Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ETF следящ СОФИКС?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПо добре да заложиш повече на тия които смяташ че имат най голям шанс да бият маркета.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕййй, страшен си. Не се сдържа да отвориш още 1 тема
Туй пък за къв ти е
Страх те е да не изпуснеш някоя ракетка ли ?
Ма нали се сещаш че като купиш по 1-2% от всичко дори и да се окаже доста ракетно нещо печалбите ти за портфейла няма да си заслужават...прекалената диверсификация не води до добри резултати. А и е трудно да следиш адекватно много акции и съответно да реагираш навреме при нужда.
Минал съм по тоя път първите си месеци на борсата когато си бях направил собствен индекс от 18- 20 акции и мога да те уверя че беше зор
А и поне според мене само с 1-2 евентуални изключения основните кандидати с най голям потенциал да излетят най високо са извън Софиксо.
По добре да заложиш повече на тия които смяташ че имат най голям шанс да бият маркета.
Това е по правилния подход мисля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетака е,
аз за това питам за мен да си направя "джобен" ЕТФ
Туй пък за къв ти е
Страх те е да не изпуснеш някоя ракетка ли ?
Ма нали се сещаш че като купиш по 1-2% от всичко дори и да се окаже доста ракетно нещо печалбите ти за портфейла няма да си заслужават...прекалената диверсификация не води до добри резултати. А и е трудно да следиш адекватно много акции и съответно да реагираш навреме при нужда.
Минал съм по тоя път първите си месеци на борсата когато си бях направил собствен индекс от 18- 20 акции и мога да те уверя че беше зор
А и поне според мене само с 1-2 евентуални изключения основните кандидати с най голям потенциал да излетят най високо са извън Софиксо.
По добре да заложиш повече на тия които смяташ че имат най голям шанс да бият маркета.
Това е по правилния подход мисля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕТФ е невъзможен при тази ликвидност и без маркетмейкърство по позициите. Справка Евробет и залаганията върху Софикс.
аз за това питам за мен да си направя "джобен" ЕТФ
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеЧестно казано и аз не знам. Мариян Йорданов трябва да питаме, той може и да успее да ни помогне Трябва ти коя акция с какъв % участва в индекса, нали ?
Намерих материал в Профит ама е от 2009
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетака, е - предложения?The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеНяма да стане, теглата са различни. Има по-тежки акции, които са с по-голям дял в индекса - Булгартабак, АТЕРА, Софарма...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНезнаех - него ли ми беше постнал Полки в темата за милионерите от БФ?
ако купя по 1К от всяка от позициите обаче май не става а?
Относно фонда не знам за какво става дума, но той беше този дето не можа да изплати 1 млн. лева и го дадоха на други. В момента е Конкорд Асет мениджмънт, които го управляват, ако не се лъжа, ама те надали са запазили фонда, най-вероятно е изцяло промененLast edited by LuckyYou; 04.05.2013, 16:12.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеВисокодоходният фонд на Standart Investment беше индексен, следящ Софикс. Но едни много лоши мутри, с участието и на КФН (близки до ГЕРБ, разбира се) се погрижиха този фонд в момента да е в други ръце
ако купя по 1К от всяка от позициите обаче май не става а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПолки бе така любезен да ми даде идея за тази тема.
Следването на основния индекс на БФБ, особенно когато е на 400 пункта би било добра стратегия за инвестиране и печалба в близките 3-4години!!!
Следенето на индекс намалява рисковете от набълбукването само в една акция, но май няма фонд който да следи основния индекс на БФБ!?!? или поне не е достъпен за малките, като мен.
Мислех си варианта например заделят се 15бона и се слагат по 1000лв на позиция, НО те май не са с еднаква тежест!
Та как човек със собствени сили и средства може да следва основния индекс на БФБ???The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
ETF следящ СОФИКС?
Полки бе така любезен да ми даде идея за тази тема.
Следването на основния индекс на БФБ, особенно когато е на 400 пункта би било добра стратегия за инвестиране и печалба в близките 3-4години!!!
Следенето на индекс намалява рисковете от набълбукването само в една акция, но май няма фонд който да следи основния индекс на БФБ!?!? или поне не е достъпен за малките, като мен.
Мислех си варианта например заделят се 15бона и се слагат по 1000лв на позиция, НО те май не са с еднаква тежест!
Та как човек със собствени сили и средства може да следва основния индекс на БФБ???Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар