IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за финансовите консултанти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [quote="Гари"]Определено не бих прибягнал до услугите на финансов консултант или плановик защото мога да се справя и без него............
    Е, да де Граи ама не всички вдяват от финанси.Ще се появяват хора с наследени парички, с по-големшки заплатки които са достатъчно светнати че парите в банките кучета ги яли.Но не знаят достатъчно за да си ги управляват сами.А и данъци,застраховки и т.н.Все по-сложно ще става за непросветените.А тука все пак е специялизиран сайт и е нормално повечето участници да нямат нужда от ФК.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Гари, ти къде учи финансите, че да добиеш високо ниво на финансова и инвестиционна култура или на базата на пробата и грешката, вече си станал добър и по-грамотен ?
      Книгите на Киосаки са забавно четиво, но само тяхното прочитане далеч не е достатъчно за да управляваш професионално инвестиционен портфейл.

АЛ, ти защо укоряваш хора, които професионално управляват чужди капитали, а пък не били вложили свои пари. Хората може и да са вложили свои средства, но не това е най важното. По важно е че те трабва да спазват определени правила и принципи, да управляват рисковете така както обикновения спестител (обикновено с друга професия) не би се справил по-добре.

Аз мисля, че всеки тук би могъл да си наеме финансов консултант. Той затова се нарича консултант, (не ти е началник) - ще те посъветва, а инвеститора като чуе и още едно мнение, ще може по-добре да вземе инвестиционно решение, е вярно ще е платил малко на консултанта.

Коментар

• :-) безплатна идея ;-)

"ИнвесторБГ - вашият безплатен финансов консултант"

:-)
        Успешна седмица!
        ;-)
        Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Лошото е, че половината на тези половина от пациентите са прави, т.е. действително знаят повече от лекарите. На толкова глупости съм се наслушал от лекари. Вие не сте ли? И те мразят, когато пациентът се е потрудил да прочете нещо за състоянието си. Защото често лекарите или не знаят, или ги мързи, или не знаят английски или немски за да прочетат най-новото.

Така че, вервайте на консултатите, но мислете с главата си, и то не с алчната област в мозъците си.

Коментар

• Лекари са ми казвали, че половината им пациенти си мислят че разбират повече от тях. Всеки съди за света от собствената си камбанария, и започва да търси друга гледна точка чак като се опари здраво. Но тогава пък често изобщо се отказва да мисли и започво сляпо да следва съвети от хора, които може и да знаят какво приказват, но може и да не знаят

Коментар

• На предизвикателството да каже с две думи какво представлява финансовото планиране той отговаря с усмивка: “Това е пътят за постигане на целите в живота.” Просто и ясно. Такива цели са покупката на нов дом, осигурените старини, образованието на децата, защо не и околосветско пътешествие. Всичко това може да се постигне с рационалното управление на личните финанси. Колкото и лесно да звучи на пръв поглед, това съвсем не е проста задача. Работата е там, че всяко финансово решение трябва да не се разглежда като нещо самостоятелно, а като част от цялото. “Работата на финансовия план е да покаже цялата гора, а не отделните дървета”, казва Любомир Христов. Затова и се занимава с всички области от човешкия живот, където са намесени пари. Такива са данъчното планиране, инвестиционното планиране, пенсионното планиране и застрахователното планиране. “Всички са свързани помежду си. Ако например човек има две хиляди лева, как ще бъдат оползотворени най-добре? Дали като се купят акции? Или да се направи застраховка? Да се купи взаимен фонд или пък да ги ползва като първа вноска за автомобил? Или просто да си направи подарък.” Отговорите на тези въпроси се дават от финансовия план, направен така, че да отразява целите и желанията на човека. Това е и една от най-ценните черти на плана. Дава ясни отговори и намалява значително несигурността.

Добре, а толкова ли е трудно наистина управляването на личните финанси? Все пак хората го правят от хиляди години. Бурното развитие на сектора на финансови услуги обаче прави това трудно постижимо за съв*ременния човек. “ Основните препятствия са две, твърди Любомир Хрис*тов. Инерцията и естествената склонност към отлагане - липсата на време, потискащата мащабност на задачата, повърхностният оптимизъм, че още е рано. Другият основен фактор са недостатъчните финансови знания.” Затова и в последно време набира скорост професията на личния финансов консултант. Неговата роля е да помогне на клиентите да преодолеят протакането и други пречки, като ги образова и мотивира да поемат собствените си финансови дела в ръцете си.

