If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
балансиран? Те могат ли да го балансират? С надуване на балона сигурно следват професионалната портфолио стратегия и оптимизация. Как ще им гледам сеира some day. LOL
Карай си S600 от AMG и злобей...хахахха
Че какво толкова е станало миналите месеци,че си се изнервил? Да не окъка кожената тапицерия?
Я шътни колата преди 31 докато е 1г. по нова, че след това ще добавиш още една годинка
даа , това ми прилича все повече на хазарт
дайте идеи за по нормална инвестиция,
като гледам и капитала следва макса и не мисля че е по ниско рисков
аз имам акции в Капитала и честно да ти кажа, по време на корекция се забелязва, че е балансиран
балансиран? Те могат ли да го балансират? С надуване на балона сигурно следват професионалната портфолио стратегия и оптимизация. Как ще им гледам сеира some day. LOL
няма всеки ден да си играят хората да смятат котировки, има по-важни работи за вършене като анализи и тем подобни. И не е хубаво да си натоварваш психиката всеки ден с тия индекси. А и инвестицията тук е дългосрочна, а не да се ползва от накой хора като разплащателна сметка.
Не знам каква толкова е играта при положение че много по малки фондове го правят и не е толкова сложно. Мислех че в ден като този е хубаво да знаеш какво става с вложенията ти и не е удобно някак си да чакаш до петък
1. Ти инвеститор ли си или спекулант?
2. Ако си инвеститор - какъв е времевия ти хоризонт?
3. До колко са ти важни парите които инвестираш? Готов ли си да ги загубиш?
Защо имам чувството че нямаш ясни отговори на тия въпроси?
1. Инвеститор
2. година до 18 месеца
3. не на 100%
P.S. Нямам дялове в Капман и мислех да запиша.
1. Ако си инвеститор - не би трябвало да те интересуват толкоз сериозно дневните изменения. Ти си по скоро спекулант - което не обида, аз уважавам спекулантите, които са се самоосъзнали като такива.
2. Времевият ти хоризонт е като за инвеститор... но гониш дневни нива като спекулант
3. Шанса да загубиш 100% е 1%. Но шанса да загубиш 30-40% в период от една година - съвсем реален.
Та хубаво нямаш купени дялове... обмисли пак тия три въпроса преди да купиш дялове. Да няма после и ти всеки ден да хленчиш...."о защо днес пак сме на -"
Лично мнение, не го приемай като препоръка:
Раздели си инвестициите на 3 (ти ще си определиш в какво отношение).
1. В Високодоходен и ВИСОКОРИСКОВ фонд.
2. В Балансиран фонд
3. Пусни си Кобос.
Кобоса най вероятно ще ти е на загуба. Но ще ти покаже някой много важни неща за функционирането на борсата. А и ще ти даде възможност да утоляваш спекулативните си желания.
Коментар