IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-кошмарен е да ги отпише с търгово на ниска цена и да секвестира акциите на всички

Коментар

• $$$

Аз също съм им фен и смятам да си купя Капман, но човекът е съвсем прав. Рискът си е риск и всеки си го преценява.
      Най-кошмарният сценарий за акциите на тези две компании е ако шефът им последва съдбата на доста български бизнесмени от прехода.
      Сетете се какво имам предвид...

Коментар

• Аз също имам дялове тук. Но да кажеш "да го ду..ш", без да са те обидили,а ти излагат факти,. е доста пресилено. Това доста говори за човек, казал това.
        П.С. горното не е препоръка.

Коментар

• Що годе ли?
          Това е абсолютно вярно! Качването нагоре е хубаво ама ако има слизане направо ще е 9.8 м/с!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
            Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
            "В портфейла на CAPMAX към 31/07/2007 акциите на MOSTS и HDPAT представляват 23% от всичките им акции и над 15.36% от активите. През Капман е минала търговия на над 31% от всичките акции на тези две дружества досега, а тя не е кой знае колко. Намят нито една друга акция която да доближава дори и 4 % от активите, което означава само ДВЕ НЕЩА:
            "ВИСОК РИСК и ЛИПСА НА АЛТЕРНАТИВА".
            Представете си какво ще се случи, ако недай си боже компаниите около Божков започнат да губят пазарен дял и поръчки.
            1. Всички започват да продават.
            2. При тази ликвидност купувачите може съвсем да изчезнат
            3.???
            Така, че смятайте дами и господа. Всеки сам взема инвестиционно решение, това е моето мнение. Не се подавайте на внушения.

Не е препоръка

да го духаш....
            да го духа ама е що годе прав

Коментар

• Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
              "В портфейла на CAPMAX към 31/07/2007 акциите на MOSTS и HDPAT представляват 23% от всичките им акции и над 15.36% от активите. През Капман е минала търговия на над 31% от всичките акции на тези две дружества досега, а тя не е кой знае колко. Намят нито една друга акция която да доближава дори и 4 % от активите, което означава само ДВЕ НЕЩА:
              Представете си какво ще се случи, ако недай си боже компаниите около Божков започнат да губят пазарен дял и поръчки.
              3.???
              Така, че смятайте дами и господа. Всеки сам взема инвестиционно решение, това е моето мнение. Не се подавайте на внушения.

Не е препоръка

да го духаш....

Коментар

• "В портфейла на CAPMAX към 31/07/2007 акциите на MOSTS и HDPAT представляват 23% от всичките им акции и над 15.36% от активите. През Капман е минала търговия на над 31% от всичките акции на тези две дружества досега, а тя не е кой знае колко. Намят нито една друга акция която да доближава дори и 4 % от активите, което означава само ДВЕ НЕЩА:
                3.???

Не е препоръка
                Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                  Тука гледам има две теми с една и съща насоченост. Не е зле модераторът да ги обедини.
                  Има и папагал-сектант.

Коментар

• Тука гледам има две теми с една и съща насоченост. Не е зле модераторът да ги обедини.
                    * think positive * think simple * think big *
                    * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• 40-ка е вече факт за Капман Макс,

Нетна стойност на активите: 40 072 689.2500 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от has
                        Първоначално изпратено от SeanICK
                        Първоначално изпратено от has
                        Mai tuka samo nqkoi se izkazvat kolkoto da kajat ne6to, pak bilo i to bezsmisleno.Ne razbirate li 4e po tozi na4in pravite neplatena reklama na Maksa i predpolagam 4e slujitelite v UD-to biha vi okurajili da prodaljite da go pravite. A kolkoto do ikonomi4eskite otrasli, kam koito sda se naso4ili...................po-perspektivni ot tqh nqma. Savetvam pove4eto forumci da sednat i pro4etat malko strategi4eski programni dokumenti.
                        kakwo to4no ima6 predvid???
                        za6to da pravya reklama?
                        4e az sam si predovolen ot rasta im-klient sam i sam dovolen,za 1g. i 7m rast nad 230%-ti bi li bil dovolen,az sam predovolen..
                        Has4eto, vse mi e na uma 4 si s tqh ot samoto na4alo.Ai da ne se nadska4ame-kvo 6e kaje6. A otnosno napisaniq ot teb rast....................shte trqbva da go podloja na kritika i da ne se saglasq s nego-ne me karai da vadq Golqmata elka, kakto nqkoi pi6e6ti tuk.................xaxaxaxa
                        dadenite ot men tsifri sa zakragleni(ponijeni po skoro),no ti mi kaji togava kolko TO4NO pokazva Golyamata elka,ako sam kupil ne6to na okolo 10 lv.i sega gledam 4e tsenata na obrtatna pokupka na dyalovete im __(http://www.capmanmax.com/) e 33.42 lw.Moite smetki sa napraveni za moi nujdi-zaktragleni za da si znam kolko sam izkaral ot djobnite si pari-nyamam pretentsii za FINASOVO GURO
                        S poslednoto izre4enie napravo me ubi.Dano drugite uvajaemi 4itateli vav foruma razberat za kvi pari stava vapros, zashtoto logikata trudno se dolavq.

