IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДСК Баланс и ДСК Растеж - мнение?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• така е доходността към момента е такава но от 11.06г. почнаха да се плашат и да намаляват % рисков сегмент (акции) в протфейла - ако не се поправят в скоро време след 1 г. доходността им няма да е такава

и какво излиза в крайна сметка че водещите акции трябва да поскъпнат средно с 190% за да получиш 100% от фонда - гадно е мамка му

и какви са тия огромни разходи по преоценка на активите и за възнаграждения - нагоре надолу 0,25% месечно от НСА за тях.

но все пак са от водещите (над средното ниво са)

Коментар

• Съгласен съм с теб NOVAK прекалената предпазливост пречи и за по-добри резултати но в момента постигат около 70% доходност с много постоянен ръст и без колабси по трасето.Разбира се че може и повече.За високодоходен фонд са малко плахички може би?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
        Първоначално изпратено от todorov 74
        Да изкарам на преден план една позабравена тема и да чуя вашете коментари.Мисля,че ДСК Растеж се справя все по-добре и по-добре.Може и да не е номер едно но видимо се бори с първенците.Портфела им към 30.06мисля че е обещаващ и може да се очакват положителни изненади.Дистрибуцията на дяловете и ликвидноста им мисля не е за коментар.Очаквам вашите мнения.
        На мен също ми харесва портфейла на ДСК Растеж. Не е при първенците по доходност, но при обратното изкупуване са много адекватни-70% от парите си получаваш при подаването на поръчка за изкупуване на дялове, а останалите ги имаш на другия ден. Имат развита клонова мрежа,бумащината не е чак толкова много. Освен това при корекцията през март и април, не отбелязаха голям спад,за което бях доволен.
        Имам дялове!
        Настощето мнение е лично и не е препоръка за покупко-продажба!
        добър е спор няма но има два съществени пропуска

1. За рисков фонд само около 60 % акции (високодоходния им актив0
        2. За чий Х......и са им толкоз депозитна база - даже не е и кеш за спекулации

ОББ и Бенч2 са с изключително волатилни графики (водещите им инвестиции в акции са едни и същи) сравнени и с тази на ДСК разтеж но с изчистени гореописани според мен грешки.

гореизложеното по никакъв начин да не се приема като препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
          Да изкарам на преден план една позабравена тема и да чуя вашете коментари.Мисля,че ДСК Растеж се справя все по-добре и по-добре.Може и да не е номер едно но видимо се бори с първенците.Портфела им към 30.06мисля че е обещаващ и може да се очакват положителни изненади.Дистрибуцията на дяловете и ликвидноста им мисля не е за коментар.Очаквам вашите мнения.
          На мен също ми харесва портфейла на ДСК Растеж. Не е при първенците по доходност, но при обратното изкупуване са много адекватни-70% от парите си получаваш при подаването на поръчка за изкупуване на дялове, а останалите ги имаш на другия ден. Имат развита клонова мрежа,бумащината не е чак толкова много. Освен това при корекцията през март и април, не отбелязаха голям спад,за което бях доволен.
          Имам дялове!
          Настощето мнение е лично и не е препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Да изкарам на преден план една позабравена тема и да чуя вашете коментари.Мисля,че ДСК Растеж се справя все по-добре и по-добре.Може и да не е номер едно но видимо се бори с първенците.Портфела им към 30.06мисля че е обещаващ и може да се очакват положителни изненади.Дистрибуцията на дяловете и ликвидноста им мисля не е за коментар.Очаквам вашите мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от SeanICK
              Първоначално изпратено от anonim4o
              Извинявам се предварително че се намесвам в чуждата тема но и аз се интересувам от тези взаимни фондове и се двоумя и триумя а тъй като съм много далече от инвестиции,икономика и разни такива немога да реша от кой фонд да си купя дялове. То много фондове бе... та ОББ имат, та ДСК, райфайзен,карол,елана,бенчмарк. Няма смисъл да ги изброявам всички-вие си ги знаете но при такъв голям избор.... нищо не мога да реша. Къде е най-добре според вас- и по-точно има ли такова голямо значение фирмата или е по-важно къде ще инвестира фонда-българия или чужбина.
              Намери и прочети проспектите на всички гореизброени, прегледай структурата за миналия месец на портфейлите, но аз бих ти дал един съвет-ако искаш да инвестираш на БФБ-избери взаимните схеми с най-голям процент на депозити и свободни парични средства(заради предстоящите ИПО-та).Иначе за инвестиции в региона-довери се на доказалите се през годините-Това са Карол
              Автора на темата подчертава че не е наясно от "инвестиции,икономика и разни такива" и аз не виждам като прочете даден проспект какво точно ще му стане ясно и най-вече с какво ще му помогне да вземе решение...

Според мен удачен вариант (както аз съм направил) е да се вложат пари в няколко фонда, така после не се налага да се превеждат суми по банкови сметки (при обратно изкупуване), а може да се изтеглят парите на каса (за суми до 5000 лв). Отделно - по този начин се разпределя и риска. От 'моите' фондове за месец март - доходността на единият беше на минус,но на другите два на плюс.

Бих препоръчал фондовете на Райфайзен - има и балансирани и рискови; и такива инвестиращи в БГ и такива инвестиращи в региона... въпрос на цели.

