IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ-София (FEEI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• който се вредил на цена по-малка от 6 лева, браво на него:

В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ-София /FEEI/:
    Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ-София подписа с Европейската банка за възстановяване и развитие Мандатно писмо, с което ще започнат преговори по отпускане на кредит в размер на 10 000 000 евро.

Коментар

• Здравейте, я да попитам мина ли ОСА в петък? Днес очаквах съобщение на БФБ ама за сега нищо...

Коментар

• Мерси за бързия отговор. Ще чакам с интерес!

Коментар

• Благодаря за коментара.

Очаквайте обновяване на информацията за портфейла до края на първата седмица на юли. Ще включва обобщена информация за изминалото полугодие.

Поздрави,

Прокопи Прокопиев

Коментар

• Г-н Прокопиев,
            От началото на годината не сте обновявали информацията за портфейла на дружеството на сайта ви. Можете ли да обявите какъв размер достигна портфейлът на ФЕЕИ и какви са месечните вноски към края на май.

Благодаря ви!

Коментар

• Не искам да се заяждам, но на коментарите на някои колеги тук може да бъде отговорено с приказката "Сетила се Мара да се побара"

Коментар

• Понеже сме обвинени в некоректност и както виждам май само за липсата на втори ордер между 25 и 50 000 акции искам да допълня, че съгласно обявените намерения имахме възможност да вземем това решение още след края на сесията на 21 Май когато бяха пласирани само около половината акции.
                Ордерите след изчерпването на поставения от 50 000 акции за над 2.60 минаха 25 000 акции днес след като обявихме решението си, което беше почти ясно след като на 22 Май бяха останали 19 000 акции.
                Да можехме да мислим няколко дена и тогава да обявим решението си - не би трябвало да се сърди някой когато обявяваме незабавно решенията си .

Предполагам очакваното за края на юни SPO на Ломско Пиво АД ще бъде следващият "лакмус" за инвеститорите за нашето отношение.

Поздрави и весели празници на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                  но дори и това, че пуснаха толко акции на 2.60 е добър знак, а добрите знаци са повече от лошите
                  На фона на действията на други мажоритари,направеното наистина се отличава, аз обаче не бих си позволил да си формирам мнението на база сравнение.И погледнато само в частност при конкретната ситуация тук,мисля че znae6t и LuckyStrike достатъчно точно посочиха кое разочарова в случая.
                  Първоначално изпратено от LuckyStrike
                  Откровено казано вероятно ще си го имам едно на ум, когато дойде IPO на Енемона.
                  След днещната случка вече имам 3 на ум:
                  1. Така приятния за "инвестиционната общност" екип от Елана и ОББ.
                  2. Предварително обявения "интерес от страна на чуждестранни инвеститори за по-голям пакет дори от предвидения да се предложи при IPO-то"
                  3.
                  Първоначално изпратено от съни(тя)
                  Да бе, Боби, да си сменяш позицията по време на сесия е страхотен знак...
                  Гореизказаното мнение(пардон - рев) е подплатено с приличен пакет във FEEI.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                    спряха ми устрема
                    моя го попариха в зародиш))

Коментар

• абе хора добре ли сте, акциите седяха 2 дни, и чак днес купиха последните.
                      Какво ревете сега че не пуснали и другите???

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                        Да бе, Боби, да си сменяш позицията по време на сесия е страхотен знак...няма нужда и от коментар))
                        като гледам на 3лв. са се поизлъгали има няма около 1000 парченца
                        не, и аз ги очаквах тези допълнителните нали знаеш, че се купува пропорционално на фри флоута. спряха ми устрема

Коментар

• Да бе, Боби, да си сменяш позицията по време на сесия е страхотен знак...няма нужда и от коментар))
                          като гледам на 3лв. са се поизлъгали има няма около 1000 парченца

Коментар

• Първоначално изпратено от Курти
                            Цялата ситуация по скоро ми изглежда като преосмисляне на цената, при която се вдига "free-float"-а.
                            май си прав. като гледам как се купува към 3-те лева, то 2.6 си беше подарък )

е нормално е според мен, но дори и това, че пуснаха толко акции на 2.60 е добър знак, а добрите знаци са повече от лошите

Коментар

• Цялата ситуация по скоро ми изглежда като преосмисляне на цената, при която се вдига "free-float"-а.
                              А относно споменатия "анализа на заявките до 10:30" - ами това спокойно може да спечели приза "бисер на деня" и да украси достойно темата "Бисери и вицове" - пределно ясно е,че е търсен параван за реалните причини. И все пак точно така формулирано показва интересно отношение към иначе споменаваната с уважение "инвестиционна общност",която със сигурност е наясно на къде си насочва интереса и по какъв начин го демонстрира :
                              Първоначално изпратено от znae6t
                              офертите на пазара са нещо съвсем различно от реалното търсене
                              Продължавам с интерес да следя дискусията тук.
                              Весели празници на всички четящи форума!

Коментар

• ами те хората си купуват от пазара.

и сега като всичко свърши да споделя още едно предимство на FEEI. Всички казват АДСИЦ-те не реинвестират печалбата и затова няма да има голяма капиталова доходност.
                                Да, ама при FEEI не е така.
                                Наистина 90% от печалбата се разпределят за дивиденти, но при всяко увеличение на капитала FEEI пуска и емисия облигации. Това се предвижда и за следващото увеличение. С парите от облигациите се инвестира, а пък изплащането на суми по облигациите става преди формирането на печалбата и изплащането на онези 90% като дивидент.
                                По този начин част от печалбата -> за покриване плащане по облигациите, което всъщност -> като реинвестиране.

По този начин хем се ползва финансов лост, хем се реинвестира.

Коментар

Working...
                                X