If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какви са тия бе? 44% доходност за 5 месеца. Машалла на момчетата. И как разходи за емитиране и обратно изкупуване няма. Има ли някой запознат с този фонд?
Mnoga sa pekani Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд i mislqd za bydesteto, licno az im se doverih i investirah pri tqh.[/quote]
Какви интересни теми имаше едно време ...
Коментар
Anton Chigurh
Е ти съни не гледаш ли какво става по позицията?
Най-тъжното, е че цената на мостовете няма да падне и ще си остане безумно надута главно защото, фондовете набраха доста пари, които няма къде да инвестирати за това допълнително надуват цените на акциите. Според мен заради това в скоро време няма да има корекция..... но това е тема за друг разговор.
Какви са тия бе? 44% доходност за 5 месеца. Машалла на момчетата. И как разходи за емитиране и обратно изкупуване няма. Има ли някой запознат с този фонд?[/quote]
Mnoga sa pekani Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд i mislqd za bydesteto, licno az im se doverih i investirah pri tqh.
Доходността на КАПМАН в най-голямата ти си част е постигната от ръста на МОСТС те там инвстираха 20% от активите си имайте го в предвид. Техният портфейл е далеч от диверсифициран и според мен прекалено рисков. Иначе евала за доходността. Keep up the good work.
...не бъркаш ли инвестицията на 20% от активите на Капман в акции на ....ХДПАТ
....или е нещо лично към МОСТС
Гари, http://www.standardinvestment.bg/?in...s_id=3&lang=bg
Това им е страницата.На мен не ми е останало време да ги разгледам.Забелязах само че наистина не начисляват разходи по емитиране и обратно изкупуване.Или поне така пише.
2006-05-10 - СД-Вземане на решение за регистрация на ЦК
На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол № 10/10.05.2006 год., е взето следното решение:
На основание чл. 5, ал. 2, т. 3, във връзка с чл. 154 и чл. 60 от Правилника на Борсата, регистрира на “Неофициален пазар”, “Пазар на други ценни книжа” на БФБ-София АД, следната емисия дялове:
- Емитент: ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд;
- Наименование на латиница: Standard Investment High Yield Fund;
- ISIN код: BG9000002063;
- Булстат: 175005254;
- Размер на емисията: променлив;
- Номинална стойност на един дял: 10 /десет/ лева
2006-10-19 - Обратно изкупуване на ЦК
На основание чл.190 от ЗППЦК и Проспекта за публично предлагане на дялове на ДФ Стандарт инвестмънт високодоходен фонд /DFSIHF/, Ви уведомяваме, че на 18.10.2006 год. са изчислени и потвърдени от ТБ Алианц България АД-банката депозитар на договорния фонд-нетна стойност на активите на един дял, емисионна стойност и цени на обратно изкупуване, за които се удовлетворяват поръчки, подадени на 18.10.2006 год., както следва:
- Нетна стойност на активите на един дял: 14.4086 лв.
- Емисионна стойност: 14.4086 лв. на един дял
- Цена на обратно изкупуване: 14.4086 лв. на един дял
Разходите за емитиране и обратно изкупуване възлизат на 0% от нетната стойност на активите на един дял.
Към 18.10.2006 год.:
- Брой дялове в обращение: 439 866.4859 бр.
- Нетна стойност на активите: 6 337 867.79 лв.
Какви са тия бе? 44% доходност за 5 месеца. Машалла на момчетата. И как разходи за емитиране и обратно изкупуване няма. Има ли някой запознат с този фонд?
Коментар
Anton Chigurh
Доходността на КАПМАН в най-голямата ти си част е постигната от ръста на МОСТС те там инвстираха 20% от активите си имайте го в предвид. Техният портфейл е далеч от диверсифициран и според мен прекалено рисков. Иначе евала за доходността. Keep up the good work.
обратно изкупуване: 15.3440
емисионна стойност: 15.5604
доходност от началото на годината: 54.52% (1)
доходност от нач. на публ. предлагане (на год. база): 80.09% (2)
начало на публичното предлагане: 05.01.2006
та въпросът ми е: при положение, че фондът е стартирал в началото на тази година, не би ли следвало доходност (2) да е поне приблизително равна на анюализираната стойност на доходност (1)???
ОК, благодарим за забележката.
Внасяме следното уточнение:
формулата по т.1 - доходност от началото на годината (не се анюализира);
по т.3 - доходност от началото на публичното предлагане(анюализирана)
Ами тогава напишете "анюализирана доходност от началото на публичното предлагане", което е равно на средно годишна доходност, както мисля споменах вече, но не и на "доходност от началото на публичното предлагане".
А иначе, много добре знам защо са необходими новите правила, и аз работя в ИД. Просто исках да кажа, че имате грешка в точка 3.
Всички посочени формули са извадени от "Методология за класификация на колективните инвестиционни схеми" приета от членовете на Българската Асоциация на управляващите дружества (БАУД).
Доходността от началото на публичното предлагане бе прието да се изчислява анюализирана и в този смисъл "Капман" спазва правилата като член на Асоциацията.
Цитираната методология бе разработена с цел подобряване информираността на инвеститорите, както и тяхното улесняване при сравнение представянето на различните взаимните фондове.
Всички членове на БАУД изчисляват доходности съгласно тази методология и публикуват в обща таблица резултатите си във в.Пари, в.Дневник и в. Монитор.
Capman, мисля, че имате грешка в точка 3- "Доходност от началото на пупличното предлагане". Формулата, която сте написали в тази точка служи за изчисление на СРЕДНО (ОСРЕДНЕНА) ГОДИШНАТА доходност от началото на публичното предлагане.
Коментар