За ДСК фондовете - лично аз се отказах, не за друго, но за да инвестираш 1000лв разправиите и бумащините са прекалено много...
              А, отделно много ме зарадва, че ОК, инвестираш пари, трябва обаче да имаш разплащателна сметка и от тази сметка се удържа такса всеки месец!!! Тоест ти инвестираш пари, ДСК се промотират с чудна доходност, но иначе прибират някаква мизерна сума за тази разплащателна сметка. Толкова ли не могат да я включат в графата 'разни' и толкоз...

Други фондове,които бих препоръчал - Бенчмарк, Елана,Капман,Алфа Индекс топ 15... Разбира се има още много, но най-добре автора да си избере топ 3 и да разпредели сумата която мисли да инвестира по равно. Как точно да избере топ 3 - това вече е въпрос на лични усещания. В крайна сметка само по реализирана преди доходност не може да се направи избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от anonim4o
                Извинявам се предварително че се намесвам в чуждата тема но и аз се интересувам от тези взаимни фондове и се двоумя и триумя а тъй като съм много далече от инвестиции,икономика и разни такива немога да реша от кой фонд да си купя дялове. То много фондове бе... та ОББ имат, та ДСК, райфайзен,карол,елана,бенчмарк. Няма смисъл да ги изброявам всички-вие си ги знаете но при такъв голям избор.... нищо не мога да реша. Къде е най-добре според вас- и по-точно има ли такова голямо значение фирмата или е по-важно къде ще инвестира фонда-българия или чужбина.
                Намери и прочети проспектите на всички гореизброени, прегледай структурата за миналия месец на портфейлите, но аз бих ти дал един съвет-ако искаш да инвестираш на БФБ-избери взаимните схеми с най-голям процент на депозити и свободни парични средства(заради предстоящите ИПО-та).Иначе за инвестиции в региона-довери се на доказалите се през годините-Това са Карол

Коментар

• Извинявам се предварително че се намесвам в чуждата тема но и аз се интересувам от тези взаимни фондове и се двоумя и триумя а тъй като съм много далече от инвестиции,икономика и разни такива немога да реша от кой фонд да си купя дялове. То много фондове бе... та ОББ имат, та ДСК, райфайзен,карол,елана,бенчмарк. Няма смисъл да ги изброявам всички-вие си ги знаете но при такъв голям избор.... нищо не мога да реша. Къде е най-добре според вас- и по-точно има ли такова голямо значение фирмата или е по-важно къде ще инвестира фонда-българия или чужбина.

Коментар

• 1. По отношение на ликвидността са много добре-няма фонд, от който можеш веднага в деня в който решиш да си продаваш дяловете, да си вземеш парите-в най-лошия случай взимаш 70% в деня, в който си откупуваш дяловете, а останалите 30 % на другия ден.
                    2. Портфейла може да им го прецениш на страницата на БФБ-София
                    3. По отношение на доходността им-резултатите им са на средно ниво-нито са от най-високите, нито от най-ниските
                    4. Предимство е,че имат развита клонова мрежа-можеш навсякъде в определените клонове да осъществяваш операции
                    5. Специално за ДСК Растеж, дори и при големите спадове през месец март, може би на добра диверсификация загубите не бяха толкова големи.
                    Не е препоръка, сам си решавай!
                    Имам дялове в ДСК Растеж

Коментар

• Някой има ли дялове в ОТП централно европейския фонд в акции ...аз имам там 500 евра ама не мога да намеря инфо за съдържанието на портфейла на фонда.
                      Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• И аз ги гледах, за 1 година имат над 60% печалба при “ДСК Растеж", ако питаш мен малко влака е изтърван, но който рискува пИчели или губи ...

Коментар

• аз участвам в ДСК баланс, не мисля че са чак толкова зле колкото го представяте. Нормално е ако правиш поръчка за брой дялове да депозираш в сметката си повече пари отколкото е текущата цена за деня тъй като цената за покупка се определя в края на работния ден. Ако дадеш поръчка за стойност е необходимо да имаш само точната сума. Не знам как е при други взаимни фондове но според мен това е напълно нормално и логично. Друга подробност е че за да си купиш / продадеш дялове трябва да имаш разплащ. сметка в ДСК тъй като сумите се теглят / изплащат само по тази сметка а не на каса.

Коментар

• dsk

Нямам там дялове, но фактът, че задаваш този въпрос, след като вероятно си прегледал сайта на ДСК-фондовете, говори сам за себе си Аз също го прегледах и не разбрах нищо То са някакви блокирани сметки при покупка на дяловете, внасяш 130 %, 30 % оставали блокирани в сметката /?!/ - а бе по-сложни врътки не съм виждал. За мениджмънта нищо не видях. Ама влизал ли си някога в Банка ДСК? Каквато банката, такива и фондовете, това мога да ти кажа. Въобще не е препоръка

Коментар

• ДСК Баланс и ДСК Растеж - мнение?

Здравейте! Искам да попитам за мнение относно взаимните фондове ДСК Баланс и ДСК Растеж, спрямо други подобни фондове. Например инвестиционна политика, оперативни разходи и др. п. Благодря!
                            Working...
                            X