IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДСК Баланс и ДСК Растеж - мнение?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pacho
    Първоначално изпратено от lglpb
    ti za carvulite ne pitai,te sami se obajdat.
    Ха, колега сега видях, че и ти си употребил същата дума. Моите реплики бяха изцяло насочени към дразнителя с двете букви. "Американският" ни гост лектор "милионер".
    А иначе съм съгласен с тебе - ДСК фондовете са мудни, не са много активни като борсов спекулант, но резултатите не са съвсем разочароващи плюс някои очевидни предимства, особено за хора от по-малки градове.
    Гост-лектори и манипулатори дал бог, даже май са в повечко на тоя форум. :-)

Ама нека видим и ДСК растеж в цифри:

30.01.2008 Нетна стойност на активите на дял = 1.78969
    31.01.2008 Нетна стойност на активите на дял = 1.81326

Процентно увеличение = (1.81326 - 1.78969)/1.78969 = 1.317%

Нарастването на BG40, индекса който фонда е дал като критерий за очаквана доходност за 31.01.2008 е 1.45%, което е доста близка стойност.

Нетната стойност на активите нараства пропорционално на нетната стойност на активите на дял, което предполагам означава, че почти няма обратно изкупуване на дялове или ако има то се компенсира от закупуване на нови дялове. Според мен добри резултати в текущата ситуация. :-) :-) :-)

ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ И НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ !
    ВСЕКИ ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ, КОЯТО ДА ИЗПОЛЗУВА !

Коментар

• Първоначално изпратено от lglpb
      ti za carvulite ne pitai,te sami se obajdat.
      Ха, колега сега видях, че и ти си употребил същата дума. Моите реплики бяха изцяло насочени към дразнителя с двете букви. "Американският" ни гост лектор "милионер".
      А иначе съм съгласен с тебе - ДСК фондовете са мудни, не са много активни като борсов спекулант, но резултатите не са съвсем разочароващи плюс някои очевидни предимства, особено за хора от по-малки градове.

Коментар

• ти не разбра ли, че е на заплата там ))
        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
          Първоначално изпратено от Pacho
          Кое е това "тука" бе заядливец. Не ти дишам американскийот въздух , споко.
          Pacho, не се заблуждавай - той не знае къде е границата, ти в Америка го прати
          То това е ясно, че и забравя в коя тема и кога какво е лъгал. Ама ми стана интересно като е разбирач дето от два дена вдига адреналина на хората в други теми с прогнози за апокалипсиси и т.н., какво прави в тема за ДФ.

Коментар

Pacho, не се заблуждавай - той не знае къде е границата, ти в Америка го прати
            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• ti za carvulite ne pitai,te sami se obajdat.

Коментар

• Първоначално изпратено от BB
                Първоначално изпратено от Pacho
                е хубоо де - сички сме цървули тука. теб та разбрахми че си от страната на каубойскити ботуши. разбирач, на всяко гърни мирудия, ръйш ли.

И не ми прави забележки за правописа, просто ти такъв заслужаваш.
                Е па като сте царвуле какво правите тука бре холан!

Коментар

е хубоо де - сички сме цървули тука. теб та разбрахми че си от страната на каубойскити ботуши. разбирач, на всяко гърни мирудия, ръйш ли.

Е па като сте царвуле какво правите тука бре холан!

Коментар

• е хубоо де - сички сме цървули тука. теб та разбрахми че си от страната на каубойскити ботуши. разбирач, на всяко гърни мирудия, ръйш ли.

Коментар

• Първоначално изпратено от lglpb
                      kogato akciite na dsk rastej se vdigaha,ne mrankahte.sega napravo revete.da ne zabraviame che dsk varviaha perfektno minalata godina i che vse oshte niama fond na koito da si prodadete dialovete v ramkite na edin den.sled kapman dsk rastej sa s nai mnogo kesh taka che neshtata shte se opraviat.v momenta amatiorite koito prodavat akcii na fonda vodiat do padaneto im.fonda akcii li da kupuva ili da sabira po-veche kesh za da plashtat na carvulite,koito se panikiosvat.
                      Ей цървул, всеки има право да продава когато си реши. Това, че ти трепериш и си на загуба не ти дава право да обиждаш хорицата които си прибират паричките от фонд който лети право надолу. Пазарна икономика брат ми - не го ли знаеше преди да си сложиш главата в торбата.

НЕ Е ПРЕПОРЪКА !

Коментар

• kogato akciite na dsk rastej se vdigaha,ne mrankahte.sega napravo revete.da ne zabraviame che dsk varviaha perfektno minalata godina i che vse oshte niama fond na koito da si prodadete dialovete v ramkite na edin den.sled kapman dsk rastej sa s nai mnogo kesh taka che neshtata shte se opraviat.v momenta amatiorite koito prodavat akcii na fonda vodiat do padaneto im.fonda akcii li da kupuva ili da sabira po-veche kesh za da plashtat na carvulite,koito se panikiosvat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
                          Първоначално изпратено от KoHcKaMyXa
                          Абе момчета тоя ДСК раСтеЖ много му спадна доходността ? какво стана ? че не вечерахме ! като си спомянам, че за момент беше 90% сега 40% :-) как става тоя номер ?
                          малее ДСК са момго зле ! ебаси Софикса и БГ литнаха те само +0.0206 ебаси смешниците ! изляза ли на 0 им бия камшика ! баси ! и това ми било фонд ! абе мочета ! малее бегаи че ме е яд да гледам ! сайта им !
                          Да,наистина при ръст на SOFIX от над 6%, ДСК Растеж само с 1,146%. Предполагам, че са кеширали яко, ама само гадая... Все пак от септември 2007 нито един месечен отчет не можах да видя. Този факт е повод за сериозна, ама много сериозна критика!

Тоя факт е предполгам истина че са кеширали , но това е само в техем ------------------ защото хора като мене който излязат на 0 и айде било каквото било .. до тука с ДСК ! не е съвет :-) нито препоръка :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от KoHcKaMyXa
                            Абе момчета тоя ДСК раСтеЖ много му спадна доходността ? какво стана ? че не вечерахме ! като си спомянам, че за момент беше 90% сега 40% :-) как става тоя номер ?
                            малее ДСК са момго зле ! ебаси Софикса и БГ литнаха те само +0.0206 ебаси смешниците ! изляза ли на 0 им бия камшика ! баси ! и това ми било фонд ! абе мочета ! малее бегаи че ме е яд да гледам ! сайта им !
                            Да,наистина при ръст на SOFIX от над 6%, ДСК Растеж само с 1,146%. Предполагам, че са кеширали яко, ама само гадая... Все пак от септември 2007 нито един месечен отчет не можах да видя. Този факт е повод за сериозна, ама много сериозна критика!

Коментар

• Първоначално изпратено от KoHcKaMyXa

Коментар

• Абе момчета тоя ДСК раСтеЖ много му спадна доходността ? какво стана ? че не вечерахме ! като си спомянам, че за момент беше 90% сега 40% :-) как става тоя номер ?

Коментар

Working...
                                X