Най-лесен отговор сякаш има въпросът кога трябва да се започне финансовото планиране. “Никога не е рано да се започне. Даже винаги е късно”, твърди Любомир Хрис*тов. Направата и следването на финансов план е като пътуване от София до Варна например. Докато човек е още в София, има безброй възможности за избор на превозно средство и маршрут. Ако обаче тръгне с кола и стигне примерно до Плевен, възможностите значително намаляват. А когато е на двадесет километ*ра от Варна, не остават почти никакви варианти. Така е и във финансовото планиране. “Когато човек е на 20 години, той има всевъзможни варианти за осигуряване на хубава пенсия. Ако обаче се сети за това на 45 години, възможностите му са силно ограничени.”

Дали финансовото планиране му е нужно всеки трябва да реши сам за себе си. Ето обаче един многозначителен факт. Според изследване на Fast Company (реномирано американско списание за предприемачи) най-перспективната работа за следващите четири години в САЩ е точно личен финансов консултант. Или ако перифразираме една известна реклама от миналото: “Сега в Америка, скоро и в други държави.”

в."КАПИТАЛ"

Коментар

• Алее, със всички ИП в нашия град съм на ти. Пием си кафето. Мога да кажа даже, че сме приятели. Вършат си работата и наистина помагат с каквото могат. Но те не са финансови консултанти, а само посредници. И макар че естествено си рекламират техните фондове при случай, не ми казват какво да купувам и какво не и какво да правя с парите си. За това си говорим. Явно разбираме различни неща под термина "финансов консултант". Всъщност такива съветници у нас още няма.

Коментар

• Аз пък преди да изчета тази тема помислих че питате конкретно за ИК, лицензирани от КФН.

Коментар

• Гари

Гари, Гари, като чета какви ги пишеш, чак ме е срам че сме съграждани. Има и ИК/ФК, които се грижат за клиентите си, а не гледат само да ги одерът. Ако не познаваш такива-кофти! Или нямаш достатъчно пари, или познанствата ти куцат.
                    Това си е професия, която се гради през годините на основата на доверие и професионализъм, не само на комисионни.
                    Това е все едно човек да има добър адвокат и личен лекар. Нали?!
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Неее, не бих станал финансов консултант. И аз като Кийосаки много бих се затруднил какво да отговоря на простички въпроси като "Имам 10 000 лева - в какво да ги инвестирам" или "Мога да отделям по 100 лева на месец - в какво да ги вложа". Какво да им кажа - може би - дайте ми парите да ги управлявам аз срещу 20% от печалбата като гарантирам, че ще поема и 20% от евентуалната загуба. И знаете ли какво - дори мои най-близки приятели ме поглеждат с недоверие като им кажа такова нещо. Макар че едва ли може да да се намери по-добро предложение от всички предлагани финансови услуги на пазара. Всъщност си давам сметка, че нито съм толкова богат, нито пък толкова авторитетен, за да предлагам нещо такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                        ... И не искат разни бедни хора да ги учат как да забогатеят.
                        Аз пък използвам ИК, който е богат. И аз не вярвам, че хора на заплата (добре де, и бонуси) могат да дават добри съвети на инвеститори. Но истината е, че доста ИК не изнвестират собствени средства (т.е. не усещат риск, когато ти препоръчват нещо) - както се вика, на чужд гръб и 100 тояги са малко.

Коментар

• Гари , а ти би ли станал Финансов консултант , ако ти предложат?
                          Да или не ?
                          И защо ? :-)
                          прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• здравейте.Гари е прав.Участниците във форума са усвоили съветите на Кийосаки да не правят лоши дългове,да не купуват пасиви и т.н.Така че те са надскочили това ниво на финансова култура и карат парите им да работят за тях.И императора е прав ,че тези които имат нужда от финансов консултант никога няма да го потърсят.Така е не може да се помогне на вс. хора,ще се наруши правилото20/80.ИМА ЕДНА ИНТЕРЕСНА КНИГА,,Съседа милионер,,В страна-САЩ където професията ФК е много разпространена и оборотна също има хора с мн. лоши фин. резултати.А за тото милионерите,според иследване в целия свят като цяло до 5г. фалират защото не са ,,узрели,, за парите.Със сигурност в страни където тото милионерите не си крият самоличността при печалба ги обграждат много ФК, но резултата е ясен-банкрут.

Коментар

• Проблемът е, Гари, че огромното мнозинство хора, на които им трябва консултант, няма да си направят трудът да го потърсят...
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• в началото хоидих при ИК в три ИП.

Всеки накрая стигна до извода, че трябва да инвестирам във взаимния фонд на съответния ИП. Хм, егатит ИК-и.

Коментар

Working...
                                X