If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги имам питане кам разбирачите:
Къде мога да намерия партфейла на Капман Макс,защото имам някакъв от Април,а се ядосвам, защото Пон. и Втор. почти всички техни позиции скачат, а те само с 0.8%,нещо не ми се връзва.
БЛАГОДАРИЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!
Портфейлите на КИС вече се тайна и не се публикуват, само мога да ти кажа, че към датата на увеличаване на капитала са имали
Холдинг Пътища - 3324 броя
Мостстрой - 23879 бр.
Но към вчерашна дата не знам какво имат от тези позиции ......
Къде мога да намерия партфейла на Капман Макс,защото имам някакъв от Април,а се ядосвам, защото Пон. и Втор. почти всички техни позиции скачат, а те само с 0.8%,нещо не ми се връзва.
БЛАГОДАРИЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!
Iskam da popitam profisionalistite:
Imam malko dialove v Uga,kakvo mislite za fonda(jenata iska da
За да чака човек трябва да вижда някаква положителна тенденция във близко бъдеще. Къде точно я видяхте вие:
1. Инфлацията реално гони 20%. Дефицита е рекорден.
2. Скъпото евро и евтиния долар
3. Липсата на работна ръка вдига цената на пройзводител.
4. Петрола трайно над 100$.
5. Имотния балон издиша бавно, но сигурно.
6. Европарите са трайно блокирани.
7. Чуждите инвестиции падат, след тоя доклад ще падат още по осезаемо.
8. Имаме излишък базиран на ДДС и Акцизи (т.е. на потребление, а не на пройзводство).
9. Политическата обстановка е "куче влачи рейс". Тия са зле, но и по-добри няма.
Аз ако съм кредитна агенция бих дал на Б-я трайно негативна прогноза. И предполагам, че ще се случи в обозримо бъдеще.
Та ми е много чудно какво точно чакате? Българската икономика е трайно надолу - Капман да не са магьостници? Те просто следват тренда.
ZA VSICHKO SI PRAV NA 100%, NO MOETO SKROMNO MNENIE E, CHE AKO RAZBIRAXA TOLKOVA MNOGO SHTQXA DA OBARNAT SAOTNOSHENIETO AKCII-DEPOZITI. OT TAM NQMASHE DA PADAT KATO GULE NADOLU < A PONE SHTQXA DA SE POSTABILIZIRAT .NE ZNAM DA E ZABRANENO OTNOSHENI 90% DEPOZIT, 10% AKCII. SAMO , CHE ... NQMA DA KOMENTIRAM SHTOTO NE RAZBIRAM I AZ KATO TQX !!!
За да чака човек трябва да вижда някаква положителна тенденция във близко бъдеще. Къде точно я видяхте вие:
1. Инфлацията реално гони 20%. Дефицита е рекорден.2. Скъпото евро и евтиния долар
8. Имаме излишък базиран на ДДС и Акцизи (т.е. на потребление, а не на пройзводство).
9. Политическата обстановка е "куче влачи рейс". Тия са зле, но и по-добри няма.
Аз ако съм кредитна агенция бих дал на Б-я трайно негативна прогноза. И предполагам, че ще се случи в обозримо бъдеще.
Та ми е много чудно какво точно чакате? Българската икономика е трайно надолу - Капман да не са магьостници? Те просто следват тренда.
Пич, не съм адвокат на Капман ама ти направо се _сра :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
1. Инфлацията реално гони 20%. Дефицита е рекорден.
2. Скъпото евро и евтиния долар
Чекаме, ама баира стана много стръмен надолу...
Идеята на поста ми беше дали инфлацията, полит. обстановката, въпросителните около валутния борд и разни др. няма да обезсмислят чакането накрая...
Ехо, има ли някой още тук...или всички продадоха/продават...
Как мислите, дали hold стратегия тук е добра идея, или дългосрочно някой фактори ще превърнат тези инвестиции в "масова приватизация епизод следващ"?
Няма препоръки в горното!
Не съм следил отдавна портфейла на макса ,някой може ли да ми обясни защо при положение ,че основната им акция в портфейла( холдин пътища) е + 30% на седмична база ,те днес обявиха цена -1.5%???
това е така,защото е на база от вторник до сега,а пък и другите акции на МАКСА са надолу
Не съм следил отдавна портфейла на макса ,някой може ли да ми обясни защо при положение ,че основната им акция в портфейла( холдин пътища) е + 30% на седмична база ,те днес обявиха цена -1.5%???
Тук ме притеснява това, че някои инвеститори във фондовете на Капман могат да потрият ръце и да решат да си осребрят "хартиената" доходност и поради невъзможност на този етап да продават от Пътищата и Мостовете, Капман да се наложи да продават от другите си позиции - което би означавало нов натиск надолу за пазара... И при тази ликвидност...
Това се отнася не само за Капман, а и за други фондове, които имат много Пътища и Мостове...
Коментар