Първоначално изпратено от Warren Buffet
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivan61Първоначално изпратено от AmatyorНезнам все си мисля, че многото капитал на Макса, ще върне малко назад динамичния ръст на доходността им.
Погледни го така - как ще се чувстваш ако за тоя месец трябва да набуташ 10млн. в нашата борсичка? Каква е възможността да завъртиш тия 10 млн. така че да ти донесат X доходност. А сега си представи че имаш да правиш същото упражнение но с 1 млн. и гониш същата доходност. Все си мисля че с 1 млн. ще ти е много по лесно. Просто борсата е тясна. Не коментираме балониранията и пр. че там е кална нива.
Коментар
-
Е факт, е че Макса е най динамично развиващия се фонд последните 6 месеца.
Това му действа като самореклама, привлича още повече капитал и така набира много сериозна скорост. Чак плашеща. Незнам доколко мениджмънта на дружеството е подготвен за такова лавинообразно нарастване на управлявания капитал. Едно е да управляваш 10млн., друго е 100млн. При такъв обем ставаш основен играч на нашата мъничка борсичка и всяка интервенция е като да влезеш с Камаз на Солунска. Всички те гледат, всички се съобразяват и равняват с теб, същевременно всички те обвиняват за всичко.
Незнам все си мисля, че многото капитал на Макса, ще върне малко назад динамичния ръст на доходността им. Просто е трудно да държиш такъв обем от капитализацията на борсата ни и едновременно с това да гониш такъв ръст на доходност. Ако се направи една статистика мисля, че ще се окаже че най-големите фондове не са отличниците по доходност. Не само в БГ, това си "физичен закон". Все пак борсата не е само пътища и мостове. Не бих се учудил, ако Юга ги прескочи като доходност за тая година.
Желая им успех де. Никой на тази борса няма да спечели, ако Капман рухне (ще повлекат цялата борса със себе си).
Имам дялове и не само там
Коментар
-
Пепииииииии я кажи колко са активите на макса? Хи-хи.
Май само на бичи пазар те виждаме. Малко бие на рекламка тая работа. Нищо лично и нямам за цел да се заяждам, ама толкоз желание за първи път виждам. А има фондове, които имат също висока доходност, по тяхната тема нищо не е писано от месеци,а? Това за мен е фонд-работи си без да вдига много шум.
П.П. Аз също имам дялове в макса. И не само там.
Коментар
Коментар