IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може и да позабавят ръста но едва ли рязко да се сринат. Все пак имат още 80% други активи, освен растящите за сега Пътища и Мостове! Пък и те сигурно знаят кога да ги разтоварят и да ги заменят с подходящи.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1
      ....се набатачиха с Пътища и Мостове...
      Да обаче имат и много Фазерлес и Албена .
      Life won't wait for you.

Коментар

• man_united...Честно да ти кажа ....не ми пука за алчните акционери на КАПМАН...ако дяловете на фонда почнат да падат,ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ЗАГУБА НА ДОВЕРИЕ в колективните схеми за инвестиране...а от там ще пострадат и някои други фондове....А ОТ ТАМ И ЦЯЛАТА БОРСА....Това е по-страшното

....Нямам нищо против КАПМАН...напротив много им се кефя ...,но сами....можеби без да искат....можеби съзнаваики какво правят....се набатачиха с Пътища и Мостове...

....сега....не знам какво да кажа

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
          Абе нека CAPMX да удари 100-ка, пък после пак ще си говорим! :-))
          100-ка за курса на обратно изкупуване !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Диагностик
            Според мен Капман само ще спечелят ако се откажат от позициите си балони и от тактиката си да създават балони. Проблема е, че те просто няма как да излязат от там, без да засегнат пазара. Поведението им е силно нарцистично. Оставам с впечатление, че на всяка цена се стремят да бъдат ДФ с най-висока доходност. Нещо което ми се струва глупаво. Така насочват много злоба срещу себе си и тотални негативни оценки, с което не позволяват да се оцени истинския професионализъм на екипа им.
            Много добри съждения на диагностика! Напълно те подкрепям за казаното!

Истината за БГ пазара е че 90% от участниците печелят!
            Днес BGTR30 е 1165.79, т.е. ако преди 2 седмици си си купил акции от 30те компании ВЕЧЕ СИ 16.5% НАПРЕД!!!
            Дори един студент от скамейката, който е прочел 2 учебника ще я постигне тази доходност.

Говорим за доходността "над пазарната". Според мен там се намесват балоните и фалшивата доходност.
            За да се поддържа този ръст са нужни нови и нови "инвеститори", за да може утре HDPAT да е 26хил, след седмица 27, след още 2 30хил...

За мен тови си е точно пирамидална структура, защото недай си боже клиентите решат да си теглят парите, не знам на кого ще се продадат тези акции!!!

Коментар

• Точно така, затова трябва да имаш много знания, и опит, за да ги познаеш.
              Както ти писах вече, не се уча. :-) Затова не питай мен.

Първоначално изпратено от lussander
              boogie, това което знам е че се купуват подценени акции или такива с голям потенциал. Проблема е как да ги познаеш тези акции?

Много ме кефи:
              http://www.investor.bg/?cat=85&id=53790

Кажи кои са новите 13?

Коментар

• boogie, това което знам е че се купуват подценени акции или такива с голям потенциал. Проблема е как да ги познаеш тези акции?

Много ме кефи:
                http://www.investor.bg/?cat=85&id=53790

Кажи кои са новите 13?

Коментар

• Не се уча :-). Но за учене трябват книжки. Трябва малко от малко да ти светва ЗАЩО се купуват дадени акции, а не само да ги гледаш и да им се радваш като малко дете.
                  Първоначално изпратено от boogie
                  :-) Ако с гледане се учеше:-)

Сега вече прехвърлих всичко при Капманите и следа изкъсо техните сделки и се "УЧА" така да се каже.
                  Е поне имам желание!!! Кажи ти как се учиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                    .... Имам един въпрос: освен 132, кои други пак са КАПМАН?
                    Никои други.Само 132.
                    И аз така си мислех, ама прочетох в някои постове че капман си продават на капман, та затова питах. Мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от lussander
                      .... Имам един въпрос: освен 132, кои други пак са КАПМАН?
                      Никои други.Само 132.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
                        :-) Ако с гледане се учеше:-)

Сега вече прехвърлих всичко при Капманите и следа изкъсо техните сделки и се "УЧА" така да се каже.
                        Е поне имам желание!!! Кажи ти как се учиш?

Коментар

• :-) Ако с гледане се учеше:-)

Коментар

• От мои наблюдения мога да кажа че хората инвестиращи в КапманМах, а и в другите подобни фондове са хора, които в повечето случаи си нямат на представа за какво се изполват техните пари. Та си мисля че човек имащ пари и НИКАКВИ познания за БФБ, първо трябва да си сложи парире във фонд и после да се прави на ГУРУ!!!
                            Преди 3 месеца вложих пари в 3 фонда. Сега вече прехвърлих всичко при Капманите и следа изкъсо техните сделки и се "УЧА" така да се каже. Смятам в скоро врема да вляза в COBOSa, ама като че ли ми е малко рано. Имам един въпрос: освен 132, кои други пак са КАПМАН?

Коментар

• Прав си Диагностик, затова всеки си има ум в главата , за да решава кое е най добро за неговия си портфейл.

Инвестиционното дело е бавен и продължителен процес и само най-разсъдливите ще намажат както се полага.

П.П. Аз лично не инвестирам във фондове, предпочитам сам , защото ми е тръпка да го правя. Но уважавам работещите там, те и резултатите, които постигат създават тренд по , който начинаещите да мерят пищовите си.

Успех на всички!

Коментар

• Аз пък мисля, че един начинаещ инвеститор няма място в КапманМах по няколко съображения:
                                1. Ако получава висока доходност, никога няма да се осмели да опита сам и по този начин може да се комплексира;
                                2. Ще си изгради много погрешна представа за инвестирането и ще остане с впечатление, че неща като финансови коефициенти и анализи нямат нищо общо с борсата. А те имат и все повече ще тежат и на нашата борса;
                                3. Ще си създаде съвсем погрешни представи за висока доходност напр.20% годишно, което е нормална доходност при развити пазари, ще му се сторят прекалено малко и в средващите години, при нормализация на нашата борса, просто няма да инвестира.

С горните изводи не омаловажам ролята на Капман на нашия пазар. Към момента повечето ги свързват с балонизацията на борсата, покрай няколко техни емблематични позиции, което за мен е едностранчиво и неправилно.

Капман проявявам много добър усет към подценени позиции. Така те подпомогнаха пазара да намери справедливите цени на много такива позиции. Те са активни при покупките, включително и при спадащ пазар. Така спомагат да се намалят негативните последици за пазара в такива ситуации, защото влагат пари, тогава когато другите ИП се спотайват. За много дребни инвеститори те имат ролята на законодатели на пазара и тяхното поведение се копира.

Според мен Капман само ще спечелят ако се откажат от позициите си балони и от тактиката си да създават балони. Проблема е, че те просто няма как да излязат от там, без да засегнат пазара. Поведението им е силно нарцистично. Оставам с впечатление, че на всяка цена се стремят да бъдат ДФ с най-висока доходност. Нещо което ми се струва глупаво. Така насочват много злоба срещу себе си и тотални негативни оценки, с което не позволяват да се оцени истинския професионализъм на екипа им.

Настоящите мнения са лични и незаангажиращи.

Коментар

Working...
                                X