IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отлагат затварянето на АЕЦ Козлодуй

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колкото по- малко мощности в ръцете на държавата, толкова по- малка възможност за шантажиране на потребителите с безумни цени.

Коментар

• justpassingby - какви са тия мощности? Мръсни и пушливи ТЕЦ-ове !!! Значи да се откажем от чистата атомна енергия и да доотравяме и без това не особено чистият веч въздух над главите си?
      Всъщност по добре преди да дърпаме шалтер на скудоумни гърци, по добре да им предложим да купуват ток на цена с 35% над производствената му стойност именно в ТЕЦ-овете, които ще трябва да надуем заради спирането на атомните реактори. Ако щат - ако не - да стоят на тъмно, щото техните мощности май няма да им стигнат.

И въобще тия "зелени" депутати защо искат да увеличим замърсяването на въздухът, вместо да го намалим? Те би трябвало да защитават ИМЕННО атомната енергия.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• AJDE STIGA S TOZI KOZLODUJ VECHE BE, STIGA S TOZI POPULIZUM!
        Omruzna mi da cheta vse edno i susto i opitite na tupite komunisti da napravjat nesto koeto nikoga njama da stane i tova go znajat i malkite deza. Ovcharja vmesto da se zanimava s nesta deto nikoga njama da stanat, kato Kozloduj naprimer, da vzeme i da dogovori edin priemlisvi zeni na gaza s gospodarite si ot Kremul, che v momenta plastame edin ot naj-skupia gaz v Evropa!
        Otnosno Kozloduj, dori i shefa mu kaza, che sled kato se zatvorjat dva ot malkite reaktori, pak ste ima tok v izobilie, ima oste sumati nenatovareni mostnosti i zamestvaneto na dvata reaktora voobste ne e nikakuv problem. Tova go kazva shefa na Kozloduj, kakvo poveche da komentirame...

Коментар

• Така е, нека потреперят малко щом са толкова отворени.

Коментар

• Гърците наистина са тъпи парчета. Трябва да им спрем шалтера. Егати наглостта.
            ...........................

ЕП не прие предложението на Джефри ван Орден за гъвкав подход при затварянето на III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”

30 ноември 2006 | 13:16 | Фокус

Брюксел. Европейският парламент не прие предложението на Джефри ван Орден за гъвкав подход по сроковете за затваряне на III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”, който може да включва и осеммесечно отлагане. Председателстващият заседанието Скот Макмилан въобще не подложи на гласуване текста за гъвкавия подход и осеммесечната отсрочка. Той и не даде думата на Джефри ван Орден, който искаше да се аргументира, като впоследствие обясни, че не го е видял да вдига ръка. Така вместо благоприятният за страната ни текст, беше приет друг, който гласи, че България трябва да спази ангажимента си да затвори III и IV блок до края на тази година, а европейските институции трябва да спазят своя ангажимент да отпуснат 210 млн. евро за целта. Вносители на този параграф са двама от зелените и гръцки евродепутати от партията на европейските социалисти. Текстът беше приет с мнозинство от пет гласа. Джефри ван Орден определи случилото се като много разочароващо. Не беше приета друга поправка на зелените, според която България трябва да зачита правата на малцинствата и решенията на Европейския съд, в която се търсеше защита за т.нар. македонско малцинство у нас. Целият доклад на Джефри ван Орден, с който властите у нас ще призовават за неотложни действия, за да избегнат предпазни мерки и клаузи, и в който отново има апел за освобождаване на българските медици в Либия, беше приет с впечатляващото мнозинство от 505 гласували “за”.

Коментар

• Ми най-добре да дръпнем шалтерчето на гърците. Те хем са в ЕС, хем искат да спрем реактори. Като им замръзнат задниците зимата (жалко, че там климат по-мек), друга песен ще запеят. Да.

Коментар

• Императоре ясно е,че всичко е политика и тези в Брюксел са наясно и с "Дискотеките" и с "Македонците".Въпроса е дали ние и в частност наште политици са са наясно с това.

Коментар

• Владо - ясно е, че затворени ще бъдат, но после да се пуснат отново могат, като станат Балкани дискотека, да.

Коментар

• Нали не си правите илюзии , че трети и четвърти блок ,няма да бъдат затворени.Най малкото защото процедурите за промяна на договора за затварянето им ,ще отнемат доста време.

Коментар

• Макетата са си доста заблуден народ. Почти като нас. Значи имам приятели там, и искам една лятна почивка да изкарам на Охридсото езеро. Вместо на нашето черноморие. "Ти си луд!! Една нощувка е 40 Евро!! Ние ходим в БГ на почивка!", бе тяхната реакция. Че то да отида в Египет на ексурзионно летуване, ми е по-евтино!!
                      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Ми да се оборудват с динамота макетата... половината въртят педалите, другите се кефят на светлото, после обратно... Като плюят ръката, която им подаваме, да просят ток от албанците, щото гърците хептен няма да им дадат.

Коментар

• Naj-nakria perfektna politika na Bulgaria - ES kazva sprete reaktorite - nashite kazvat OK-pravim kvoto kajete. I eto che idva denia za spirane - i Ovcharov kazva - samo da predupredia che skoro niama da ima tok v regiona, ma to ES ni kaza da zatvorim AECa. V posledstvie vsichki balkanski narodi drujno vikat - Ostavete Ubavio AEC.
                          Nie chakame i stiskame palci. ES vijda che nema nachin i AECa ostava oshte izvestno vreme.
                          Taka che - ne im obiasniavai na ES tova i onova - ostavi gi sami da vidiat, kogato praviat greshki - hem po-malko nervi za nas - hem poveche polzi i reputacia.

Коментар

• За македонците направо не ми се говори. Такива наглеци. Хем се отказаха от българския си род (поне част от тях), хем яко клепат против страната ни. Сега това с македонското малцинство беше поредната им атака, този път чрез Европа.

Не знам дали четохте това: http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001101
                            Често не съм съгласен с Б.Димитров, но тук е прав за доста неща.

Коментар

• Не знам за гърците-те смучат и от ПАВЕЦ Чаира вече цяла година, но братята македонци така яко са го закъсаали, че още началота на 2006 казваха че ще се връщат в каменната епоха щот никой не им давал ток. А нали знаеш те са бетер българите хем нямат ама ако им предложиш трябва да е най евтиния щото иначе не им импонира.
                              Не знам дали успяха да се уредят от някъде ама чувам че светели понякога.

Коментар

• Именно - като се пърчат толкова гърчолята, да им дръпнем шалтерчето и да седят на тъмно, мамка им грозна, съсли такива. А при всеобщият недостиг на енергия, спирането на реакторите ни е огромна грешка - и за нас и за ЕС.

Коментар

Working...
                                X