IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ-София (FEEI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Увеличение на свободно търгуемите акции

Първоначално изпратено от PDP
    С цел да предпазим интересите на всички в момента в който бе взето решението за приключване на увеличението на фрифлота същата информация бе разпостранена незабавно.
    Господин Прокопиев,

Една от причините да не влеза преди във FЕЕI беше, че има много малък free float. В понеделник си взех прилична част от предложения от вас пакет. Едно от съображенията ми да го направя беше, че сте решили да увеличите значително обема на свободно търгуемите акции, включително с обещаните допълнителни количества. Аз не се съмнявах, че ще има интерес и действителността го потвърждава.

Сега вие променяте в ход условията, което не е много красиво. А да се оправдавате с липса на интерес точно днес е несъстоятелно. Откровено казано вероятно ще си го имам едно на ум, когато дойде IPO на Енемона.

Коментар

• Г-н Прокопиев,
      уважавам позицията Ви и Ви приветствам затова, че търсите публичността. Затова в никакъв случай не сте изгубили моето доверие, но определено смятам, че допуснахте грешка този път.
      Оценката затова дали има достатъчно интерес, при който да пуснете допълнителният пакет е крайно субективна, не е обявено предварително по никакъв начин на база на какво ще се вземе решение затова. В 09:30 търсенето е било за 5000, в 10:30 за 15 000, в 12:30 може и за 100 000 да стане, още повече офертите на пазара са нещо съвсем различно от реалното търсене.
      Логично е да се предположи, че щом се изкупи единия пакет значи има достатъчно интерес, да не говорим затова, че не сложихте никакви срокове. Затова смятам, че за в бъдеще трябва да сте доста по-прецизни, все пак не става дума за литература, а за числа, за точност и яснота.
      Весели празници и на Вас!

Коментар

Първоначално изпратено от znae6t
        Увеличение на свободно търгуемите акции на Фонд за Енергетика и Енергийни Икономии АДСИЦ (FEEI)

Мажоритарният акционер на ФЕЕИ АДСИЦ обяви, че успешно приключи с пласирането на 50 000 акции на дружеството при добър интерес от страна на инвеститорите. Беше обявено, че при интерес ще бъдат пласирани още 25-50 000 акции но анализа на заявките до 10:30 на 23 Май 2007 година показва интерес за около 17 000 акции на цена над 2.60 лв в резултат на което е взето решение да не бъде поставян следващ ордер. На база доклад на СД на ФЕЕИ АДСИЦ мажоритарните акционери успешно приключват съгласно препоръката в доклада увеличението на фриифлота от около 7% до 15.4%.
        Това не е много сериозна позиция господа, струва ми се, че малко сте обидени на пазара, затова, че не ви изкупи бързо първия пакет. Но когато сте заявили нещо би трябвало да го спазвате. Ако се измъквате с подобни "анализа на заявките до 10:30" всеки път, когато нещо не е така, както сте си го представяли, бързо ще изгубите крехкото доверие на инвеститорите.
        А що се отнася до малко мудната реакция на пазара - поради крайно ниския фрий флоут малко хора са се загледали към акциите на ФЕИ и им е трябвало малко време, за да вземат инвестиционно решение, това е съвсем нормално.
        Желая Ви успех!
        Благодаря Ви за откровената позиция и мнение. Преди да бъде поставен ордера беше разпостранен прес релииз който да информира инвестиционната общност за намерението и позицията на мажоритарните акционери на ФЕЕИ АДСИЦ, новината беше отразена както в електронните така и в печатните медии.

http://www.kompanii.investor.bg/?cat=5&id=50674

Пласирането на акциите протече както беше планирано, като в крайна сметка смениха собственика си и над 20 000 акции на минотарен акционер който се възползва от случая.
        Благодарни сме на всички нови акционери на дружеството за оказаното довение. Както преди изготвяне на препоръката така и по време на пласирането на акциите сме се допитвали до инвестиционната общност.
        С цел да предпазим интересите на всички в момента в който бе взето решението за приключване на увеличението на фрифлота същата информация бе разпостранена незабавно.
        Благодаря Ви и за коментара относно доверието - през изминалите три дни бяха събрани доста препоръки и коментари които във възможно най-кратък срок ще бъдат разгледани и полезните от тях реализирани, с което надявам се за пореден път да допринесем за увеличаване на доверието в нашите акционери - настоящи и бъдещи.

С пожелания за весели празници,

Прокопи Прокопиев
        Председател на СД
        ФЕЕИ АДСИЦ

Коментар

Увеличение на свободно търгуемите акции на Фонд за Енергетика и Енергийни Икономии АДСИЦ (FEEI)

Мажоритарният акционер на ФЕЕИ АДСИЦ обяви, че успешно приключи с пласирането на 50 000 акции на дружеството при добър интерес от страна на инвеститорите. Беше обявено, че при интерес ще бъдат пласирани още 25-50 000 акции но анализа на заявките до 10:30 на 23 Май 2007 година показва интерес за около 17 000 акции на цена над 2.60 лв в резултат на което е взето решение да не бъде поставян следващ ордер. На база доклад на СД на ФЕЕИ АДСИЦ мажоритарните акционери успешно приключват съгласно препоръката в доклада увеличението на фриифлота от около 7% до 15.4%.
          Това не е много сериозна позиция господа, струва ми се, че малко сте обидени на пазара, затова, че не ви изкупи бързо първия пакет. Но когато сте заявили нещо би трябвало да го спазвате. Ако се измъквате с подобни "анализа на заявките до 10:30" всеки път, когато нещо не е така, както сте си го представяли, бързо ще изгубите крехкото доверие на инвеститорите.
          А що се отнася до малко мудната реакция на пазара - поради крайно ниския фрий флоут малко хора са се загледали към акциите на ФЕИ и им е трябвало малко време, за да вземат инвестиционно решение, това е съвсем нормално.
          Желая Ви успех!

Коментар

да, ама сега търсенето е за поне 30 000 акции .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
              Докато се начудим и 170 грабнаха към 20 000 акции.
              Да видим дали ще има още. Кзаха, че повишен интерес ще пуснат още акции, а интерес гледам има доста
              Ами така е като постоянно пишете тук да им давате идеи. Няма смисъл да се вдига врява до небето.

Коментар

• Увеличение на свободно търгуемите акции

Коментар

• Докато се начудим и 170 грабнаха към 20 000 акции.
                  Да видим дали ще има още. Кзаха, че повишен интерес ще пуснат още акции, а интерес гледам има доста

Коментар

• И аз си взех от тези акцийки, мисля че ще ни радват в бъдеще. Имайки предвид дивидента дори в близкото бъдеще Иначе с тези 19к на 108 ще минат над 70к акции, така че и да има други няма да са много.

Коментар

• и аз мисля да изчакам и да взема от 108

Коментар

• усетиха се вие сметнете предполагаемия дивидент за 2007-а

а аз успях да избегна и купих за увеличаване на фри фолута

Коментар

• и 18 ст. дивидент след месец хич не ми звучи зле ...

Коментар

• че те имали печалба от 16 стотинки само за Q1

Коментар

• абе има некакви се бутат да продават под офертата на ФЕЕИ.
                              Продавайте и после ще плачете.
                              Може ли само да ви помоля да си махнете за малко офертата да купя за увеличаване на фри флоута пък после пак я слагайте?

Коментар

• ех ех, последния месец и нещо именно аз доста накупих и все близо до 2.60.
                                явно аз съм дал тона за тази цена

Коментар

Working...
                                X