Колкото по- малко мощности в ръцете на държавата, толкова по- малка възможност за шантажиране на потребителите с безумни цени.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отлагат затварянето на АЕЦ Козлодуй
Collapse
X
-
justpassingby - какви са тия мощности? Мръсни и пушливи ТЕЦ-ове !!! Значи да се откажем от чистата атомна енергия и да доотравяме и без това не особено чистият веч въздух над главите си?
Всъщност по добре преди да дърпаме шалтер на скудоумни гърци, по добре да им предложим да купуват ток на цена с 35% над производствената му стойност именно в ТЕЦ-овете, които ще трябва да надуем заради спирането на атомните реактори. Ако щат - ако не - да стоят на тъмно, щото техните мощности май няма да им стигнат.
И въобще тия "зелени" депутати защо искат да увеличим замърсяването на въздухът, вместо да го намалим? Те би трябвало да защитават ИМЕННО атомната енергия.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
AJDE STIGA S TOZI KOZLODUJ VECHE BE, STIGA S TOZI POPULIZUM!
Omruzna mi da cheta vse edno i susto i opitite na tupite komunisti da napravjat nesto koeto nikoga njama da stane i tova go znajat i malkite deza. Ovcharja vmesto da se zanimava s nesta deto nikoga njama da stanat, kato Kozloduj naprimer, da vzeme i da dogovori edin priemlisvi zeni na gaza s gospodarite si ot Kremul, che v momenta plastame edin ot naj-skupia gaz v Evropa!
Otnosno Kozloduj, dori i shefa mu kaza, che sled kato se zatvorjat dva ot malkite reaktori, pak ste ima tok v izobilie, ima oste sumati nenatovareni mostnosti i zamestvaneto na dvata reaktora voobste ne e nikakuv problem. Tova go kazva shefa na Kozloduj, kakvo poveche da komentirame...
Коментар
-
Гърците наистина са тъпи парчета. Трябва да им спрем шалтера. Егати наглостта.
...........................
ЕП не прие предложението на Джефри ван Орден за гъвкав подход при затварянето на III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”
30 ноември 2006 | 13:16 | Фокус
Брюксел. Европейският парламент не прие предложението на Джефри ван Орден за гъвкав подход по сроковете за затваряне на III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”, който може да включва и осеммесечно отлагане. Председателстващият заседанието Скот Макмилан въобще не подложи на гласуване текста за гъвкавия подход и осеммесечната отсрочка. Той и не даде думата на Джефри ван Орден, който искаше да се аргументира, като впоследствие обясни, че не го е видял да вдига ръка. Така вместо благоприятният за страната ни текст, беше приет друг, който гласи, че България трябва да спази ангажимента си да затвори III и IV блок до края на тази година, а европейските институции трябва да спазят своя ангажимент да отпуснат 210 млн. евро за целта. Вносители на този параграф са двама от зелените и гръцки евродепутати от партията на европейските социалисти. Текстът беше приет с мнозинство от пет гласа. Джефри ван Орден определи случилото се като много разочароващо. Не беше приета друга поправка на зелените, според която България трябва да зачита правата на малцинствата и решенията на Европейския съд, в която се търсеше защита за т.нар. македонско малцинство у нас. Целият доклад на Джефри ван Орден, с който властите у нас ще призовават за неотложни действия, за да избегнат предпазни мерки и клаузи, и в който отново има апел за освобождаване на българските медици в Либия, беше приет с впечатляващото мнозинство от 505 гласували “за”.
Коментар
-
Макетата са си доста заблуден народ. Почти като нас. Значи имам приятели там, и искам една лятна почивка да изкарам на Охридсото езеро. Вместо на нашето черноморие. "Ти си луд!! Една нощувка е 40 Евро!! Ние ходим в БГ на почивка!", бе тяхната реакция. Че то да отида в Египет на ексурзионно летуване, ми е по-евтино!!http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Naj-nakria perfektna politika na Bulgaria - ES kazva sprete reaktorite - nashite kazvat OK-pravim kvoto kajete. I eto che idva denia za spirane - i Ovcharov kazva - samo da predupredia che skoro niama da ima tok v regiona, ma to ES ni kaza da zatvorim AECa. V posledstvie vsichki balkanski narodi drujno vikat - Ostavete Ubavio AEC.
Nie chakame i stiskame palci. ES vijda che nema nachin i AECa ostava oshte izvestno vreme.
Taka che - ne im obiasniavai na ES tova i onova - ostavi gi sami da vidiat, kogato praviat greshki - hem po-malko nervi za nas - hem poveche polzi i reputacia.
Коментар
-
За македонците направо не ми се говори. Такива наглеци. Хем се отказаха от българския си род (поне част от тях), хем яко клепат против страната ни. Сега това с македонското малцинство беше поредната им атака, този път чрез Европа.
Не знам дали четохте това: http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001101
Често не съм съгласен с Б.Димитров, но тук е прав за доста неща.
Коментар
-
Не знам за гърците-те смучат и от ПАВЕЦ Чаира вече цяла година, но братята македонци така яко са го закъсаали, че още началота на 2006 казваха че ще се връщат в каменната епоха щот никой не им давал ток. А нали знаеш те са бетер българите хем нямат ама ако им предложиш трябва да е най евтиния щото иначе не им импонира.
Не знам дали успяха да се уредят от някъде ама чувам че светели понякога.
Коментар
Коментар