За това не трябва да се учудваме от тази корекция.Всичко вървеше прекалено хубаво.Интересното е колко ще продължи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.GrahamДали ще са 2 или 3% надолу какво значение има?Ако сте решили да продават 1% не е важен.Ако сте решили да се доверите на Капман и 5% да паднат нали после ще са 100% нагоре така че какво толкова смятате?Споко.
наминах днес покрай твоите любимци ,пих едно кайве и сок минаха към 100 калпака народ поне да продават ,в офиса гробна тишина само на персонала дето леко му потрепваха нервно ръчичките ,и за да не ме обвините ,че само с лошо ще добавя ,че имаше един чичка каде купуваше дялове вярно за 5 бонки ма се кяр за някой друг)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от observer-ALLПървоначално изпратено от mitkodotcomПървоначално изпратено от ОКМоже и под 2% да е. Прекараха 10 акции на Актив пропъртис на висока цена Просто ме кефят как с по 10 акции по 2 лева си вдигат оценката на активите с 50 бона
Сред инвестиционната общност съществува убеждение, че някои цени на нисколиквидни дружества са поддържани манипулативно с цел преоценка на портфейли и изкуствено завишаване на резултати, като това се допуска дори от колективни инвестиционни схеми, които са в санкция от регулаторния орган.
БАЛИП всъщност постави всичко на всичко само три въпроса, вторите два от които очевидно са насочени срещу Капман: 1. преекспонирането на очакванията за печалба от ИПО, 2. преоценката на активи чрез единични сделки и 3. рекламирането на предишна доходност.
Пак казвам - и мен ме кефи, и аз печеля от това (имам дялове в Капман към момента, в който пиша тези редове). Но нека не си заравяме главата в пясъка и нека си дадем ясна сметка, че точно тази практика издразни някои хора и понеже не могат да я спрат по друг начин, бутнаха пазара надолу (повече отколкото очакваха, но това е друга тема). И докато не измислят как да не може да се прави преоценка на голям портфейл чрез продажба на две акции, дотогава няма да търгуват и няма да има ликвидност. Като първа стъпка оценките ще са по цена на затваряне, а не по средна цена за деня.
Митко
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitkodotcomПървоначално изпратено от ОКМоже и под 2% да е. Прекараха 10 акции на Актив пропъртис на висока цена Просто ме кефят как с по 10 акции по 2 лева си вдигат оценката на активите с 50 бона
Сред инвестиционната общност съществува убеждение, че някои цени на нисколиквидни дружества са поддържани манипулативно с цел преоценка на портфейли и изкуствено завишаване на резултати, като това се допуска дори от колективни инвестиционни схеми, които са в санкция от регулаторния орган.
БАЛИП всъщност постави всичко на всичко само три въпроса, вторите два от които очевидно са насочени срещу Капман: 1. преекспонирането на очакванията за печалба от ИПО, 2. преоценката на активи чрез единични сделки и 3. рекламирането на предишна доходност.
Пак казвам - и мен ме кефи, и аз печеля от това (имам дялове в Капман към момента, в който пиша тези редове). Но нека не си заравяме главата в пясъка и нека си дадем ясна сметка, че точно тази практика издразни някои хора и понеже не могат да я спрат по друг начин, бутнаха пазара надолу (повече отколкото очакваха, но това е друга тема). И докато не измислят как да не може да се прави преоценка на голям портфейл чрез продажба на две акции, дотогава няма да търгуват и няма да има ликвидност. Като първа стъпка оценките ще са по цена на затваряне, а не по средна цена за деня.
Митко
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКМоже и под 2% да е. Прекараха 10 акции на Актив пропъртис на висока цена Просто ме кефят как с по 10 акции по 2 лева си вдигат оценката на активите с 50 бона
Митко
Коментар
-
Първоначално изпратено от МечкадарАбсолютен наивник, който си няма и идея къде си е вложил парите и как се определят цените.
Първоначално изпратено от castorмоята прогноза е, че с днешните котировки, капман ще тръгне срещу тренда, (т.е. положителни малко над 0%), за да генерира позитивни очаквания. Ако Елана са консерви и мечи фенове, то Капман са точно обратното. Едните искат да спечелят от това, че пазара пада, а другите от това, че се качва. Сами преценете кой печели повече симпатии...и кой ще поведе пазара нагоре...
Коментар
-
Абсолютен наивник, който си няма и идея къде си е вложил парите и как се определят цените.
Първоначално изпратено от castorмоята прогноза е, че с днешните котировки, капман ще тръгне срещу тренда, (т.е. положителни малко над 0%), за да генерира позитивни очаквания. Ако Елана са консерви и мечи фенове, то Капман са точно обратното. Едните искат да спечелят от това, че пазара пада, а другите от това, че се качва. Сами преценете кой печели повече симпатии...и кой ще поведе пазара нагоре...
Коментар
-
моята прогноза е, че с днешните котировки, капман ще тръгне срещу тренда, (т.е. положителни малко над 0%), за да генерира позитивни очаквания. Ако Елана са консерви и мечи фенове, то Капман са точно обратното. Едните искат да спечелят от това, че пазара пада, а другите от това, че се качва. Сами преценете кой печели повече симпатии...и кой ще поведе пазара нагоре...
Коментар
-
ОК
Може и под 2% да е. Прекараха 10 акции на Актив пропъртис на висока цена Просто ме кефят как с по 10 акции по 2 лева си вдигат оценката на активите с 50 бона
Коментар
Коментар