If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
V momenta rumunskata borsa vurvi po dobre ot na6ata. Kude sa sega tesi koito obvinjavaha ADVANCE sa pokupkata na paket ot KREM- ve4e treti den narastvane.
Така е. Другото, което имах предвид е, че влизайки на 1.77 , което сега е доста над равновесното, реално ще се купят повече активи, кореспондиращи на нетна стойност от 1.65 /примерно/. Това си е плюс за позицията.
Аз също не вярвам големите да тръгнат да си теглят парите, но все пак при този рехав пазар жълтия светофар трябва да свети. Според мен до месец - месец и половина едва ли тази позиция ще мръдне в положителна посока, тъй като просто няма такива големи обеми да се търгуват, а и дори да има повечето активи в портфейла имат да наваксват в цената. До есента очаквам цената да се задържи на това ниво. Надявам се че до тогава на някои от големите няма да му писне и да реши че има по изгодно място за парите му.
ADVANC е добра инвестиция, но в момента не е изгодна. Ако портфейла се преоцени по сегашни цени, мисля че ще сме доста под 1.70. Хубавото е че няма големи обеми да се търгуват за да може това да стане. Друга опасност в момента е ако няколко големи инвеститори решат да си изтеглят парите от Адванс на цена 1.71, тогава ще се наложи де се освобождават пари, което ще рече да се продават акции на цените които са в момента, а те са под цената по която са оценени активите в момента.
Коментар