IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• имам един въпрос които може и да ви се стори глупав, но не мога да разбера защо при 2% ръст на капман макс за петък доходността от началото на годината от 96,82 скача на 100,84?

Коментар

• Първоначално изпратено от vitan
      Всеки ден фондовете на Капман генерират страшно много пари за пазар какъвто е БФБ. Разполагайки с огромен паричен потензиал Капманите са способни да направят ракета почти всяка акция, която се търгува на БФБ. И най-важното е , че въднъж изстреляли дадена акция имат възможност да подържат и цената и. В края на годината ще обявят минимум 100 % доходност, а това ще доведе до страшен интерес към дяловете им в началото на 2008г. А щом има интерес ще има и интересни цени !
      Напълно съм съгласен с малката поправка,че не става въпрос само за КАПМАН.Статистики за финансовия ресурс събран от фондовете има достатъчно.Като прибавим и това ,че високите доходности привлякоха физически и юридически лица с възможности като на фондовете и си спомним от ежедневните сесии,че като се появи оферта около 1000000лв и форума по темата оживява става ясно,че силата на капитала става видима и за слепците.Лично аз не смятам,че на по-развитите от нашият пазар се е случвало нещо по-различно.Не смятям също че това е в ощърб на по-дребните инвеститури.

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
        освен огромен паричен потенциал, очевидно имат и огромно количество вътрешна информация
        Значи, казваш, някои живеят с отчети и графики от минали периоди, а други може би знаят как ще изглеждат преди да са ги направили Ей на това му викам аз професионализъм

Мисля, че ако съберат достатъчен ресурс (задача, с която очевидно се справят добре) и не го изтряскат за строежи на звездни пътъща и мостове, а напълнят нещо друго с добър фундамент и потенциал (нещо, с което също май доста добре се справят напоследък), няма да имат сериозни проблеми, дори и при негативно разитие

Аз не бих подценявал Ники Ялъмов - макар, че не одобрявам всички практики, мисля, че умеят да хващат добре момента и знаят кога какво да правят

Коментар

• Ако наистина ръста на цената е правопрпорционален на ръста на активите - всички знаем как се наричат такива структури. И глупостите, че сега си имаме комисия и т.н. въобще не важат в този конкретен случай. Само че после пак ще искате компенсация от държавата

Коментар

• Първоначално изпратено от vitan
            Всеки ден фондовете на Капман генерират страшно много пари за пазар какъвто е БФБ. Разполагайки с огромен паричен потензиал Капманите са способни да направят ракета почти всяка акция, която се търгува на БФБ...
            освен огромен паричен потенциал, очевидно имат и огромно количество вътрешна информация

Коментар

• Първоначално изпратено от unisexx
              Смятате ли, че цената на дял ще стигне 60 лева до края на годината?
              не влиза тази цифра в схемата:
              .....20,30,50,80.....

нека схемополагащия каже на кое ниво ще се спре

PS всяко съвпадение между брой постове и реални обекти е случайно

Коментар

• Всеки ден фондовете на Капман генерират страшно много пари за пазар какъвто е БФБ. Разполагайки с огромен паричен потензиал Капманите са способни да направят ракета почти всяка акция, която се търгува на БФБ. И най-важното е , че въднъж изстреляли дадена акция имат възможност да подържат и цената и. В края на годината ще обявят минимум 100 % доходност, а това ще доведе до страшен интерес към дяловете им в началото на 2008г. А щом има интерес ще има и интересни цени !

Коментар

• Смятате ли, че цената на дял ще стигне 60 лева до края на годината?

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                    Не ти ли е станало ясно досега, че по-голям от ПАЗАРА няма! :-))
                    Така е, затова казвам, че капман се справят много добре.

Коментар

• Абе що не ходиш да се гръмнеш бе, акциите се били откъснали от реалността............. СМЕХ, СМЕХ, ГОЛЕМ СМЕХ! :-))

Не ти ли е станало ясно досега, че по-голям от ПАЗАРА няма! :-))

Коментар

• Първоначално изпратено от kamikatze
                        kissinger, Според Вас логично ли е по този начин да се опитвате да влияете на авторитета на обсъждания тук фонд. Давайки препоръки е задължително същите да бъдат подкрепени с аналитичен материал, а именно - Защо? давате препоръката да се внимава. Ще бъда благодарен да ме осветлите по въпроса.

PS
                        Не съм служител на Капман, както и нямам никакви инвестиции в техните фондове. Позволявам си да изразя мнение единствено заради неетичното, според мен поведение на някои от участниците във форума.
                        Трябва да се внимава, защото някой от основните акции на Капман отдавна са се отделили от реалността и се търгуват очаквания. Не че това е толкова лошо (стига да се оправдаят очакванията), но риска е неимоверно по-голям. Та затова трябва да се внимава. Риска е голям => възможните печалби са големи. За сега капман се справя доста добре.

Коментар

• Еййй, тея капманци- CAPMX, удариха 60-ка:

Нетна стойност на активите: 61 014 107.0600 лв.

Посока 100-те! :-)))

Коментар

• kissinger, Според Вас логично ли е по този начин да се опитвате да влияете на авторитета на обсъждания тук фонд. Давайки препоръки е задължително същите да бъдат подкрепени с аналитичен материал, а именно - Защо? давате препоръката да се внимава. Ще бъда благодарен да ме осветлите по въпроса.

PS
                            Не съм служител на Капман, както и нямам никакви инвестиции в техните фондове. Позволявам си да изразя мнение единствено заради неетичното, според мен поведение на някои от участниците във форума.

Коментар

• UD-to prez poslednite meseci namali VaR za podope4niq si fond.Vijte ve4e kolko pozicii sa = i/ili > 2.8% ot akvitite na fonda.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
                                Първоначално изпратено от martokus
                                Вчера вкарах малко парички и се надявам на добра доходност, преди мечките да стигнат до тук
                                Ти стискай палци, мечките да не изядат HDPAT и MOSTS или да не стане някаква издънка с тях, че малко кофти ще се получи...
                                Капман Макс няма само Пътища и Мостове , въпреки че там са са нагушили яко.Имато много добри пакети и от хубави фирми.Като Фазерлес и Албена.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X