Коментар

• Първоначално изпратено от SeanICK
                          Първоначално изпратено от has
                          Mai tuka samo nqkoi se izkazvat kolkoto da kajat ne6to, pak bilo i to bezsmisleno.Ne razbirate li 4e po tozi na4in pravite neplatena reklama na Maksa i predpolagam 4e slujitelite v UD-to biha vi okurajili da prodaljite da go pravite. A kolkoto do ikonomi4eskite otrasli, kam koito sda se naso4ili...................po-perspektivni ot tqh nqma. Savetvam pove4eto forumci da sednat i pro4etat malko strategi4eski programni dokumenti.
                          za6to da pravya reklama?
                          4e az sam si predovolen ot rasta im-klient sam i sam dovolen,za 1g. i 7m rast nad 230%-ti bi li bil dovolen,az sam predovolen..
                          Has4eto, vse mi e na uma 4 si s tqh ot samoto na4alo.Ai da ne se nadska4ame-kvo 6e kaje6. A otnosno napisaniq ot teb rast....................shte trqbva da go podloja na kritika i da ne se saglasq s nego-ne me karai da vadq Golqmata elka, kakto nqkoi pi6e6ti tuk.................xaxaxaxa
                          dadenite ot men tsifri sa zakragleni(ponijeni po skoro),no ti mi kaji togava kolko TO4NO pokazva Golyamata elka,ako sam kupil ne6to na okolo 10 lv.i sega gledam 4e tsenata na obrtatna pokupka na dyalovete im __(http://www.capmanmax.com/) e 33.42 lw.Moite smetki sa napraveni za moi nujdi-zaktragleni za da si znam kolko sam izkaral ot djobnite si pari-nyamam pretentsii za FINASOVO GURO

Коментар

• ето класация на фондовете и управляващите дружества по размер на активите

http://www.investor.bg/?cat=0&id=53682

Активите на българските взаимни фондове достигнаха 637 млн. лв., показва проучване на Investor.bg. Общо 51-те договорни фонда и инвестиционни дружества от отворен тип имат средно по 12,5 млн. лв. активи.

Шестнадесетте най-големи фонда имат точно 500 млн. лв. активи. С най-много управлявани активи е Управляващо дружество ДСК Управление на активи с 100,2 млн. лв., следвано от УД Райфайзен асет мениджънт (България) ЕАД с управлявани 96.6 млн. лв. (виж Таблица 1).

Най-големият фонд за облигации (нискорисков) е едва на 14-то място, това е Ти Би Ай Евробонд с 18,8 млн. активи. Класацията показва превес на фондовете, инвестиращи основно в акции, и на балансираните фондове, инвестиращи до 50% в акции (виж Таблица 2).

Нито един от 5-те най-големи фонда не е в ТОП 5 по доходност от началото на годината, което показва, че големите фондове са затруднени да използват гъвкаво пазарните възможности въпреки голямата ликвидност предвид IPO-тата от началото на годината, при които обаче големите презаписвания попречиха на фондовете да заемат големи позиции.

Сравнение на доходността на взаимните фондове може да се осъществява онлайн чрез модула Фондове на Investor.bg:

Таблица 1. Класация на управляващите дружества по размер на управлявани активи:

Таблица 2. Класация на взаимните фондове според размера на нетните активи:

http://www.investor.bg/?cat=0&id=53682

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter
                              Капман са станали специалисти в PR статиите 300% ръст на активите ... ами на Статус например са повече от 300%, но хвалят ли се? Или на всеки милион да има поръчкова статия? Същото мисля, че важи и за фондовете на ДСК, които са общо почти 100 млн. лв.
                              ... а другарчетата им от Юг Маркет даже се хвалеха че са минали 3 млн ... но така е...
                              Хе, хе, намери какъв пример да дадеш! Точно Статус Капитал, чийто шеф на борда е бивш журналист и има връзки във всички икономически медии, не правели ПР и не се хвалели! Ще падна от смях!

Ето няколко НЕхвалби, които изрових само за 5 минути:

http://www.investor.bg/?cat=5&id=49749

http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=48621

http://www.investor.bg/?cat=5&id=48469

http://www.investor.bg/?cat=107&id=47115

http://www.investor.bg/?cat=5&id=41520

http://www.investor.bg/?cat=5&id=36969

http://www.investor.bg/?cat=5&id=35686

http://www.investor.bg/?cat=5&id=38454

А последния линк пък показва, че не "на всеки милион", а даже на половин милион Статус (а не Капман) има поръчкова статия.

Харесвам и Капман, и Статус, но по отношение на ПР-а първите отстъпват на вторите.

Коментар

• Първоначално изпратено от has
                                za6to da pravya reklama?

Коментар

Working...
                                X