IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Вратички"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като стана въпрос за Вратички, та ми дойде и следното на ум: " Каква може да бъде ползата от даването на заем на парични средства от физическото лице Х, на ЕООД (притежавано от същото лице Х). Има ли начин да се направи нещо, и ако Да, какво? мен много ме касае.

Следващата тема която ми дойде на акъла в тези късни доби е: "Как можем да се предпазим от загуба на парите си(активите си) при евентуален развод?" Ще Ви кажа и защо се сетих за това: В последният брой на Forbes основната тема е "Divorce dirty tricks- it's no more Tycoons game!"
    Смятам, че има върху какво да се помисли. Моралната страна на въпроса я оставям настрана, за някой друг. Засега тя не ме интересува,а и не смятам, че е актуална във форум като този/
    Поздрави!
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Market, прав си - идеята ти работи и е напълно законно! Единствено бих те допълнил с това, че договорите за заем над 1 година подлежат на вписване, но това не оскъпява кой знае колко процедурата.

Коментар

• Боби 10% не са 55% или повече. Ние тук говорим за грамотно реализиране на възможностите. Сигурен съм, че от черната каса могат да ти платят и без 10%, но не това е проблемът в темата "Вратички"

Коментар

• да де, ама пак всяка година плащаш 10% данък печалба

Коментар

• Боби, ако решиш да се развеждаш, което аз преди време направих, акциите и дяловете са ЛИЧНА собственост неподлежаща на разделяне. Нещо като самобръсначката. Като те наследяват - надявам се след 50-70 години ще наследят дяловете ти 1:1 не салдата по сметките. Пък наследниците ако имат претенции към теб като длъжник на наследеното дружество - добре дошли на Орландовци за въпроси и коментари / макар че по друга линия те наследяват и твоите задължения/.
            Физическото ми лице може да помоли и получи заем от юридическото ми лице. При какви условия си е техен проблем - безлихвен 50 годишен или друг - бизнес отношения, в които неможе да се бърка никой. Никой неможе и да променя свободата на договарянето при условията на заема. Заема може да е за 50 или 150 000 лв. платими за 24,48, 96 месеца от кредитора на равни части и платими от кредитополучателя след колкото си искаш аз лично харесвам 2050г. като начало на плащанията.
            Освен това ако забеляза аз смятам ЕООД да си плаща данъците изцяло, така че то няма дължими данъци.

Коментар

• :-)
              най-просто е ...;-)
              ми най-просто, но не за всеки ;-) е да си регистрирате офшорка :-)
              например в Панама ;-) още по-лесно е да закупите такава :-) и тогава всичко ще ви се облага с 0% данъци, персонала ще ви се назначава от "вън",ще сте чужд инвеститор за България :-) и ще си правите едни много приятни трипчета да видите как ви работи "централата" ...изопщо спирате да се интересувате от НАП-а...
              ;-)
              Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• маркет, а след време като те наследяват или при евентуален развод кой ще ги плаща всичките тези насъбрани данъци ? )

а можеш ли да обясниш по-подробно за задлъжнялостта на физическото лице към фирмата. не го разбрах

Коментар

• Много сложно го мислите момчета. Защо ЕООД или ООД??? Регистрирайте си Читалище!! Направете си програми за разни видове кръжоци и ансамбли, библиотека. Вие сте институция с нестопанска цел!! Назначете си управителен съвет. А общината е длъжна да ви субсидира!! Инак може да е съдите. И никой няма право да ви контролира, ревизира, и пр. Отидете в кое и да е читалище и се убедете сами - всичко е негласно "приватизирано". Зали и помещения са отдадени под наем на фирми. А управителните съвети са непробиваеми, пожизнени и наследствени. Читалищна дейност - само на книга!!
                  http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• market, добър план, но за да няма засечки, както казвашвсе пак дружеството трябва да е ООД, а не ЕООД/да, правната разлика е само в собствеността/...при това да си съдружник в него, а не управител

Коментар

• При превод на 10% от доходите на инвалид трябва да имаме следните документи:
                      -Договор
                      -ТЕЛК
                      -взима се някакъв документ(забравих го кой беше точно) от НАП за липса на данъци и задължения
                      -Парите се привеждат по банков път и платежните (копия) се прилагат към данъчната декларация.
                      Всичко по-горе счети трябва да го знае.
                      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Каква е правната разлика Борса? Правната красота на ЕООД е възможността да си имаш лично юридическо лице, правата и възможностите му са като на ООД-то на 100%.

Коментар

• Вратички

Идеята е добра, но дружеството трябва да бъде ООД, а не ЕООД.

Коментар

• Момчета и момичета,
                            призовах Ви да се отнасяме пестеливо към бюджета на Р България, от патриотизъм. Защо и в нашия форум се получават засечки не ми е ясно. За да не стават повече такива ще предствя целия си проект.
                            1. Регистрираме "Пич" ЕООД
                            2. Избираме счетоводство за 50 лв. на месец, както установихме има много такива.
                            3. Отктриваме си банкова сметка в най-евтината банка - Прокредит за 1 лев на месец
                            4. Сключваме договор със работодателя за разликата между минималната заплата за позицията ми и предвидените за мен пари. /с ДОО-то разбира се/.
                            5. При 1500 лева потенциална заплата получаваме около 7 000 премия/икономия/ годишно. а при 2000 лв. Вие ги сметнете.
                            6. Не е нужно да се плащат каквито и да е данъци за приходите на дружеството и за доходите му, ако собственика е осигурен другаде /от работодателя за минималната за стъпалото/ . Няма да се намери данъчен, който ще спечели пред Върховен съд за задължения за доходи на личното ми дружество, ако само аз посред нощ с личен труд работя за него /имам опит по въпроса/.
                            7. Нямало да имам висока осигуровка за пенсия след 35 години - кой от вас е наясно какви ще са правилата за пенсиониране тогава. При условия на пълна неопределеност за дългосрочен период статистиката посочва консервативен подход.
                            8. Не е нужно да си нулираме финансовия отчет на ЕООД-то, ще си ползваме парите му /с платени данъци/ до второ пришествие като безлихвен заем. Едно от нещата, които най-много обичам, физическото ми лице дължи пет цифрена сума на юридическото ми лице, но и двете са мои, никой няма право да се бърка в отношенията на двете ми лица /освен мен разбира се/.
                            8. Да се насладим на живота и бъдем щастливи сега, и господи колко обичам да съм поне за 5 дена на море за сметка на НАП, а тук става въпрос за много повече, най малкото и за колата с която да отидем на тази почивка.

Коментар

• Здравейте!
                              Много хубава тема сте намерили!!!
                              Може ли някой да ми каже със сигурност: НАП ще ми приспаднат ли 10% от ДОД за дарение, извършено в полза на роднина с 50% инвалидност?
                              Благодаря!

Що се отнася до доброволните осигуровки и застраховки живот - става перфектно! Възстановяват ми 24% от внесената сума.
                              Става с попълване на данъчна декларация в края на годината!

Успех в развиването на тази Interest тема!!![/img]

Коментар

• ...

Коментар

Working...
                                X