapse
X
-
Re: Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!
Първоначално изпратено от tanya_vasilevaНякой може ли да ми каже как точно бих могла да сравня два взаимни фонда, какви показатели да използвам и въобще има ли историческа информация, която мога да използвам?
Трябва да направя сравнителен анализ на 2 взаимни фонда, какво точно да им анализирам - портфейла ли или.....
Ще бъда благодарна ако някой ми помогне[/b]
Za BG samo dilurite i shefa im sa ot znachenie. Vsichko drugo e bla-bla
Коментар
-
Ami zavisi kakvi sa tezi fondove: Ima pove4e ka4estvena info za fondovete v USA otkolkoto v BG. Predpolagam 4e 6te sravnyava6 fondove v BG. Ima dostata4no info na websites na tehnite asset managers i na fsc.bg. Nai-ob6to moje da sravni6:
1) Strategy
2) Asset mix
3) Change in Asset mix prez godinite
4) Specifika na firmite koito izbirat da za portfolioto
5) Top 10 holdings
6) Return-YTD, 1 year current, 3 year current, 5 year current
7) Benchmark
8) Alpha-YTD, 1 year current, 3 year current, 5 year current
9) Risk-SD
10) Sharpe ratio-3 year, 5 year
11) Management-experience i investment in the fund
12) Expense ratio-ob6to sravnenie mejdu nivata i mejdu podobni fondove
Tezi 6te ti dadat dobar start.
Uspeh.In Goze We Trust
Коментар
-
Взаимни фондове-сравнителен анализ на два от тях!!!
Някой може ли да ми каже как точно бих могла да сравня два взаимни фонда, какви показатели да използвам и въобще има ли историческа информация, която мога да използвам?
Трябва да направя сравнителен анализ на 2 взаимни фонда, какво точно да им анализирам - портфейла ли или.....
Ще бъда благодарна ако някой ми помогне[/b]Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар