IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

TBI Eurobond

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вижте това:

http://www.poc-doverie.bg/tbi/am/tbi...ep/2006-02.pdf

Малко хора тука явно разбират рисковете на TBI Еurobond. 2 години история не могат нищо да кажат за доходността и риска. Първата година беше много добра, втората не толкова. Този коефициент на Шарп от 3.46 не значи нищо.

Противно на името му, в порфейла няма почти никакви еврооблигации. 80% са инвестирани в банкови депозити и български корпоративни облигации. От тях над 75% във валутни такива. Това са доста рискови неща. Така могат да гръмнат, че...

Един консервативен портфейл от инструменти с фиксирана доходност не инвестира в неща под BBB и в него голяма тежест имат държавни облигации на страни с много висок рейтинг. TBI Еurobond e доста рисков за портфейл от дългови инструменти.

Коментар

• Евробонда е много надежден и носи стабилна лихва, за тая година се очаква да е между 8-10%, ако мислиш, че ще ти трябват пари и ще трябва да теглиш, си ги слагаш в Евробонда, ако може да ги държиш поне 1 год., ти препоръчвам Динамика

Коментар

• Пртфейла е агресивен, предимно акции от БФБ. Доходността е кофти, особено ако гледаш периода с корекцията на борсата. Но аз имам малко там - за доферсификация. Иначе агресивния е и високорисков, можеш да имаш и отрицателна доходоност.
        Евробонда, както казва Здравко е крайно консервативен, но и много ниско рисков - той например няма досега месец с отрицателна доходност. Добре че в портфейла му няма много евро облигации...

Коментар

• Питам те, защото и аз имам единици там и нямам впечатлението да е агресивен. Смятал ли си доходността за шест месеца?
          Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• TBI Eurobond е крайно консервативна инвестиционна схема. За 2005 г доходността му е 7.15%.

Коментар

• Не е консервативен Динамик разбира се, точно обратното е.
              Евробонд направиха 12-13% доходност в началото, после спадна. 10% е осреднен годишен растеж.

Коментар

• TBI Eurobond правят по около 10% годишно.... поне последните 2 год. е така

Коментар

• А нима TBI Динамик не е консервативен?
                  Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• TBI Eurobond

Какво е мнението ви за TBI Eurobond?
                    Аз имам от около 6 месеца дялове в Динамик, но мисля малко консервативна линия да вкарам.
                  Working...
                  X