If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пич, като търгуваш досатъчно отдавна, и инвестираш във фондове, седни да прочетеш правилата за оценка на активите им. Много хора, с които съм говорил очакваха такъв спад при Капман вчера, и той не е заради манипулации.
Какво се случи днес тук?
Как е възможно от вторник до днес "-9%"?
Какво друго свен МОСТСТРОЙ е с голям дял в портфейла и е загубило такива проценти?
Намирисва ми на нагласена стойност, а какъв ли би бил интереса на Капман?
1: Големи обратни- едва ли сега е повече от преди
2: Големи постъпления - тогава нямат интерес от ниската цена
3: Големи постъпления от приближени лица - оправдано и доста премерено във времето
Разчитам на вариант 3, защото е ясно къде и как ще изкупуват, в противен случай следвашата седмица ги чака разгневена тълпа от отчаяни клиенти, а за нас дъжд от "сини чипове" породен от масираните разпродажби.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на акции.
За съжаление все още притежавам и малко дялове от Капман Макс, за които вече съвсем съм претръпнал и мисля по-скоро за "сигнала - 9%".
PS Сега очаквам някой отново да разясни "как процентите не могат да се манипулират"?...
Първоначално изпратено от slavikd
Пич излез от този смешен фонд , купи си акции на някоя сериозна компания може на две или три и ще можеш сам да си следиш процентите!!! И няма комисионни и няма тайни и сам си решаваш!!! Не мога да разбера кво правиш тук като се доверяваш на измислените герои във фондовете!!!
Не си ме разбрал, аз търгувам достатъчно активно със "сериозни компании" и го правя от достатъчно дълго време и поне за моите разбирания- успешно. Мога да ти кажа обаче, че понеже много мразя баМките, предпочитам да си държа свободните пари във фондове, а не на депозитче. Разбира се говоря за 15-20% от активите.
Иначе си много прав, макар и да съм от тези които виждаха дъното още около софикс 1000, то резултатите ми са далеч по-добри от тези на фондовете и само за последните 2 седмици съм около+ 40%
Всъщност коментирайки Капман, аз не се жалвах, а очаквах от по-просветените логично обяснение за случващото се. Ще попитш защо? Ами защото, когато човек си отговори на такъв въпрос, после прави едни бързи "40%," а ако дори не си задава тези въпроси, то после само се чуди защо "нещата се случват".
Беше време, когато купувахме едни "сериозни компании" и те ни носеха пари, през тази година играта е далеч извън тренд, фундамент или ТА. През тази година всичко е психология и информация, вторто е много скъпо и не е за всеки, но за първото трябва просто нюх.
- 9%??? - ако основните губещи са МОСТСТРОЙ, то те са с тегло макс. 5%, и изгубиха около 11% от вторник до днес. Кои са другите големи губещи от порфейла и ако няма такива, то мисля предстои интересна седмица.
Не е препоръка[quote]
Пич излез от този смешен фонд , купи си акции на някоя сериозна компания може на две или три и ще можеш сам да си следиш процентите!!! И няма комисионни и няма тайни и сам си решаваш!!! Не мога да разбера кво правиш тук като се доверяваш на измислените герои във фондовете!!!
Какво се случи днес тук?
Как е възможно от вторник до днес "-9%"?
Какво друго свен МОСТСТРОЙ е с голям дял в портфейла и е загубило такива проценти?
Намирисва ми на нагласена стойност, а какъв ли би бил интереса на Капман?
1: Големи обратни- едва ли сега е повече от преди
2: Големи постъпления - тогава нямат интерес от ниската цена
3: Големи постъпления от приближени лица - оправдано и доста премерено във времето
Разчитам на вариант 3, защото е ясно къде и как ще изкупуват, в противен случай следвашата седмица ги чака разгневена тълпа от отчаяни клиенти, а за нас дъжд от "сини чипове" породен от масираните разпродажби.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на акции.
За съжаление все още притежавам и малко дялове от Капман Макс, за които вече съвсем съм претръпнал и мисля по-скоро за "сигнала - 9%".
PS Сега очаквам някой отново да разясни "как процентите не могат да се манипулират"?...
хората инвестирали преди 10-ки години хиляди долари,
сега са милионери!;-)
Ама българина , ако не оплюе всичко,
няма да се остави!
Хубаво е , че има такива "Дългосрочни" инвеститори във фондовете като теб!!! Иначе ако всички хора мислеха рационално от кого щяха да лапат "брокерите" на пирамидите.Чакай може да дочакаш и да стане милионер внука на внук ти ако ги има фондовете до тогава де.
г-н Цар Симеон, знам, че паднаха по малко от индекса миналата седмица, просто се зачудих защо при ръст не го догониха поне.А иначе имам дялове и губя здраво, но не ми дреме щот съм тъп и упорит, а и живота продължава
Живи и здрави
Ъхъ, и аз тъй. Тъп , тъп та чак вдлъбнат.
А пък иначе - Капман преоценяват два пъти седмично, не като повечето други ежедневно. Може би това ще даде частичен отговор на чуденките ти.
г-н Цар Симеон, знам, че паднаха по малко от индекса миналата седмица, просто се зачудих защо при ръст не го догониха поне.А иначе имам дялове и губя здраво, но не ми дреме щот съм тъп и упорит, а и живота продължава
Живи и здрави
Iskam da popitam profisionalistite:
Imam malko dialove v Uga,kakvo mislite za fonda(jenata iska da
Но ако има още инати, които не са избягали и могат да ми кажат, защо когато индекса е 10% нагоре за два дни Макса е само 2.4 %. Нали уж трябва да изпреварват индекса.Просто разсъждения, а и да видя темата отново
Благодаря за смислени отговори
Г-н Слабак,
миналата седмица Софикс "изтри" 15 % от стойността си. Защо тогава не попитахте, защо Капман не изпреварва индекса?
Коментар