Търся грамотен консултант в ценра на София във Юникредит за инвестиция във Амунди Pioneer. Моля, препоръчайте ми някой ще съм ви благодарена.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фондове Pioneer
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреди време съм пробвал в няколко.Не съм доволен- голямо мотаене от служителите на Булбанк и ниска доходност..
- единия беше нещо от типа ТОП Европейски акции в евро.
- другия акции от развиваща се Европа в долари.
Държах ги години , но реално нямаше смисъл ....не докарват никаква смислена доходност, даже повечето от годините бяха на загуба.
Според мен са много зле и не си струва инвестирането в Пионер.....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнениеБлагодаря на всички за отговорите и специално на new_investor за пространния отговор.
Това, че нямат система да си следиш акаунта онлайн е белег на 20-ти век, а не на 21-ви.
Управляват активи за трилиони, а няма автоматизация.
Както да е.
По въпроса за доходността, видно е, че СОФИКС направи движение 2-3 пъти по-голямо от всички тези фондове, но имам едно наум -
при спад пързалката при глобалните пазари и БФБ ще е различна, като наклона при родната борса е значително по-голям.
И по важното, западните пазари ще се възстановят за 2-3 години, докато БФБ не може да стигне нивата от 2007 досега.
Всеки се пита къде ще е следващият балон и къде ще избуши.
"А акциите в момента на всички пазари са на връх и като цяло потенциала за нагоре е малък, а за надолу доста голям."
Точно това ме притеснява, което ми се струва Emerging market bonds не толкова лоша инвестиция.
Ще е интересно да чуя мнения българския ETF ли предпочитате или някой глобален фонд?
Няма препоръки, мнението е на абсолютен новак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
Имам открита сметка в булбанк - "Bulbank Online". Във графа: Сметки, има точка "Информация за директни инвестиции". Там се показва точно какво притежаваш и каква е текущата цена. Е, понякога "текуща" означава два дена назад но като за дългосрочна инвестиция не е толкова фатално. Понякога това датите на закъснение съвпадат с някои празници в Чехия и Германия. Но наистина няма голяма доходност и според мен е наистина за много дългосрочно инвестиране с цел запазване на инвестицията, а не за голяма доходност. Особено трагично е положението с европейските фондове - поне при мен редовно е от -2 до 2 %
Инвестирах малко колкото за проба но не си струва (поне за мен).
Коментар
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнениеИма само сайт, където можеш да следиш данните на фондовете, но нямаш достъп до състоянието на собственото си вложение - трябва да си го смяташ сам според датата на покупка (която е различна с 2-3 дни от датата на поръчка) на дялове. Ако искаш актуално състояние - в банката и пак хартията.
Коментар
-
централата име във втори квартал "Bezirk" във Виена. Познавам лично служители там. След покупката 1-во от Уникредит атмосферата за работа е отвратителна, а след Amundi никой не знае какво ще следва. Всеки гледа да си намери работа на друго место.
Що се отнася до перформансе-а: виж класациите на Morningstar и ще забележеш, че пионерчетата са зле.
Успех на фин.паркет
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеЕ как какво значи висок?
Нали всеки инвестиционнен фонд има рисков профил - нискорисков, балансиран и високорисков.
ETF не са ли високорискови? - възможността за печалба е висока, но и възможността за загуба е висока.
Преди месец и нещо, когато софикса беше към 720, за малко щях да си купя дялове на алфа софикс. Слава Богу, че може би поради някаква интуиция или шесто чувство се разколебах в последния момент, че щях да изгърмя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Здравей! Може ли повече инфо? Благодаря предварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Но рискът е висок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Какво значи висок
Нали всеки инвестиционнен фонд има рисков профил - нискорисков, балансиран и високорисков.
ETF не са ли високорискови? - възможността за печалба е висока, но и възможността за загуба е висока.
Преди месец и нещо, когато софикса беше към 720, за малко щях да си купя дялове на алфа софикс. Слава Богу, че може би поради някаква интуиция или шесто чувство се разколебах в последния момент, че щях да изгърмя.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите и специално на new_investor за пространния отговор.
Това, че нямат система да си следиш акаунта онлайн е белег на 20-ти век, а не на 21-ви.
Управляват активи за трилиони, а няма автоматизация.
Както да е.
По въпроса за доходността, видно е, че СОФИКС направи движение 2-3 пъти по-голямо от всички тези фондове, но имам едно наум -
при спад пързалката при глобалните пазари и БФБ ще е различна, като наклона при родната борса е значително по-голям.
И по важното, западните пазари ще се възстановят за 2-3 години, докато БФБ не може да стигне нивата от 2007 досега.
Всеки се пита къде ще е следващият балон и къде ще избуши.
"А акциите в момента на всички пазари са на връх и като цяло потенциала за нагоре е малък, а за надолу доста голям."
Точно това ме притеснява, което ми се струва Emerging market bonds не толкова лоша инвестиция.
Ще е интересно да чуя мнения българския ETF ли предпочитате или някой глобален фонд?
Няма препоръки, мнението е на абсолютен новак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениепрепоръчвам ETF. малки са таксите управление.0,1-0,2%
Коментар
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение... но нямаш достъп до състоянието на собственото си вложение - трябва да си го смяташ сам...
Инвестирах малко колкото за проба но не си струва (поне за мен).
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениепрепоръчвам ETF. малки са таксите управление.0,1-0,2%( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар