препоръчвам ETF. малки са таксите управление.0,1-0,2%
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фондове Pioneer
Collapse
X
-
Имах допреди година и нещо. Акциите им се представят слабо. По-добри са на облигации. Чисто практичен съвет - освен, ако нямаш приходи в долари, инвестирай само в евровите варианти на фондовете. Иначе уж ги предлагат във всички клонове на Булбанк, но бих казал, че са еднакво неграмотни да те консултират, където и да е. Системата им за купуване и продажба е направо архаична - само лично, с хартиено заявление. Има само сайт, където можеш да следиш данните на фондовете, но нямаш достъп до състоянието на собственото си вложение - трябва да си го смяташ сам според датата на покупка (която е различна с 2-3 дни от датата на поръчка) на дялове. Ако искаш актуално състояние - в банката и пак хартията.
Относно избора на фондове - тук сам трябва да си прецениш - има над 40 с най-разнообразни рискови профили, няма как да знаем какъв ти е толеранса. Единствен съвет - бягай от балансираните, не само при Пионер, ами и навсякъде другаде. Ако искаш балансиран профил, направи си микс от 60% облигации/ 40% акции. Но и там не е лесно - Emerging market bonds се държат на практика като акции. А акциите в момента на всички пазари са на връх и като цяло потенциала за нагоре е малък, а за надолу доста голям.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Аз съм инвестирала чрез Булбанк.Има си човек, който отговяря за тях, избираш си в долари / евро, фонд и това е.Имам дялове в два фонда - GLOBAL SELECT и EMERGING MARKETS BOND, има сайт, където може да им проследиш доходността.Булбанк имат еднократна такса 1,5%, може да се местиш от фонд във фонд по-нататък без такси.Last edited by Ади; 04.10.2017, 15:50.
- 1 like
Коментар
-
Фондове Pioneer
Здравейте,
Интересувам се от инвестиция във фондове Pioneer.
Може ли някой, който вече е инвестирал да сподели впечатления – как и къде се купуват дялове, колко време отнема обратното изкупуване, кой от фондовете е избрал и т.н.
Благодаря предварително за отговорите.
Тагове: Отмаркиране на всички
- 1 like
Коментар