Може и да позабавят ръста но едва ли рязко да се сринат. Все пак имат още 80% други активи, освен растящите за сега Пътища и Мостове! Пък и те сигурно знаят кога да ги разтоварят и да ги заменят с подходящи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
man_united...Честно да ти кажа ....не ми пука за алчните акционери на КАПМАН...ако дяловете на фонда почнат да падат,ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ЗАГУБА НА ДОВЕРИЕ в колективните схеми за инвестиране...а от там ще пострадат и някои други фондове....А ОТ ТАМ И ЦЯЛАТА БОРСА....Това е по-страшното
....Нямам нищо против КАПМАН...напротив много им се кефя ...,но сами....можеби без да искат....можеби съзнаваики какво правят....се набатачиха с Пътища и Мостове...
....сега....не знам какво да кажа
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДиагностикСпоред мен Капман само ще спечелят ако се откажат от позициите си балони и от тактиката си да създават балони. Проблема е, че те просто няма как да излязат от там, без да засегнат пазара. Поведението им е силно нарцистично. Оставам с впечатление, че на всяка цена се стремят да бъдат ДФ с най-висока доходност. Нещо което ми се струва глупаво. Така насочват много злоба срещу себе си и тотални негативни оценки, с което не позволяват да се оцени истинския професионализъм на екипа им.
Истината за БГ пазара е че 90% от участниците печелят!
Днес BGTR30 е 1165.79, т.е. ако преди 2 седмици си си купил акции от 30те компании ВЕЧЕ СИ 16.5% НАПРЕД!!!
Дори един студент от скамейката, който е прочел 2 учебника ще я постигне тази доходност.
Говорим за доходността "над пазарната". Според мен там се намесват балоните и фалшивата доходност.
За да се поддържа този ръст са нужни нови и нови "инвеститори", за да може утре HDPAT да е 26хил, след седмица 27, след още 2 30хил...
За мен тови си е точно пирамидална структура, защото недай си боже клиентите решат да си теглят парите, не знам на кого ще се продадат тези акции!!!
Коментар
-
Точно така, затова трябва да имаш много знания, и опит, за да ги познаеш.
Както ти писах вече, не се уча. :-) Затова не питай мен.
Първоначално изпратено от lussanderboogie, това което знам е че се купуват подценени акции или такива с голям потенциал. Проблема е как да ги познаеш тези акции?
Много ме кефи:
http://www.investor.bg/?cat=85&id=53790
Кажи кои са новите 13?
Коментар
-
boogie, това което знам е че се купуват подценени акции или такива с голям потенциал. Проблема е как да ги познаеш тези акции?
Много ме кефи:
http://www.investor.bg/?cat=85&id=53790
Кажи кои са новите 13?
Коментар
-
Не се уча :-). Но за учене трябват книжки. Трябва малко от малко да ти светва ЗАЩО се купуват дадени акции, а не само да ги гледаш и да им се радваш като малко дете.
Първоначално изпратено от lussanderПървоначално изпратено от boogie:-) Ако с гледане се учеше:-)
Първоначално изпратено от lussanderСега вече прехвърлих всичко при Капманите и следа изкъсо техните сделки и се "УЧА" така да се каже.
Коментар
-
От мои наблюдения мога да кажа че хората инвестиращи в КапманМах, а и в другите подобни фондове са хора, които в повечето случаи си нямат на представа за какво се изполват техните пари. Та си мисля че човек имащ пари и НИКАКВИ познания за БФБ, първо трябва да си сложи парире във фонд и после да се прави на ГУРУ!!!
Преди 3 месеца вложих пари в 3 фонда. Сега вече прехвърлих всичко при Капманите и следа изкъсо техните сделки и се "УЧА" така да се каже. Смятам в скоро врема да вляза в COBOSa, ама като че ли ми е малко рано. Имам един въпрос: освен 132, кои други пак са КАПМАН?
Коментар
-
Прав си Диагностик, затова всеки си има ум в главата , за да решава кое е най добро за неговия си портфейл.
Инвестиционното дело е бавен и продължителен процес и само най-разсъдливите ще намажат както се полага.
П.П. Аз лично не инвестирам във фондове, предпочитам сам , защото ми е тръпка да го правя. Но уважавам работещите там, те и резултатите, които постигат създават тренд по , който начинаещите да мерят пищовите си.
Успех на всички!
Коментар
-
Аз пък мисля, че един начинаещ инвеститор няма място в КапманМах по няколко съображения:
1. Ако получава висока доходност, никога няма да се осмели да опита сам и по този начин може да се комплексира;
2. Ще си изгради много погрешна представа за инвестирането и ще остане с впечатление, че неща като финансови коефициенти и анализи нямат нищо общо с борсата. А те имат и все повече ще тежат и на нашата борса;
3. Ще си създаде съвсем погрешни представи за висока доходност напр.20% годишно, което е нормална доходност при развити пазари, ще му се сторят прекалено малко и в средващите години, при нормализация на нашата борса, просто няма да инвестира.
С горните изводи не омаловажам ролята на Капман на нашия пазар. Към момента повечето ги свързват с балонизацията на борсата, покрай няколко техни емблематични позиции, което за мен е едностранчиво и неправилно.
Капман проявявам много добър усет към подценени позиции. Така те подпомогнаха пазара да намери справедливите цени на много такива позиции. Те са активни при покупките, включително и при спадащ пазар. Така спомагат да се намалят негативните последици за пазара в такива ситуации, защото влагат пари, тогава когато другите ИП се спотайват. За много дребни инвеститори те имат ролята на законодатели на пазара и тяхното поведение се копира.
Според мен Капман само ще спечелят ако се откажат от позициите си балони и от тактиката си да създават балони. Проблема е, че те просто няма как да излязат от там, без да засегнат пазара. Поведението им е силно нарцистично. Оставам с впечатление, че на всяка цена се стремят да бъдат ДФ с най-висока доходност. Нещо което ми се струва глупаво. Така насочват много злоба срещу себе си и тотални негативни оценки, с което не позволяват да се оцени истинския професионализъм на екипа им.
Настоящите мнения са лични и незаангажиращи.
Коментар
Коментар