IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за финансовите консултанти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Често използвам израза - " КОЛКОТО ПЪТИ СЪМ СЕ ДОВЕРИЛ НА ЗНАЕЩ КОНСУЛТАНТ - ТОЛКОВА ПЪТИ СЪМ СГРЕШИЛ ". За съжаление наистина в повечето случаи е така .

Коментар

• Първоначално изпратено от gino
      ...glavnata cel pri consulotaciiite za investments pri nas e diversification i izbor mejdu money managers poneje tova kato cyalo e element ot edin zavar6en retirement plan...

Разбрахте ли сега - главната цел на консултациите е диверсифициран избор между няколко управлявани фонда и това ще те отведе успешно до пенсия. Много си е прав Кийосаки - тия американци са си тъпанари и никога няма да се научат. А нашето момче и то е в час вече след два месеца работа и много се кефи, че пазарът на финансови услуги се разраства. Ще се върне тук и ще почне да учи хората как да си избират договорен фонд. Машалла.

Коментар

• Dosta interesna tema. Ot pove4e ot 3 godini ne sam bil v BG i byh iznenadan 4e financial consultants sa na moda v BG. Tova e dosta dobre poneje e svarzano s razvitieto na pazara na financial services. Predi 2 meseca si smenih rabotata i sega to4no v tazi sfera rabotya v USA. Kolkoto po razvit e pazara na financial services, kolkoto po slojni sa tax regulations, tolkova po tarseni sa financial consultants. Mejdu drugoto, kato otgovor na mnenieto po dolu, glavnata cel pri consulotaciiite za investments pri nas e diversification i izbor mejdu money managers poneje tova kato cyalo e element ot edin zavar6en retirement plan. I kakto kaza nakoi po dolu 4e balgarire sa finansovo negramotni, predstava si nama6 kolko negramotni sa amerikancite.
        Kato cylao tova e edna ot nai-rasta6tite profesii v USA a izglejda 4e ima i golamo bade6te v BG. Golam skok 6te imam kogato Evropeiskite banki navlazat na BG pazara poneje nama da im trabva razre6enie ot BNB i dosta ot tyh imat razvit private banking..
        In Goze We Trust

Коментар

• фондовете на Булбанк и Райфайзен са доста скъпи
          за тях остава около 1/4 от печалбите,ако въобще ги направят,но техните комисионни са твърди и не са обвързани с постигнатите резултати
          какво правят сега,когато пазарите в Русия спадат и то не малко
          просто стоят и чакат да започне отново повишение
          мениджмънта се ограничава до първоначален избор на компании,които да се закупят
          и за това ти вземат 5% и след това 2% годишно на вложената сума
          а този избор на компании те го правят от най-големите 10 на всеки пазар
          с минимални усилия всеки може да постигне повече от доходността на фондовете,а те дори не постигат и повишението на индексите,които следят
          успех на всички инвестирали сами на пазарите
          СЪЩОТО ЩЕ СЕ ОТНАСЯ И ЗА ИНВЕСТИРАЛИТЕ В АКЦИИ НА ФОНДОВЕ ЗА ИМОТИ

Коментар

• Василиевич, това, което написах, се отнася за мен сега, а че има и ще има все по-голяма нужда от подобни специалисти спор няма. Като цяло финансовата култура на българина е твърде ниска и поради това потенциалът на такава професия е много голям. България се развива много динамично и доста хора се ориентират трудно. Както казва prodigal, има много хора, които дори и неподозират какви възможности пропускат, а други често пъти носят твърде големи рискове.

Коментар

• май не е толкова просто, имам предвид, че често съдим за другите по себе си много мои познати с пари просто имат нужда от професионален съвет – хора които заради една статия във вестник са склони да “вложат” сериозна част от парите си в “интересни” бизнес начинания. После никак не ти е приятно да им кажеш “аз ти казах, че така ще стане”. Друг е въпросът до колко това, за което плащаш – в случая финансов консултант си заслужава парите (както често се случва в България). Почти всеки който е инвестирал пари ползвайки консултант и едновременно е инвестирал сам е стигал до извода, че е финансов гений Като обобщение на горните празни слова - тепърва хората ще стигнат до извода, че има смисъл да ползват подобни услуги

Коментар

• La Costa , действително ние нямаме финансови плановици сега , но ще имаме.
                Струва ми се , че има вакуум в тази област и живота ще ги наложи.
                По отношение на финансовите инструменти нямаме пъстрата палитра като на запад, но се развиват доста бързо.
                Та ние имаме борса реално от 2-3 години.
                Самият аз си мисля , че подценявам застраховките.
                Действително комуникациите са все по-решаващи и можеш да имаш информацията за час наистина.Но каква информация да търсиш?
                И все пак си мисля , че един разговор с специалист няма да ме остави с празни ръце и ще си заслужава парите. :-)
                прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• Василиевич, прав си, но ако става въпрос за страна с добре развит финансов сектор, а България все още не е.
                  Аз не бих ползвал финансов консултант, не защото съм много сведущ по финансовите въпроси, а защото:
                  1. В България все още няма такива, дори и някои да претендират, че са.
                  2. Финансовите продукти и услуги все още не представляват такава пъстра палитра както в други страни с по-богати традиции и обикновения човек все още може да ги държи сравнително лесно под око.
                  3. Ако нещо ми е нужно, ми стигат максимум час търсене в нета, за да си набавя нужната информация, или завъртане на няколко телефона.

Коментар

• Гари , аз бих отишъл при финансов консултант въпреки , че имам някаква финансова грамотност.
                    1. Защото такъв тип услуга не би струвало много скъпо у нас .
                    Имам познат , който сега си скубе косите , защото не беше дал 20 лв. на адвокат , който да го посъветва преди да подпише договор за кредит от кредитна къща.
                    2. Защото си мисля , че ако бях на мястото на финансовия консултант , бих с удовоствие взел парите на клиента си срещу искрена помощ от моя страна :-)
                    прекалените страх и алчност не са добри съветници

Коментар

• Благодаря, безимен. Дано наистина съм ти помогнал. Желая ти успех! И нали знаеш - не ме слушай, използвай своята глава.

Коментар

• Гари, моите почитания към теб! Ако би трябвало да препоръчвам инвестиционен консултант на някого, бих препоръчал именно теб! Наистина имаш качества И НЮХ за това, къде И КАК да се вкарат пари, които да правят още пари!

Най-вероятно чрез Форума, имаш доста ученици, които също като мен ценят твоето мнение!

Успехи! :-)

Коментар

• Сигурно е разбрал, че ще го викаш да инвестира на БФБ. А по неговите критерии тук май надали ще си хареса нещо.

Коментар

• Вече се прави че не ме познава серсема му нйеден.Оня ден му звънкам а той ме канселира.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Нищо, Бенжамин. Моето име не е така известно като твоето. И такива интелигентни ученици като твоя нямам.

Коментар

• Гари,де Гари......Сори че ти обърках името
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X