Дори се отегчих , защото разни класации не ме блазнят ! Искам реални резултати , но нямам заделени пари ! Затова бях пуснал тема , че търся 5 к назаем , но ми я изтриха ! Когато ги намеря само за един месец ще ги направя 50 к ! Гарантирано !
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
И това, ако не са доводи за сигурна печалба на форекс, не знам
Иво, съжалявам, но на мен ми звучиш доста нахъсано и голословно. Демо акаунта не е като с истински пари.
Все пак ти пожелавам успех, но те моля личните неща на лични съобщения, а мненията за Макс в темата за Макс (ама само ако имаш да кажеш нещо смислено, без думата пирамиди в него). Ок?
Коментар
-
IVO_, в грешка си, не ти следя мненията, а се шашнах, как може да се дават през няколко минути разлика подобни мнения - съвети от един човек - само те цитирам:
Най-печелившо е на Форекс пазара , но ти трябват много знания и опит !Чак наскоро си отворих реална сметка , но с малка сума ! На този пазар трябва да имаш поне 5000 лв. в сметката , за да започнеш ! Но е много рисков и не бих те съветвал да започнеш веднага с истински пари ! Ако чаткаш нещата ти трябва поне година две на демо ! И си зависи от човека !
Има хора и след 3 г. нищо не постигат и се отказват след големи загуби ! Лошото е че сега е сериозна световна финансова криза , която тепърва предстои ! В такива моменти доста фирми и банки понасят големи загуби и дори фалират , но има и такива , които трупат състояние ! Така че си прецени рисковете !
Коментар
-
Данните са малко стари! От доклад, който писанхпреди няколко години.... Но са показателни!
Първият официален взаимен фонд – Massachusetts Investors Trust, е създаден през Май 1924 г. от трима бостънски финансиста. Днес, само в Северна Америка има над 10 000 взаимни фонда с активи над 7 трилиона долара, а индивидуалните инвеститори в тях превишават 83 милиона души. През 2004 г., в САЩ, 48,1% от домакинствата инвестират във взаимни фондове. Ръстът е драстичен – от 5,7% през 1980 г. Изследванията на Investment Company Institute (организация посветила дейността си на проучвания на дейността и проблемите на този сектор в американската икономика) показват, че повечето инвеститори в САЩ имат дългосрочен хоризонт и спестяват за пенсия (92%) или за образованието на децата си. Средствата вложени във фондове през 2004 г. са средно 48 000 $ за отделния инвеститор (25 000 $ през 1998 г.). 77% от капитала на фондовете са притежание на индивидуални инвеститори, а 23% - на институционал-ни. Американските фондове действат глобално, разполагат със значителни средства и са много мобилни.
САЩ са лидери в индустрията на взаимните фондове с 55% от активите, следвани от Европа с 34% и Азиатско-Тихоокеанския регион и Африка с 11%. Общият брой фондове по свта достига 56 095 броя към 30.09.2005 г. А общо активите им във водещите 41 страни по света достигат 17.28 трилиона $ към същата дата.
В САЩ 50% от спестяванията се влагат във взаимни фондове, процентът варира в държавите от ЕС – между 25 – 50%. В новопри-съединилите се страни – 5 - 10%. В Словения например има 35 взаимни фонда, като общо активите им са над 1,1 милиарда евро.
Общо в страните от ЕС (т.н. ЕС – 15) спестяванията са разпределени по следния начин – в инвестиционни фондове около 22%, инвестиции в имоти до 36%, застраховки и пенсионни фондове до 22%, налични средства и банкови депозити до 20%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_.......Свали розовите очила и виж фактите - 30 %
спад ! Обясни концепцията си на хората , които са загубили 1/3 от
спестяванията си ! Мен не ме мисли , аз не съм почитател на колективното ограбване ! Бъди здрав - Зоро ! Хи хи хи !
противник си на колективното ограбване, а в една друга тема те прочетох да насочваш към Форекс пазара, странно....там такива волатилности няма...май
А като си купуваш последният модел плазма или генно модифицираната царевица...изобщо не участваш в този процес...
п.п...Всъщност, от статистиката на световните пазари, шансът един фонд да покрие загубите и да излезе на печалба е по-голяма от този на един валутен трейдър
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fair manКакво си ревнал, бе нещастник, че цените падали, Ти изобщо наясно ли си какво е пазар и от кога си на него? Няма фонд дето търгува с акции, който да е по добър от пазара и от тренда на него. Покажи ми един където и да е по света. След като всичко което е инвестирало в акции е надолу и този фонд ще е, а дали е 21 или 25 % няма никакво значение. Точно ей такива пророци като теб наливат още масло в огъня дето гори по всички пазари по света в момента. Като си такъв страшен разбирач стой си на депозит в накоя банка и недей дава акъл. На такива теоретици съм се нагледал още от времето когато нащастниците си наботваха пароти в пирамидите и една шепа ентуксиасти се мачихме както можем да предотвратим катастрофата. Теб не те знам къде си бил тогава.
Има такива фондове,но не са в БГ които на мечи пазар печелят, защото имат възможност да търгуват с къси позиции.
"На такива теоретици съм се нагледал още от времето когато нащастниците си наботваха пароти в пирамидите и една шепа ентуксиасти се мачихме както можем да предотвратим катастрофата" изключително стройна мисъл,а за правописа дори няма да повдигам въпроса.
Очевидно в образованието ти липсват основни постановки още от 1ви клас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_Когато през ноември месец писах , че при тези фондове ще се получи ефекта на пирамидите , доста хора ми се изсмяха и ме обвиниха , че
съм манипулатор , но сега видяхте ли че съм бил прав ! Живеем в
страна , където добрите неща остават само пожелания и обещания , а лошите са ежедневие ! Жалко , много жалко ! Никак не ми е приятно , че много хора загубиха и без това мизерните си спестявания !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от EsperanzaНе ми се иска да ставам защитник на фондовете на Капман, ама последните изказвания ме карат да го направя.
Ефекта на пирамидите?
Ако клиентите на фонд продават дяловете си, то фонда е длъжен да им даде левчета и ако няма кеш, продава акции. По- ясно не може да е. А, да, има си и проспекта, в който всичко си е описано. Който иска да смята как се изчислява стойността на един дял- да си го сметне. Всичко е публично, ясно и регулирано.
Това че доходността на Макс-а беше огромна и много хора решиха че това е сигурна печалба, съжалявам, но фонда е ВИСОКОРИСКОВ, така че се сърдете на себе си.
Пирамидите как им се смяташе доходността? На каква база? Къде пишеше как печелят и с какво се занимават и кой ги регулираше?
Аналогията е свръхелементарна и дооооооста манипулативна.
вилна аналогия трябва да имаш повече под шапката.
Коментар
Коментар